Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Kooktip: Gebruik je restjes voor een quiche

Zit je met een restje groenten, zoals een half bloemkooltje, wat halfbakken peentjes of een pond witlof en heb je geen idee? Maak er gewoon een hartige taart van! Makkelijk van te voren te bereiden en vaak zelfs in te vriezen.

Bekijk dit recept voor inspiratie voor een prei-quiche, of vervang gewoon de ingrediënten door wat er bij jou op moet.

Probeer ook eens een gekaramelliseerde witloftaart. Zeker nu witlof volop verkrijgbaar is, is dit weer eens wat anders dan in een salade.



Word donateur en krijg een Lekker.Vegetarisch Verwenbox & Schort!

Om projecten zoals de vegetarische picknicks, de VegeQ en 'Recht op Vegetarisch in de Zorg' te kunnen blijven organiseren, hebben we jouw steun nodig! Donateurs zorgen ervoor dat we meer mensen kunnen helpen en verleiden om vaker vegetarisch te eten en zo dierenlevens en het milieu te sparen.


Word nu donateur en ontvang het boek De Hippe Vegetariër t.w.v. 22,50 euro óf één Lekker.Vegetarisch Verwenbox + Schort.
 




 

Smaakpanel Veggiefair: En de lekkerste Cassavechips zijn...

Ook in 2017 stond tijdens de Veggie Fair de duurzame, biologische en veggie lifestyle centraal. Als partner van de Veggie Fair waren wij benieuwd wat de bezoekers van de beurs de lekkerste hummus en cassavechips vonden. De uitslag van hummus gaven we vorige maand. Deze maand is de cassavechips aan de beurt.

Uiteindelijk proefde een kleine 100 mensen vijf soorten cassavechips. Alle merken scoorden gemiddeld een voldoende. De top 4 stond heel dicht bij elkaar, maar de uiteindelijke winnaar is verrassend!

Lees meer


Nieuw Gastvrij restaurant

'Gastvrij voor Vegetariërs’ is het keurmerk van de Vegetariërsbond dat aangeeft dat je in het restaurant ook als vegetariër goed terecht kunt. In de restaurants met dit keurmerk staan minstens 2 vegetarische hoofdschotels op de menukaart. Er zijn al ruim 200 restaurants bij dit keurmerk aangesloten.

  • Soepp, Alkmaar (10% korting voor leden en donateurs met de voordeelpas en 100% vegetarisch)
  • Tiger Mama, Utrecht

Leden/donateurs van de Vegetariërsbond krijgen hier 10% korting.
Meer over het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs en alle aangesloten restaurants vind je hier.

Nieuwe Producten met het Vegetarisch Productkeurmerk

We hebben een nieuwe keurmerkhouder: McCain!
De volgende producten hebben het vegetarisch keurmerk:
  • McCain 1.2.3 Frites
  • McCain Chef Frites
  • McCain Frites Western Style
  • McCain Country Potato rosmarin
  • Mccain Country Potato classic
  • McCain Frites Deluxe
  • McCain Golden Longs
  • Mccain Steakhous frites
  • McCain Bistro Ideal zum Dippen
  • McCain Bistro Rustikal Mit Schale

Honderden producten dragen het V-label dat de Vegetariërsbond namens de European Vegetarian Union toekent. Dit Keurmerk garandeert dat een product geen ingrediënten of hulpstoffen afkomstig van (gedode) dieren bevat.

Medewerkers stellen zich voor: Maartje van Abeelen

Sinds de zomer van 2016 maakt Maartje deel uit van het team online communicatie en schrijft ze berichten voor Facebook en Twitter. Verder komen er soms kooktips en af en toe een kookboek- of restaurantrecensie van haar hand. Als de tijd het toe laat, helpt Maartje soms nog de webredactie.

Maartje zit in het tweede jaar van een hbo deeltijdstudie Media, Informatie & Communicatie. Daarnaast werkt ze vier dagen in de week parttime als postbesteller bij PostNL. 

Hoewel Maartje al sinds haar 13e vegetarisch eet, is ze koken pas later leuk gaan vinden. Ze probeert graag dingen uit: niet altijd met goed resultaat. "Een perfecte kok zal ik nooit worden," zegt ze, "maar het is toch leuk als een vriendin, die afgestudeerd kok is, een recept van mij “briljant” noemt."

"Ik heb altijd gezegd dat ik alleen vrijwilligerswerk wilde doen, als ik echt achter het doel van de organisatie zou staan. Dat is hier het geval. Daarnaast vind ik het leuk om andere vegetariërs te ontmoeten en niet steeds verantwoording af te hoeven leggen over mijn eetstijl. Ook is het goed om bij te leren over schrijven vanuit het oogpunt van een organisatie."

Lees meer

Wil jij je ook inzetten voor de Vegetariërsbond en onze nieuwe (onbetaalde) collega worden? Kijk dan op onze vacature pagina en help mee!

Voedingscentrum brengt plantaardig eten onder de aandacht

Volgens het Voedingscentrum is vaker vegetarisch eten goed voor de gezondheid en het milieu. Met de nieuwe actie Vaker Vega! laat het centrum zien én proeven hoe eenvoudig en lekker het is om meer plantaardig en minder vlees te eten.

 

Lees meer

Knolselderijsoep met walnoten

Ingrediënten

  • 20 g boter
  • el olijfolie
  • 1000 g knolselderij
  • 2 el tijm
  • 3 teen knoflook
  • 1 laurierblad
  • 1 l water
  • 50 g walnoten
  • 200 ml room

 

Bereiding

  • Smelt de boter samen met de olie in een grote soeppan. Voeg de fijngesneden knolselderij en knoflook toe en bak zo’n 10 minuten.
  • Voeg het laurierblaadje, de tijm en het water toe. Laat ca. 20 minuten koken of tot de knolselderij gaar is. Verwijder het laurierblad en pureer de soep glad met een staafmixer of blender.
  • Rooster de walnoten op een zacht vuurtje. Roer de room door de soep.
  • Schep de soep in kommen en serveer met de walnoten en eventueel nog wat extra blaadjes tijm.


Eet smakelijk,

Birgit Flüg
www.kok-aan-huis.com

Meer recepten