Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Saskia van Trotsenburg

Naam: Saskia van Trotsenburg
Functie: Webredacteur Vegakids

Wat doe je bij de Vegetariërsbond?
Sinds 2012 help ik mee aan het online kinderplatform www.vegakids.nl.
Als webredactie houden we de vega nieuwtjes bij en maken ook onze eigen nieuwsberichten. We hebben leuke mail&win acties en zijn actief op Twitter via @vegakidsnl. Uiteraard is er op de site alle informatie te vinden die kinderen nodig hebben om bijvoorbeeld een spreekbeurt te maken of zich gesteund te voelen wanneer ze (soms als enige) vegetarisch gaan eten. Wij helpen ze daar van harte bij.
 
In 2015 was ik ook onderdeel van het evenemententeam, dus ik ken de Vegetariërsbond erg goed. En sinds het voorjaar van 2016 doe ik ook webredactie werk voor de site van de bond.

Wat vind je leuk aan het werk?
Nadat ik als juf had gewerkt, was het in eerste instantie een mooie opstap om weer een baantje te hebben. Ondertussen ben ik een vaste kantoormedewerker en dat voelt erg fijn, omdat het tenslotte een organisatie is met een hoger doel voor ogen. En ik werk met leuke collega's!

Wat doe je nog meer in het dagelijks leven?
Sinds 2014 ben ik ook vrijwilliger bij de Partij voor de Dieren. In de Zaanstreek was ik vanaf het begin betrokken bij de zeer actieve werkgroep en ook dat is leuk om te doen. Daarnaast ben ik op zoek naar een betaalde baan, bijvoorbeeld als gastvrouw, receptionist, administratief en/of secretarieel medewerker, organisator of manusje van alles (zoals bij de bond!). Het liefst natuurlijk bij een bedrijf wat me na aan het hart ligt.

Wat is je grootste hobby?
Al jaren eet en kook ik vegetarisch en sinds een jaar of drie nagenoeg veganistisch. Vooral met taarten, maar ook met andere lekkere dingen, is het leuk om mensen te verrassen en te laten zien dat het prima zonder dierlijke ingrediënten kan. Daarnaast maak ik graag handwerkjes en wandel en fiets graag.

Wat is jouw vega(kook)tip?
Bij heel veel vleeseters zie ik nog steeds wel eens schrik: "oh god een vegetariër, wat moet ik voor haar klaar maken?"  Maar bij vegetariërs zie ik ook een soort schrik:  "oh help een veganist, wat moet ik daar voor klaar maken!?" Ik zou zeggen: "durf te experimenteren". Lees er eens wat over en realiseer je dat het lekker, makkelijk en gezond is. Door vaker plantaardig te eten draag je ook nog eens je steentje bij aan een betere wereld. Dat lichtje zouden nog wel wat meer mensen mogen gaan zien...

Wat is je favoriete gerecht?
Eigenlijk heb ik nu niet een favoriet gerecht maar ik ben altijd dol op soep, omdat daar dan ook een lekker broodje met lekkere smeerseltjes bij kan! Ohja en natuurlijk guacamole met dorito chips!

Welke eet ervaring heeft de meeste indruk op je gemaakt?
Ooit op vakantie in Duitsland met echte vleeseters op zoek naar een lunch, kwamen we bij een of ander authentiek wegrestaurant. Ik hield m'n hart vast, maar kreeg een heerlijke gebakken brie met bessensaus en de beste salade van iedereen! Eigenlijk in alle landen wereldwijd waar ik ben geweest kon, ik prima vegetarisch eten.

Terug naar het overzicht