Lekker: Bananenijs!

Van bevroren banaan kun je super makkelijk en lekker ijs maken. Zorg dus dat je altijd bananen in je diepvies hebt liggen, zonder schil, eventueel al in plakjes, in een diepvries zakje.

Voor het ijs moeten de bananen minimaal 4 uur in de vriezer hebben gelegen.

De bananen doe je bevoren in je keukenmachine of blender. Hieraan kun je yoghurt, fruit, cacao, creme fraiche, kokosroom en honing of ahornsiroop toevoegen. Mengen tot er een gladde massa onstaat. 


Lees meer

Krijg een kookboek of een kookpakket!

Word nu donateur en ontvang het kookboek Honger! Dit kookboek was één van de finalisten van de verkiezing voor Lekker Vega kookboek van 2017.

Om projecten zoals 30 Dagen Vegetarisch, de Lekker Vega kookboekverkiezing en onze evenementen te kunnen blijven organiseren, hebben we jouw steun nodig. Donateurs zorgen ervoor dat we meer mensen kunnen helpen en verleiden om vaker vegetarisch te eten en zo dierenlevens en het milieu te sparen.
 

Nieuwe producten met het Productkeurmerk

Sea-green Burgers:

  • Uluw­a­tu wa­kame bur­ger: Met meer dan 30% wakame zeewier en groene curry. 
  • Alo­ha wa­kame burger: Met meer dan 30% zilte wakame zeewier en zongedroogde tomaat.

Honderden producten dragen het V-label dat de Vegetariërsbond namens de European Vegetarian Union toekent.

Doe jij mee?

We zoeken altijd actieve en enthousiaste onbetaalde medewerkers en vrijwilligers. Mocht je interesse hebben, kijk dan eerst of we specifiek mensen zoeken of mail naar info@vegetariers.nl.

Op dit moment zoeken wij:

Event manager (onbetaald)

(6-10 uur per week, in de week van sommige evenementen meer, per direct voor minstens een half jaar)

Als medewerker evenementen help je mee met het organiseren van, heel verrassend, evenementen. Je denkt mee over nieuwe evenementen, organiseert praktische zaken en pakt, waar nodig, diverse taken op. Afhankelijk van je kennis en interesses kunnen bepaalde taken worden toegevoegd of weg worden gelaten.

Bekijk de vacature

Wil je 30 dagen lekkere Vega weetjes en recepten gratis in je mailbox?

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief  "30 dagen vegetarisch" en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie! Elke dag een heerlijk gerecht, leuke weetjes en handige tips. Zo wordt vegetarisch eten supermakkelijk en superleuk! Meld je hieronder aan en begin direct.
De receptennieuwsbrief is gratis en houdt automatisch na 30 dagen op.


 

Nieuw Gastvrij restaurant

’Gastvrij voor Vegetariërs’ is het keurmerk van de Vegetariërsbond dat aangeeft dat je in een restaurant ook als vegetariër goed terecht kunt. In deze restaurants staan minstens twee vegetarische hoofdschotels op de menukaart. Er zijn ongeveer 200 restaurants bij dit keurmerk aangesloten.

De nieuwste 'Gastvrij voor Vegetariërs' keurmerkhouder is:
 

BAKBLIK:

BAKBLIK - real good plant based food, is een vegan cateraar en onze nieuwste keurmerhouder.
Bakblik verzorgt vanuit haar foodtrucks plantaardige en duurzame catering op locatie, vanaf 40 personen. Naast catering op maat bieden ze ook enkele zeer voordelige en smakelijke mix & match pakketten.
Leden van de Vegetariërsbond krijgen 10% korting op bestellingen boven de 700 euro.

Meer over het keurmerk 'Gastvrij voor Vegetariërs' en alle aangesloten restaurants vind je hier.
 

Het Lekker Vega Zomer nummer is uit!

 
lekker vega zomer
In de nieuwste editie van ons magazine vind je nog meer over álle gasten in onze shows, maar ook de favoriete vegahotspots van gastredactrice Giulia Califano, recensies, heerlijke recepten, het laatste vega nieuws en nog veel meer.

Vier keer Per Jaar Lekker Genieten
Offline ontspannen op de bank en heerlijk genieten van het Lekker Vega Magazine boordevol:
  • interviews
  • recepten
  • kooktips
  • hotspots
  • en nog veel meer unieke content.
     
Mis ’m dus niet, dit zomernummer van Lekker Vega! Word donateur van de Vegetariërsbond en ontvang deze editie en aansluitend elk kwartaal een nieuw nummer. Of vraag hier
eerst een digitaal proefexemplaar aan.

Lees meer

In het nieuws: Het eerste vega-biefstuk komt uit Twente

Er zijn steeds meer vegetarische varianten op vlees in de omloop, maar een heerlijk biefstukje zat er tot nu toe nog niet in. Het nabootsen van de structuur was te lastig. Maar Nederland schijnt nu echter een primeur in handen te hebben: het bedrijf Vivera heeft na anderhalf jaar officieel hét perfecte vega-biefstukje gecreëerd. En deze burger is ook nog eens gegarandeerd vegetarisch, want hij draagt het Vega(n)-keurmerk.

Lees meer

Recept: Kleurige groentetaart met groene salade en gele rijst

Ingrediënten
 

Voor de taart: 

  • 5 plakjes bladerdeeg 
  • 2 voorgekookte rode bietjes 
  • 1 of 2 winterwortels 
  • 200 gram doperwtjes 
  • 1 ui 
  • 1 ½ gele paprika 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 100 gram gorgonzola 
  • klein bekertje creme fraiche 
  • 2 eetlepels ricotta 
  • 2 eieren 
  • ½ theelepel gemalen komijn 
  • 1 theelepel mosterdzaad 
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder 
  • 1 theelepel mosterd 
  • 1 theelepel zout 
  • flink gemalen peper 


Voor de rijst:

  • 120 gram zilvervliesrijst


Voor de salade: 

  • salademix 
  • 1 theelepel kurkuma
  • 100 gram pompoenpitten 
  • zout
  • olijfolie 
  • balsamicoazijn 
     

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een kleine bakvorm in en bekleed hem met het bladerdeeg. Strooi op de bodem een laagje paneermeel tegen het vocht dat uit de taart gaat lekken. 

Snij of schaaf de bieten, wortel, ui en paprika in even dikke plakken. Hou de groente gescheiden tot je de taart gaat opbouwen. 

Stoom of blancheer de ui, wortel en doperwten (alleen als ze bevroren zijn) kort en apart van elkaar. 

Maak laagjes van elke groente en druk ze stevig aan.  

Maak een mengsel van de eieren, ricotta, creme fraiche, knoflook, mosterd en alle specerijen. Schenk over de taart en verkruimel de gorgonzola erover.  

Bak de taart 25 minuten, tot hij een mooi kleurtje heeft. 

Kook ondertussen de rijst met de kurkuma en het zout. 

Rooster de pompoenpitten tot ze barsten. Maak een vinaigrette van de olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper en giet op het laatste moment over de salade. Bestrooi met de pompoenpitten. 

 
Eet smakelijk,
Birgit Flüg 
www.kok-aan-huis.com