Lekker: Bananenijs!Van bevroren banaan kun je super makkelijk en lekker ijs maken. Zorg dus dat je altijd bananen in je diepvies hebt liggen, zonder schil, eventueel al in plakjes, in een diepvries zakje.
Voor het ijs moeten de bananen minimaal 4 uur in de vriezer hebben gelegen. De bananen doe je bevoren in je keukenmachine of blender. Hieraan kun je yoghurt, fruit, cacao, creme fraiche, kokosroom en honing of ahornsiroop toevoegen. Mengen tot er een gladde massa onstaat. |
Krijg een kookboek of een kookpakket!Word nu donateur en ontvang het kookboek Honger! Dit kookboek was één van de finalisten van de verkiezing voor Lekker Vega kookboek van 2017. |
Nieuwe producten met het ProductkeurmerkSea-green Burgers:
Honderden producten dragen het V-label dat de Vegetariërsbond namens de European Vegetarian Union toekent. |
Doe jij mee?We zoeken altijd actieve en enthousiaste onbetaalde medewerkers en vrijwilligers. Mocht je interesse hebben, kijk dan eerst of we specifiek mensen zoeken of mail naar info@vegetariers.nl.Op dit moment zoeken wij: Event manager (onbetaald)(6-10 uur per week, in de week van sommige evenementen meer, per direct voor minstens een half jaar)Als medewerker evenementen help je mee met het organiseren van, heel verrassend, evenementen. Je denkt mee over nieuwe evenementen, organiseert praktische zaken en pakt, waar nodig, diverse taken op. Afhankelijk van je kennis en interesses kunnen bepaalde taken worden toegevoegd of weg worden gelaten. Bekijk de vacature |
Wil je 30 dagen lekkere Vega weetjes en recepten gratis in je mailbox?Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief "30 dagen vegetarisch" en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie! Elke dag een heerlijk gerecht, leuke weetjes en handige tips. Zo wordt vegetarisch eten supermakkelijk en superleuk! Meld je hieronder aan en begin direct.De receptennieuwsbrief is gratis en houdt automatisch na 30 dagen op. |
Nieuw Gastvrij restaurant’Gastvrij voor Vegetariërs’ is het keurmerk van de Vegetariërsbond dat aangeeft dat je in een restaurant ook als vegetariër goed terecht kunt. In deze restaurants staan minstens twee vegetarische hoofdschotels op de menukaart. Er zijn ongeveer 200 restaurants bij dit keurmerk aangesloten. Bakblik verzorgt vanuit haar foodtrucks plantaardige en duurzame catering op locatie, vanaf 40 personen. Naast catering op maat bieden ze ook enkele zeer voordelige en smakelijke mix & match pakketten. Leden van de Vegetariërsbond krijgen 10% korting op bestellingen boven de 700 euro. |
Het Lekker Vega Zomer nummer is uit!In de nieuwste editie van ons magazine vind je nog meer over álle gasten in onze shows, maar ook de favoriete vegahotspots van gastredactrice Giulia Califano, recensies, heerlijke recepten, het laatste vega nieuws en nog veel meer.Vier keer Per Jaar Lekker Genieten Offline ontspannen op de bank en heerlijk genieten van het Lekker Vega Magazine boordevol:
eerst een digitaal proefexemplaar aan. Lees meer |
In het nieuws: Het eerste vega-biefstuk komt uit TwenteEr zijn steeds meer vegetarische varianten op vlees in de omloop, maar een heerlijk biefstukje zat er tot nu toe nog niet in. Het nabootsen van de structuur was te lastig. Maar Nederland schijnt nu echter een primeur in handen te hebben: het bedrijf Vivera heeft na anderhalf jaar officieel hét perfecte vega-biefstukje gecreëerd. En deze burger is ook nog eens gegarandeerd vegetarisch, want hij draagt het Vega(n)-keurmerk.Lees meer |
Recept: Kleurige groentetaart met groene salade en gele rijstIngrediënten
|