Open brief aan de politiek: overweeg plantaardige voedselvoorziening als oplossing

32 organisaties w.o. Vegetariërsbond roepen de politiek op:een plantaardige voedselvoorziening serieus te overwegen. De organisaties stellen dat de overheid hier te weinig onderzoek naar laat doen, terwijl een plantaardig eetpatroon kansen biedt voor dier, mens en milieu. Het overbodig maken van het dier in de voedselketens levert een aanzienlijke besparing op van landbouwgrond...

Lees Meer

Lekker Vega magazine binnenkort op de mat!

Binnenkort bij jou en al onze leden, donateurs en abonnees in huis: de zomereditie van het Lekker Vega magazine - met de special 'Japan' . 

Met onder andere in dit magazine:

  • 60 pagina's eet-inspiratie
  • Japanse recepten en theerituelen
  • Ayurveda: Wetenschap van het leven
  • Zomerse recepten
  • Columns van Dirk-Jan Verdonk, Miro Kloosterman & Daniëlle Ooteman

Mis ’m dus niet, dit zomernummer van Lekker Vega! 

Word donateur van de Vegetariërsbond en ontvang deze editie en aansluitend elk kwartaal een nieuw nummer.
Of vraag hier eerst een digitaal proefexemplaar aan.

Nieuwe factsheet: Antwoorden op Soja-vragen

We eten soja vaak in de vorm van tahoe of tempeh, verwerkt in vegaburgers, en tegenwoordig is het ook hip om verse sojaboontjes te eten: edamame, overgekomen met de Japanse keuken. We drinken soja als zuivelvervanger in de vorm van sojadrank of sojayoghurt. 

Qua voedingswaarde en gezondheidseffecten is soja een zeer interessant voedingsmiddel. Lees alle voedingskundige informatie en alles over de gezondheidsaspecten van soja in de nieuwste factsheet van onze voedingsdeskundige Sytske de Waart. 

Lees meer

Vernieuwde '30 Dagen Vegetarisch' bijna klaar

30 dagen vegaWil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd?
Inmiddels gingen zo'n 15.000 mensen aan de slag met onze gratis "30 dagen vegetarisch": 30 dagen lang dagelijks 1 e-mail met vega-inspiratie! Elke dag een heerlijk gerecht, leuke weetjes en handige tips.
We hebben onze recepten vernieuwd, de info, tips en hacks aangepast, en voor elke dag een blog bij geschreven. 

Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter, en blijf zo op de hoogte van de lancering van onze nóg lekkerdere "30 Dagen Lekker Vega!"

Word nu donateur en ontvang het Lekker Vega Kookpakket & nog veel meer!


Gratis Kookpakket voor nieuwe ledenIn 2040 eet Nederland 50% minder vlees. Het kán, maar alleen met jouw hulp. Wij benaderen de bedrijven en de politiek. En wij laten jou kennismaken met de geheimen van de vegetarische keuken. Zo inspireer je de mensen in je omgeving. Iedere stap telt. Met onze welkomstgeschenken helpen we je op weg.

Als dank voor je donatie krijg je:
  • Gratis het Lekker Vega Kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én "Vegatopia, het kookboek" 
  • Gratis! 4x per jaar het magazine Lekker Vega op je deurmat (zie hierboven)
  • Korting! Je krijgt korting in een paar honderd restaurants en webshops. 
  • Gratis! Persoonlijke voedingsscan door voedingskundige Sytske de Waart
     
Steun ons - dank je wel! 

Recept: Blauwe Bessencake vol liefde! 

 
Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 20 g maïzena (of arrow-root) 
  • 8 g bakpoeder (of wijnsteen-poeder)
  • 150 g suiker (bio rietsuiker bij voorkeur) 
  • 1 vanillestokje (enkel het merg)
  • 1 snuifje zeezout
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 175 ml ongezoete amandelmelk
  • 130 g diepgevroren bosbessen 
     

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (gasoven 200 graden).
  • Bekleed een ronde cakevorm (diameter 18 cm) met bakpapier of vet hem in.
  • Meng de droge ingrediënten door elkaar. Klop met een handmixer of garde de olie en amandelmelk erdoor. Roer tot slot voorzichtig de blauwe bessen erdoor.
  • Het is een dik beslag. Verdeel het beslag over de vorm.
  • Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.

 
Bron:
Dit recept komt van de  website van EVA:  https://www.evavzw.be/recept/blauwe-bessencake

Tip:
Wat een heerlijk zomergebak! In het seizoen gebruik je natuurlijk verse in de plaats van diepgevroren bessen. Varieer eens met ander zomerfruit, bijvoorbeeld rode bessen of frambozen.