Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Kooktip: 



Lees hier hoe!

 


Laatste kans om de Hippe Vegetariër te krijgen!

Word nu donateur en ontvang het boek De Hippe Vegetariër t.w.v. 22,50 euro óf één Lekker.Vegetarisch Verwenbox + Schort.

Om projecten zoals de 30 Dagen Vegetarisch, onze kerstcampagne en onze evenementen te kunnen blijven organiseren, hebben we jouw steun nodig. Donateurs zorgen ervoor dat we meer mensen kunnen helpen en verleiden om vaker vegetarisch te eten en zo dierenlevens en het milieu te sparen.
 




 

Winnaar Kookboekverkiezing 2017!

???

Eerdere winnaars zijn Chef het Samen met Tomaat (2016), De Groene Meisjes (2015), Vegarevolutie (2014) en I Love Groente (2013). 
 

Lekkere Vega weetjes en recepten in je mailbox? Schrijf je in voor 30 dagen vegetarisch!

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief  "30 dagen vegetarisch" en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie! Elke dag een heerlijk gerecht, leuke weetjes en handige tips. Zo wordt vegetarisch eten supermakkelijk en superleuk! Meld je hieronder aan en begin direct.

De receptennieuwsbrief is gratis en houdt automatisch na 30 dagen op.


???

xxxxxxx

Nieuwe Producten met het Vegetarisch Productkeurmerk

????
Honderden producten dragen het V-label dat de Vegetariërsbond namens de European Vegetarian Union toekent.

Medewerkers stellen zich voor: ?

?
 
Wil jij je ook inzetten voor de Vegetariërsbond en onze nieuwe (onbetaalde) collega worden? Kijk dan op onze vacature pagina en help mee!

Romige pastinaaksoep

Romige pastinaaksoepDeze verrukkelijke, romige groentensoep van pastinaak en oregano is glutenvrij en voor wie wil 100% plantaardig. Pastinaak is allang geen 'vergeten groente' meer. Je kunt 'm volop in de supermarkt krijgen in deze tijd van het jaar. Een heerlijke vegetarische soep met een luxe tintje.

Foodinspirator Jacinta: "Een makkelijk te maken soepje voor feestelijke gelegenheden of gewoon doordeweeks."


Ingredienten

Voor 2 personen
  • 1 ui
  • scheutje olijfolie
  • 1 dessertlepel oregano
  • 3 pastinaken
  • 500 ml water
  • 1 kleine aardappel
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 2 el crème fraîche of een flinke scheut sojaroom
  • vega spekblokjes of -reepjes

 

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

 

Hak de ui fijn en fruit samen met de olijfolie en de oregano op zacht vuur met deksel op de pan. Schil ondertussen de pastinaak, snijd in blokjes en voeg toe aan het uienmengsel. Laat nog een paar minuten fruiten. Schil de aardappel, snijd deze ook in blokjes en voeg samen met het blokje bouillon en het water bij de pastinaak. Laat nog 10 minuten zachtjes koken. Voeg de room toe en pureer in de blender of met de staafmixer. Bak de vegaspek kort in de koekenpan, strooi over de soep en serveer meteen.


Jacinta Bokma is lekkerbek en foodinspirator voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer recepten in haar kookboeken De Snelle Vegetariër en Puur Plantaardig/De Dunne Vegan, beide Gourmand World Cookbook Award winnaar.

Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram