Nieuws Archief

Vorige paginaVolgende pagina

Vegetariërsbond gaat op zoek naar lekkerste kerstgroente

De Vegetariërsbond start een verkiezing voor de Lekkerste Kerstgroente. Veel kerstmenu's worden gemaakt rond één centraal hoofdgerecht waarbij verschillende bijgerechten worden bedacht. Op dit moment zijn dat vaak typische kerstgerechten als rollade, kip, kalkoen, biefstuk of wild. De Vegetariërsbond wil dat veranderen en wil daarom weten welke kerstgroente de plaats hiervan in moet nemen. “Wij vinden het niet meer van deze tijd dat vlees een centrale plek op het kerstmenu inneemt. Kerst is een moment van medeleven en bezinning. Nu we ons steeds bewuster worden  over de schadelijke gevolgen van vleesproductie, -consumptie en dierenleed is het ook tijd om opnieuw naar de kerstmaaltijd te kijken. Groenten zijn ook nog eens veel veelzijdiger en verdienen het alleen daarom al om in het middelpunt te staan.” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).
06-12-2017 13.00 | Lees meer

Langste Vegetarische Tafel 2017?

We krijgen zo nu en dan de vraag wanneer de Langste Vegetarische Tafel in 2017 is. In dit stuk leggen we uit waarom het antwoord daarop op dit moment is: in ieder geval niet binnenkort.

Evaluatie: 2 problemen

De Langste Vegetarische Tafel is een mooi evenement met een positieve sfeer en veel blije gasten. Een evenement dat ook elk jaar groter is geworden, mede dankzij diverse sponsors. Echter ook een evenement dat veel werk, geld en zorgen (met name over het weer) kost. Toen wij afgelopen jaar de succesvolle 6e editie evalueerden, kwamen daar twee belangrijke punten uit naar voren:
13-06-2017 10.00 | Lees meer

“Chef het Samen met Tomaat” Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2016

“Chef het Samen met Tomaat” Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2016Chef het Samen met Tomaat heeft de verkiezing Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2016 gewonnen. Meer dan 40 kinderen hielpen mee met het verzinnen van ideeën en het testen van de recepten van Chef het Samen. Het kookboek kreeg in een publieksstemming in een spannende finale net iets meer stemmen dan de Hippe Vegetariër, Het 101 taartenboek en Veggie Very Much. Het kookboek kreeg de meeste van de kleine 3.000 stemmen en volgt De Groene Meisjes op als Lekkerste Vegetarische Kookboek.
07-03-2017 11.00 | Lees meer

Taarten-, kinder- of bloggerkookboek wint Lekkerste Vegetarische Kookboek verkiezing

Het 101 taartenboek, Chef Het Samen met Tomaat, de Hippe Vegetariër en Veggie Very Much gaan door naar de finale van de verkiezing Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2016. Van de 23 genomineerde kookboeken kregen deze tot nu toe de meeste stemmen. De verkiezing voor Lekkerste Vegetarische Kookboek wordt georganiseerd door de Vegetariërsbond. Uiteindelijk worden op 20 februari alle stemmen geteld en wordt eind februari de winnaar bekend gemaakt. Het vegetarische kookboek is inmiddels een bloeiend en populair genre. De lekkere recepten zijn de beste reclame voor de vegetarische keuken en brengen een vegetarische voedingswijze binnen ieders bereik. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald via een publieksstemming op www.vegetariers.nl/kookboek.
02-02-2017 11.00 | Lees meer

50% meer vegetarische kookboeken, maar welke is het lekkerst?

De Vegetariërsbond organiseert voor het vierde jaar de verkiezing van het Lekkerste Vegetarische Kookboek. Vegetarisch koken was namelijk het afgelopen jaar populairder dan ooit. Kwamen er in 2015 nog 14 vegetarische kookboeken uit, in 2016 waren dat er maar liefst 21. Het winnende kookboek wordt bepaald door een publieksstemming op www.vegetariers.nl/kookboek. “Vegetarisch zit in de lift. Dat zie je aan het aantal vegetarische kookboeken dat uitkomt en aan de stijgende omzet van vegetarische producten. Steeds meer mensen merken dat je zonder veel moeite heerlijk vegetarisch kan eten” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).
12-01-2017 13.00 | Lees meer

Vegavlees alleen voor Kamerleden verwarrend

Na jaren van sterk groeiende verkoopcijfers van vleesvervangers, komt de eerste melding van verwarring rond de term binnen. De VVD-Kamerleden Ziengs en Lodders vinden vleesaanduidingen zoals 'schnitzel’ voor vleesvervangers verwarrend en vragen minister Schippers om maatregelen.  De Vegetariërsbond betreurt het dat de Kamerleden als eersten in Nederland in verwarring zijn gebracht, maar is blij dat het mensen steeds makkelijker wordt gemaakt om van vlees af zien.

“Uit onderzoek blijkt dat flexitariërs en ook veel vegetariërs vleesvervangers als welkom alternatief voor vlees zien. De vegetarische trend wordt waarschijnlijk door de Kamerleden gevreesd.”
Floris de Graad, directeur Vegetariërsbond
04-01-2017 00.00 | Lees meer

Overstap 10daagse: kies tussen 1 en 11 november voor het klimaat!

Van 1 tot 11 november doen we mee met de overstap 10daagse. De Vegetariërsbond laat zoveel mogelijk mensen kennismaken met lekker vegetarisch eten en zet zich daarmee in voor een duurzamere wereld. Een menu zonder vlees is beter voor het milieu en de oceanen. Bovendien draagt de keuze voor een vegetarisch menu bij aan een eerlijkere voedselverdeling.
De overstap 10daagse wordt georganiseerd door WISE Nederland, een organisatie die mensen wil helpen om te kiezen voor duurzame energie.
01-11-2016 13.00 | Lees meer

Unilever sluit partnerschap met Europese Vegetarisch Unie

Unilever en de Vegetariërsbond hebben een historische overeenkomst gesloten. Het voedingsmiddelenconcern wil in heel Europa een groot aantal producten voorzien van het Vegetarisch Productkeurmerk. Het streven is om eind 2017 vijfhonderd producten van het vegetarisch logo voorzien te hebben. Maar de ambities reiken veel verder...
01-11-2016 10.00 | Lees meer