Tips 

xxxxxxxxxxxx

Krijg een kookboek of een kookpakket!

Word nu donateur en ontvang het kookboek Honger! Dit kookboek was één van de finalisten van de verkiezing voor Lekker Vega kookboek van 2017.

Om projecten zoals 30 Dagen Vegetarisch, de Lekker Vega kookboekverkiezing en onze evenementen te kunnen blijven organiseren, hebben we jouw steun nodig. Donateurs zorgen ervoor dat we meer mensen kunnen helpen en verleiden om vaker vegetarisch te eten en zo dierenlevens en het milieu te sparen.
 

Nieuw Product met het Vegetarisch Productkeurmerk


Vegan mayonaise van Jean Bâton.

Jean Bâton heeft een mayo ontwikkeld zonder dierlijke ingrediënten. Hiervoor hebben ze de eidooier vervangen door plantaardige ingrediënten. Verder gebruiken ze alleen de ingrediënten die ook in een "gewone" mayoaise horen.

Te koop bij Albert Heijn, Jumbo, Makro en Sligro

toekent. Honderden producten dragen het V-label dat de Vegetariërsbond namens de European Vegetarian Union toekent.

Doe jij mee?

We zoeken altijd actieve en enthousiaste onbetaalde medewerkers en vrijwilligers. Mocht je interesse hebben, kijk dan eerst of we specifiek mensen zoeken of mail naar info@vegetariers.nl.

Op dit moment zoeken wij:

Medewerker administratie en klantenservice(onbetaald)

(3 tot 6 uur per week bij ons op kantoor)



We zoeken iemand die oog heeft voor details en met goede computervaardigheden.  Onze voorkeur gaat uit naar een medewerker die voor wat langere tijd bij ons kan komen werken en die in de buurt van Amsterdam woont. Wij bieden o.a. een gezellige werkplek op ons kantoor in een oud schoolgebouw nabij station Amsterdam Muiderpoort, informele sfeer, reiskostenvergoeding en lunch.

Bekijk de vacature

Wil je 30 dagen lekkere Vega weetjes en recepten gratis in je mailbox?

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief  "30 dagen vegetarisch" en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie! Elke dag een heerlijk gerecht, leuke weetjes en handige tips. Zo wordt vegetarisch eten supermakkelijk en superleuk! Meld je hieronder aan en begin direct.
De receptennieuwsbrief is gratis en houdt automatisch na 30 dagen op.


 

Nieuw Gastvrij restaurant

’Gastvrij voor Vegetariërs’ is het keurmerk van de Vegetariërsbond dat aangeeft dat je in een restaurant ook als vegetariër goed terecht kunt. In deze restaurants staan minstens twee vegetarische hoofdschotels op de menukaart. Er zijn ongeveer 200 restaurants bij dit keurmerk aangesloten.

De nieuwste 'Gastvrij voor Vegetariërs' keurmerkhouders zijn:

  • xxxxxx

 

Meer over het keurmerk 'Gastvrij voor Vegetariërs' en alle aangesloten restaurants vind je hier.
 

Recept: Tabouleh – peterseliesalade (Libanese keuken)

Met dit warme weer is deze salade uit het Arabische halfrond een ware verademing. Lekker verkoelend. Ook heel gezond, want peterselie bevat veel ijzer.

 

Ingrediënten 

  • 50 g Bulghur
  • 400 g Peterselie, plat
  • 50 g Munt
  • 4 bosui
  • 300 g tomaten
  • 75 ml citroensap
  • 150 g olijfolie
  • zout
  • 1 romaine sla

 

Laat de Bulghur in ca 50 ml. Water zacht worden.

Snijd peterselie en munt heel erg fijn.

Tomaten in zeer kleine blokjes en de bosui in fijne ringen snijden.

Dressing maken van citroensap, olijfolie en zout.

Goed mengen.

Neem een mooie platte schaal en schik er langs de rand mooie blaadjes Romaine sla op. Lepel de tabouleh er op.

Serveer (ijs)koud!

Eet smakelijk!

 

Birgit Flüg

www.kok-aan-huis.com