Tip: 

xxxxxxx

Wordt nu lid en krijg het nieuwste boek van Jacinta Bokma 


In 2040 eet Nederland 50% minder vlees. Het kán, maar alleen met jouw hulp. Wij benaderen de bedrijven en de politiek. En wij laten jou kennismaken met de geheimen van de vegetarische keuken. Zo inspireer je de mensen in je omgeving. Iedere stap telt. Met onze welkomstgeschenken helpen we je op weg.

Als je nú lid wordt krijg je het Lekker Vega kookpakket óf het nieuwste boek van Jacinta Bokma De Gezonde Bourgondiër. 

Nieuw product met het Vegetarisch Productkeurmerk

Beckers

Vier nieuwe producten van Beckers dragen nu het V-label:Beckers

  • Oven Bitterballen vegetarisch
  • Oven Frikandellen vegetarisch
  • Oven Kroketten vegetarisch
  • Oven Mini Snacks vegetarisch

Honderden producten dragen het V-label dat de Vegetariërsbond namens de European Vegetarian Union toekent.

Vacatures: Doe jij mee?

We zoeken altijd actieve en enthousiaste (on)betaalde medewerkers en vrijwilligers. Mocht je interesse hebben of mail naar info@vegetariers.nl.

Op dit moment zoeken wij:

Hands-on communicatie strateeg (betaald)

(16-28 uur per week op kantoor)

Ben jij communicatie-deskundige én draag je vega of vegan eten een warm hart toe? Dan ben jij wellicht onze nieuwe communicatie-strateeg. In 2040 willen we dat we de helft minder vlees eten in Nederland. Communicatie is daarin van cruciaal belang.  In jouw rol als communicatie-medewerker ben je zowel strategisch als hands-on betrokken. Je ontwerpt campagnes, werkt deze uit en zorgt ervoor dat deze campagnes via diverse communicatiekanalen het publiek bereiken. Het strategisch inzetten van sociale media is voor jou dagelijkse kost.
Bekijk de vacature

 

Coördinator administratie & personeel (betaald)

(20 tot 28 uur per week, waarvan minimaal 2 dagen op kantoor)

De Vegetariërsbond heeft een klein team betaalde medewerkers en werkt met veel onbetaalde medewerkers. Om deze onbetaalde medewerkers op gebied van administratie te coördineren en in verband met het vertrek van één van onze medewerkers zoeken we iemand die enerzijds onze medewerkers op het gebied van administratie & klantenservice kan aansturen en anderzijds ook zelf een deel van de werkzaamheden uitvoert. Deze werkzaamheden variëren van invoerwerk en beantwoorden van mails als er gaten vallen bij de onbetaalde medewerkers tot het oplossen van lastigere administratieve vraagstukken. 
Bekijk de vacature

Het Lekker Vega herfstnummer is nu uit!

 
Kopje thee, muziekje op de achtergrond en genieten van de laatste editie van het Lekker Vega Magazine vol met interviews, verhalen, hotspots en recepten.
 

Themanummer: Midden-Oosten:

  • de spannendste oriëntaalse recepten
  • vegetarisme in het beloofde land
  • vlees en islam: aanknopingspunten voor dierenrechten, ze zijn er wel!
  • Gastredacteur: Kirsten Bloemen
 

Nieuwe rubrieken:

  • Vraag het Helga
  • Culinair Erfgoed door Carolina Verhoeven

Mis ’m dus niet, dit herfstnummer van Lekker Vega! Word donateur van de Vegetariërsbond en ontvang deze editie en aansluitend elk kwartaal een nieuw nummer. Of vraag hier eerst een digitaal proefexemplaar aan.

Vlog of nieuws?

xxxxxx

Recept: ?

????
 

Ingrediënten 

  • 200 gr Bloem
  • 60 ml Zonnebloemolie
  • 2 takjes Tijm
  • 2 takjes Rozemarijn
  • 125 ml Groentebouillon
  • Oesterzwammen
  • 1 Rode ui
  • 1 pak Paneermeel fijn en grof
  • 220 ml Sojamelk
  • Benodigdheden:

  • Keukengerei
  • Frituurpan

 

Bereiden:

  1. Eerst maak je een roux door de bloem, groentebouillon, sojamelk en olie te mengen.
  2. Zet de roux 20 minuten in de vriezer zodat het wat steviger wordt.
  3. Ondertussen snijd je de oesterzwammen, rode ui, rozemarijn en tijm en fruit deze aan in de pan.
  4. Meng de roux samen met de oesterzwammen en rol het vervolgens in de vorm van kroketten.
  5. Leg ze nog eens 15 minuten in de vriezer.
  6. Maak een papje van sojamelk en bloem.
  7. Haal de kroketten uit de vriezer, dompel ze in het papje en paneer ze met paneermeel.
  8. Dit herhaal je na 20 minuten.
  9. Frituur de kroketten in een pan met hete olie. 
Dit recept is onderdeel van Lekker Vega.