Nieuws Archief

Vorige paginaVolgende pagina

Meer dan honderd mensen verwacht op vleesloze barbecue

Zaterdag 17 september organiseren we samen met Vegenement en de NVV een grote vegetarische en veganistische barbecue in Hazerswoude Rijndijk (nabij Leiden). Deze VegeQ laat zien hoe lekker en gezellig vleesloos barbecueën kan zijn en hoopt de bezoeker te inspireren vaker voor vegetarische alternatieven te kiezen op de grill. We verwachten meer dan honderd bezoekers. “Een VegeQ is barbecueën, maar dan net lekkerder, verantwoorder en gezonder. Tijdens eerdere edities waren alle gasten zeer enthousiast over hoe lekker vleesloos barbecueën kan zijn,” aldus Vincent Kagie (Vegetariërsbond).
13-09-2016 00.00 | Lees meer

Wereldrecord: De Langste Vegetarische Tafel langer dan ooit

Langste Vegetarische Tafel vermindert CO2 uitstoot met 55%

Vrijdag 15 juli hebben de Vegetariërsbond en Tivall het wereldrecord Langste Vegetarische Tafel verbeterd. 1950 eters genoten van een lekkere vegetarische maaltijd en lieten daarbij zien dat lekker en klimaatvriendelijk eten hand in hand gaan. Deze recordpoging vond plaats op het Museumplein in Amsterdam. ‘Met dit evenement laten we zien dat bijdragen aan een beter klimaat heel smakelijk kan zijn. De veeteelt is verantwoordelijk voor minstens 15% van de uitstoot van broeikasgassen. Minder vlees eten is een effectieve persoonlijke stap waarmee je gelijk bijdraagt aan minder klimaatverandering’ aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).
16-07-2016 12.00 | Lees meer

Nieuwe recordpoging Langste Vegetarische Tafel vrijdag 15 juli op het Museumplein

Op vrijdag 15 juli organiseren de Vegetariërsbond en Tivall de Langste Vegetarische Tafel op het Museumplein in Amsterdam. De tafel wordt ook dit jaar weer iets groter, er worden meer dan 1950 gasten verwacht. Hiermee is de Langste Vegetarische Tafel niet alleen een officieus wereldrecord, maar ook het grootste vegetarische culinaire evenement van Nederland. En iedereen mag gratis aanschuiven. Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond: “Tijdens de Langste Vegetarische Tafel gaat alles in grote aantallen: een recordaantal mensen en honderden kilo’s ingrediënten. De boodschap is dat de impact van vegetarisch eten ook over enorme getallen gaat. De veehouderij draagt meer bij aan klimaatverandering dan de transportsector. Met de Langste Vegetarische Tafel laten we zien dat je door lekker vegetarisch te eten een enorme positieve invloed kan uitoefenen.

12-07-2016 10.00 | Lees meer

De Groene Meisjes Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2015

De Groene Meisjes hebben de verkiezing Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2015 gewonnen. Het boek ‘De Groene Meisjes’ geschreven door de groene meisjes Merel Wildschut en Jamie van Zijl kreeg in een publieksstemming een spannende finale net iets meer stemmen dan Veggie burger, balletjes en broodbeleg en Grow - Eat – Share. Het kookboek kreeg de meeste van de kleine 3.000 stemmen en volgt De Vegarevolutie op als Lekkerste Vegetarische Kookboek. De verkiezing werd georganiseerd door de Vegetariërsbond om te laten zien dat lekker vegetarisch koken makkelijker is dan je denkt. Met maar liefst 16 genomineerde kookboeken heeft 2015 een ruime keuze aan inspiratiebronnen voor smakelijke vegetarische gerechten. “De Groene Meisjes laten zien dat hip en milieubewust leven en lekker en gezond eten heel goed samen kunnen gaan. Het boek past perfect binnen de trend naar meer plantaardige voeding, maar wel genieten van lekker eten” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).
01-03-2016 12.00 | Lees meer

Smaaktour begint op VeggieWorld

Ook dit jaar zullen we met de smaaktour diverse evenementen en beurzen langsgaan om mensen te laten proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn. We beginnen de smaaktour op VeggieWorld in de Jaarbeurs in Utrecht. Op 5 en 6 maart 2016 zal er voor het eerst een VeggieWorld beurs georganiseerd worden in Utrecht. Dit zal de eerste editie zijn van deze beurs waar de veganistische levensstijl in Nederland centraal staat. Eerder waren er al VeggieWorld beurzen in diverse plaatsen in Duitsland. Na VeggieWorld zullen we in ieder geval ook op de Voorjaarsmarkt Keukenhof (woensdag 13 april) en de PuurFair (17 en 18 september) staan. Meer data volgen binnenkort. Wil je ons helpen tijdens deze beurzen? Meld je dan aan voor ons promotieteam via vrijwilligers@vegetariers.nl.
 

10-02-2016 10.00 | Lees meer

3 Finalisten Lekkerste Vegetarische Kookboek verkiezing

De Groene Meisjes, Grow - Eat - Share en Veggie burgers, balletjes en broodbeleg gaan door naar de finale van de verkiezing Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2015. Van de 16 genomineerde kookboeken kregen deze tot nu toe de meeste stemmen. De verkiezing voor Lekkerste Vegetarische Kookboek wordt georganiseerd door de Vegetariërsbond. Uiteindelijk worden op 11 februari alle stemmen geteld en wordt half februari de winnaar bekend gemaakt. Dit om de aandacht te vestigen op het steeds populairder wordend genre dat er voor zorgt dat lekker vegetarisch koken binnen ieders bereik komt. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald via een publieksstemming op www.vegetariers.nl/kookboek.
28-01-2016 11.00 | Lees meer

Stem nu op lekkerste vegetarische kookboek van 2015

Wij organiseren voor het derde jaar de verkiezing van het Lekkerste Vegetarische Kookboek. Vegetarisch koken is namelijk een belangrijke trend en dat laten de 14 genomineerden kookboeken die in 2015 uitkwamen ook zien. Het winnende kookboek wordt bepaald door een publieksstemming op www.vegetariers.nl/kookboek.

12-01-2016 12.00 | Lees meer

BN’ers kiezen Amsterdam als vegahoofdstad van Nederland

Een vakjury van specialisten die regelmatig op reis zijn binnen Nederland koos de hoofdstad als meest vegetariër vriendelijke stad van Nederland. De Vegetariërsbond organiseerde deze verkiezing in het kader van de Vegetarische Restaurantweek die nog tot 11 oktober duurt. De jury werd gevormd door Pauline Cornelissen, wijnkenner Harold Hamersma, Leon Verdonschot, Thijs van Domburg, Liesbeth van Tongeren en Bertolf. “Amsterdam heeft natuurlijk als grote stad veel plaatsen waar je heerlijk vegetarisch kan eten en ondanks dat onze jury heel Nederland doorreist en ook in Lelystad, Zwolle en Rotterdam goed aan zijn trekken komt, heeft Amsterdam net dat beetje meer. Het is ook niet voor niets de stad met de meeste deelnemers aan de Vegetarische Restaurantweek,” aldus Floris de Graad (Directeur Vegetariërsbond)

08-10-2015 10.00 | Lees meer