Vincent Kagie

Naam: Vincent Kagie
Functie: Coördinator Campagnes en Communicatie

Wat doe je bij de Vegetariërsbond?
Ik geef leiding aan onze ruim 20 onbetaalde medewerkers en zet op het vlak van communicatie, evenementen en klantenservice de grote lijnen uit. Maar ik werk ook mee aan de uitvoering en spring bij waar nodig.

Wat vind je leuk aan het werk?
Ik mag met tientallen medewerkers en vrijwilligers, die onbetaald maar met veel inzet en passie werken, samenwerken aan het belangrijke doel om meer mensen vaker vegetarisch te laten eten én daarmee de wereld ietsje beter maken.

Wat doe je nog meer in het dagelijks leven?
Ik studeer communicatie via het NTI (moet alleen nog een scriptie schrijven) en doe vrijwilligerswerk voor een aantal organisaties.

Wat is je grootste hobby?
Ik speel graag bordspellen en vreemd genoeg kies ik bij één van mijn favoriete spellen Agricola, waar je een boer bent, meestal voor vooral landbouw ?

Wat is jouw vega(kook)tip?
De meeste van mijn kooktips vind je al op de website, maar de tip om vooral al het vocht uit je tofu te persen voordat je er mee aan de slag gaat blijf ik een gouden tip vinden (zie ook de infographic). Het blijft een ondergewaardeerd en onderschat ingrediënt. Als je de tofu vervolgens marineert met gyros- of shoarmakruiden en met saus op een pitabroodje doet, krijg je echt dat lekkere snackgevoel.

Wat is je favoriete gerecht?
Zelfgemaakte gnocchi (maar ga meestal lui voor kant- en klare pasta) met pompoenroomsaus: olie, ui, pompoen, kikkererwten, sojaroom en kruiden (bijvoorbeeld bouillonblokje, oregano, basilicum en tijm). Eerst de ui fruiten en daarna de pompoen meebakken, vervolgens sojaroom en kruiden toevoegen en als de pompoen zacht is alles in de blender. Als laatste de kikkererwten toevoegen.

Wat is je favoriete groente?
Pompoen.

Welke eet ervaring heeft de meeste indruk op je gemaakt?
Dat was na een heel zware werkdag. Ik “moest” samen met culinaire journalisten een menu voorproeven voor de Vegetarische Restaurantweek in Restaurant Vermeer. Dat deden we aan de chef’s table midden in de keuken en chefkok Chris Naylor kwam elke gang (en het waren er aardig wat!) toelichten. Erg bijzonder allemaal en erg lekker!

Volg mij via Twitter en Instagram, beiden @vincentkagie.

Terug naar het overzicht