Saskia van Trotsenburg-van der Jagt

Naam: Saskia van Trotsenburg-van der Jagt
Functie: Webredacteur Vegakids 

Wat doe je bij de Vegetariërsbond?
Sinds 2012 help ik mee aan het online kinderplatform vegakids. Uiteraard is er alle informatie te vinden die kinderen nodig hebben om een spreekbeurt of werkstuk te maken of zich gesteund te voelen wanneer ze (soms als enige) vegetarisch gaan eten. Wij helpen ze daar van harte bij. We zitten ook op Twitter via @vegakidsnl.
In 2015 was ik ook onderdeel van het evenemententeam, dus ik ken de Vegetariërsbond erg goed. In 2016 tot en met 2018 deed ik ook webredactie werk voor de site van de bond.

Wat vind je leuk aan het werk?
Nadat ik als juf had gewerkt was het in eerste instantie een mooie opstap om weer een baantje te hebben. Ondertussen ben ik een vaste kantoormedewerker en dat voelt erg fijn, omdat het tenslotte een organisatie is met een hoger doel voor ogen. En ik werk met leuke collega's!

Wat doe je nog meer in het dagelijks leven?
In 2017 is onze vegakid zoon geboren en ben ik dus fulltime veggie mama. Als ik bij de Vegetariërsbond zou stoppen ga ik op zoek naar een baantje; bijvoorbeeld als gastvrouw, receptionist, administratief en/of secretarieel medewerker, (web)redacteur, organisator of manusje van alles (zoals bij de bond!). Het liefst natuurlijk bij een bedrijf wat me na aan het hart ligt. Tussen 2014 en 2016 was ik vrijwilliger bij de Partij voor de Dieren in de Zaanstreek, wie weet pak ik dat in mijn nieuwe woonplaats Utrecht ook wel weer op ;-)

Wat is je grootste hobby?
Al jaren eet en kook ik vegetarisch en sinds een jaar of vijf neig ik naar veganistisch. Vooral met taarten, maar ook met andere lekkere dingen, is het leuk om mensen te verrassen en te laten proeven dat het prima zonder dierlijke ingrediënten kan. Daarnaast maak ik graag handwerkjes en wandel en fiets graag. En sinds 2017 speel en groei ik mee met ons kleintje.

Wat is jouw vega(kook)tip?
Bij heel veel vleeseters zie ik nog steeds wel eens schrik: "oh god, een vegetariër of erger nog, een veganist, wat moet ik voor haar klaar maken?" Ik zou zeggen: "durf te experimenteren". Lees er eens wat over en realiseer je dat het lekker, makkelijk en gezond is. Door vaker plantaardig te eten draag je ook nog eens je steentje bij aan een betere wereld. Dat lichtje zouden nog wel wat meer mensen mogen gaan zien...

Wat is je favoriete gerecht?
Eigenlijk heb ik nu niet een favoriet gerecht maar ik ben altijd dol op soep, omdat daar dan ook een lekker broodje met lekkere smeerseltjes bij kan! Ohja en natuurlijk guacamole met dorito chips!

Welke eet ervaring heeft de meeste indruk op je gemaakt?
Ooit op vakantie in Duitsland met echte vleeseters op zoek naar een lunch, kwamen we bij een of ander authentiek wegrestaurant. Ik hield m'n hart vast, maar kreeg een heerlijke gebakken brie met bessensaus en de beste salade van iedereen! Eigenlijk in alle landen wereldwijd waar ik ben geweest kon, ik prima vegetarisch eten.

Terug naar het overzicht