Nieuws Archief

Vorige paginaVolgende pagina

50% meer vegetarische kookboeken, maar welke is het lekkerst?

De Vegetariërsbond organiseert voor het vierde jaar de verkiezing van het Lekkerste Vegetarische Kookboek. Vegetarisch koken was namelijk het afgelopen jaar populairder dan ooit. Kwamen er in 2015 nog 14 vegetarische kookboeken uit, in 2016 waren dat er maar liefst 21. Het winnende kookboek wordt bepaald door een publieksstemming op www.vegetariers.nl/kookboek. “Vegetarisch zit in de lift. Dat zie je aan het aantal vegetarische kookboeken dat uitkomt en aan de stijgende omzet van vegetarische producten. Steeds meer mensen merken dat je zonder veel moeite heerlijk vegetarisch kan eten” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).
12-01-2017 13.00 | Lees meer

Vegavlees alleen voor Kamerleden verwarrend

Na jaren van sterk groeiende verkoopcijfers van vleesvervangers, komt de eerste melding van verwarring rond de term binnen. De VVD-Kamerleden Ziengs en Lodders vinden vleesaanduidingen zoals 'schnitzel’ voor vleesvervangers verwarrend en vragen minister Schippers om maatregelen.  De Vegetariërsbond betreurt het dat de Kamerleden als eersten in Nederland in verwarring zijn gebracht, maar is blij dat het mensen steeds makkelijker wordt gemaakt om van vlees af zien.

“Uit onderzoek blijkt dat flexitariërs en ook veel vegetariërs vleesvervangers als welkom alternatief voor vlees zien. De vegetarische trend wordt waarschijnlijk door de Kamerleden gevreesd.”
Floris de Graad, directeur Vegetariërsbond
04-01-2017 00.00 | Lees meer

Overstap 10daagse: kies tussen 1 en 11 november voor het klimaat!

Van 1 tot 11 november doen we mee met de overstap 10daagse. De Vegetariërsbond laat zoveel mogelijk mensen kennismaken met lekker vegetarisch eten en zet zich daarmee in voor een duurzamere wereld. Een menu zonder vlees is beter voor het milieu en de oceanen. Bovendien draagt de keuze voor een vegetarisch menu bij aan een eerlijkere voedselverdeling.
De overstap 10daagse wordt georganiseerd door WISE Nederland, een organisatie die mensen wil helpen om te kiezen voor duurzame energie.
01-11-2016 13.00 | Lees meer

Unilever sluit partnerschap met Europese Vegetarisch Unie

Unilever en de Vegetariërsbond hebben een historische overeenkomst gesloten. Het voedingsmiddelenconcern wil in heel Europa een groot aantal producten voorzien van het Vegetarisch Productkeurmerk. Het streven is om eind 2017 vijfhonderd producten van het vegetarisch logo voorzien te hebben. Maar de ambities reiken veel verder...
01-11-2016 10.00 | Lees meer

Meer dan honderd mensen verwacht op vleesloze barbecue

Zaterdag 17 september organiseren we samen met Vegenement en de NVV een grote vegetarische en veganistische barbecue in Hazerswoude Rijndijk (nabij Leiden). Deze VegeQ laat zien hoe lekker en gezellig vleesloos barbecueën kan zijn en hoopt de bezoeker te inspireren vaker voor vegetarische alternatieven te kiezen op de grill. We verwachten meer dan honderd bezoekers. “Een VegeQ is barbecueën, maar dan net lekkerder, verantwoorder en gezonder. Tijdens eerdere edities waren alle gasten zeer enthousiast over hoe lekker vleesloos barbecueën kan zijn,” aldus Vincent Kagie (Vegetariërsbond).
13-09-2016 00.00 | Lees meer

Wereldrecord: De Langste Vegetarische Tafel langer dan ooit

Langste Vegetarische Tafel vermindert CO2 uitstoot met 55%

Vrijdag 15 juli hebben de Vegetariërsbond en Tivall het wereldrecord Langste Vegetarische Tafel verbeterd. 1950 eters genoten van een lekkere vegetarische maaltijd en lieten daarbij zien dat lekker en klimaatvriendelijk eten hand in hand gaan. Deze recordpoging vond plaats op het Museumplein in Amsterdam. ‘Met dit evenement laten we zien dat bijdragen aan een beter klimaat heel smakelijk kan zijn. De veeteelt is verantwoordelijk voor minstens 15% van de uitstoot van broeikasgassen. Minder vlees eten is een effectieve persoonlijke stap waarmee je gelijk bijdraagt aan minder klimaatverandering’ aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).
16-07-2016 12.00 | Lees meer

Nieuwe recordpoging Langste Vegetarische Tafel vrijdag 15 juli op het Museumplein

Op vrijdag 15 juli organiseren de Vegetariërsbond en Tivall de Langste Vegetarische Tafel op het Museumplein in Amsterdam. De tafel wordt ook dit jaar weer iets groter, er worden meer dan 1950 gasten verwacht. Hiermee is de Langste Vegetarische Tafel niet alleen een officieus wereldrecord, maar ook het grootste vegetarische culinaire evenement van Nederland. En iedereen mag gratis aanschuiven. Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond: “Tijdens de Langste Vegetarische Tafel gaat alles in grote aantallen: een recordaantal mensen en honderden kilo’s ingrediënten. De boodschap is dat de impact van vegetarisch eten ook over enorme getallen gaat. De veehouderij draagt meer bij aan klimaatverandering dan de transportsector. Met de Langste Vegetarische Tafel laten we zien dat je door lekker vegetarisch te eten een enorme positieve invloed kan uitoefenen.

12-07-2016 10.00 | Lees meer

De Groene Meisjes Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2015

De Groene Meisjes hebben de verkiezing Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2015 gewonnen. Het boek ‘De Groene Meisjes’ geschreven door de groene meisjes Merel Wildschut en Jamie van Zijl kreeg in een publieksstemming een spannende finale net iets meer stemmen dan Veggie burger, balletjes en broodbeleg en Grow - Eat – Share. Het kookboek kreeg de meeste van de kleine 3.000 stemmen en volgt De Vegarevolutie op als Lekkerste Vegetarische Kookboek. De verkiezing werd georganiseerd door de Vegetariërsbond om te laten zien dat lekker vegetarisch koken makkelijker is dan je denkt. Met maar liefst 16 genomineerde kookboeken heeft 2015 een ruime keuze aan inspiratiebronnen voor smakelijke vegetarische gerechten. “De Groene Meisjes laten zien dat hip en milieubewust leven en lekker en gezond eten heel goed samen kunnen gaan. Het boek past perfect binnen de trend naar meer plantaardige voeding, maar wel genieten van lekker eten” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).
01-03-2016 12.00 | Lees meer