Tip: Lekker voor je Vega Picknick!
En kom 23 juli naar de Grootste Vega-Picknick van Nederland, waar je een gevuld picknick kleedje kunt kopen voor maar €2,50! |
De Lekker.Vegetarisch Verwenbox is uit!
Laat je verrassen met de Lekker.Vegetarisch Verwenbox! Boordevol verwen-producten voor €6 (niet-leden €11). Dit bedrag is inclusief verzendkosten, de waarde van de inhoud is minstens € 30. Je ontvangt de verwenbox binnen 3 weken. Wil je de box een jaar lang ontvangen en ben je nog geen donateur? Word dan nu donateur en krijg de Lekker.Vegetarisch Verwenbox een jaar lang gratis!
De Lekker.Vegetarisch Verwenbox is gevuld met hoogwaardige kook- en verwenproducten van onder meer Lima, Machandel, Lassie, Nakd, HAK en Becel.
|
Grootste Vega Picknick - 23 juli Den Haag!Een gezellig muziekje op de achtergrond, voor je een kleedje met veggie lekkers en natuurlijk het zonnetje dat voluit schijnt. Dat is de Grootste Vega-Picknick van Nederland. Vorig jaar hebben we 4 gezellige en succesvolle kleine picknicks georganiseerd. Dit jaar pakken we het iets groter aan op de plek waar het allemaal begon: Met 1 grote picknick voor ruim 200 mensen in het Zuiderpark in Den Haag. Het enige wat jij hoeft te doen om erbij te zijn is op zondag 23 juli met €2,50 naar het park te komen. Als jij voor de gezelligheid zorgt, dan zorgen wij voor de rest!
Lees meer |
Nieuwe Producten met het Vegetarisch ProductkeurmerkOven Groenten Bitterballen champignon-broccoli van MoraKnapperige vegetarische groenten biterballen op basis van champignons en broccoli, verfijnd met tuinkruiden. Zo uit de oven. Lekker op een feestje of bij een borrel! Honderden producten dragen het V-label dat de Vegetariërsbond namens de European Vegetarian Union toekent. |
Mederwerkers stellen zich voor: Ingrid ArtsNaam en functie:Ingrid Arts, coördinator productkeurmerk Wat doe je bij de Vegetariërsbond? Ik ben coördinator productkeurmerk. Dat houdt in dat ik naga of een product aan de voorwaarden voor het Keurmerk voldoet, en dat ik zorg dat de gegevens omtrent het productkeurmerk en de keurmerkhouders up to date blijven. Wat vind je leuk aan het werk? Dat ik lekker de diepte in mag duiken, verder kan kijken dat het ingrediëntenlijstje. Wat is je grootste hobby? Hardlopen Wat is jouw vega(kook)tip? Kruiden en specerijen (de beste vind je op de markt of bij de toko) Wat is je favoriete gerecht en favoriete groente? Pompoen. Pompoensoep, curry met pompoen, pasta met pompoen, tajine met pompoen, pompoentaart… Kijk hier voor mijn Linkedin profiel Wil jij onze nieuwe (onbetaalde) collega worden en je ook inzetten voor de Vegetariersbond? Kijk dan op onze vacature pagina en help mee! |
In het Nieuws: Groep 8 brengt vleesconsumptie Veendam omlaag
Een plakje ham op je brood, een biefstukje bij de avondmaaltijd. Leerlingen van de mgr. Bekkersschool in Veendam zijn geschrokken hoe vervuilend het eten van vlees is. Ze willen zo veel mogelijk mensen hiervan op de hoogte stellen.
Lees meer |
Het Lekker.Vegetarisch Zomernummer is uit!Lekker.Vegetarisch is hét magazine over lekker vegetarisch eten met aandacht aan de achtergronden van vegetarisch eten en voeding in het algemeen.In dit nummer:
Lees meer |
Recept: Tijm-uientaartDeze keer een recept voor een heerlijk quiche. Dit gerecht is uitermate geschikt voor een picknick op een lekker warme zomerse dag of een lange zwoele avond.(springvorm van 20 cm) Ingrediënten
Vulling:
Maak eerst het deeg. Meng boter, bloem en zout in een keukenmachine of met de handmixer tot een mengsel dat op grof broodkruim lijkt. Meng er met koele handen het water door. Kneed het deeg licht, stop het in een plastic zak en leg het minstens een uur in de koelkast voor je het uitrolt. Maak tussendoor de vulling. Smelt de boter in een grote, (hapjes)pan. Snijd de uien in zeer dunne plakjes. Doe de uien in de hete boter en laat ze tussen de 40 minuten en 1 uur op een laag vuur stoven tot ze goudgeel en zacht zijn. Laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet er een platte bakplaat in om die voor te verwarmen. Rol het deeg zo dun mogelijk uit op een met bloem bestoven oppervlak en bekleed daarmee een taartvorm van 20 cm doorsnee en 3 cm diep. Prik de bodem meerdere keren in met een vork. Meng ei, de eierdooiers, crème fraîche, mosterd en tijmblaadjes. Roer er voorzichtig de goudgele uien door, bestrooi met peper en zout en schep het mengsel op het deeg. Strooi de geraspte kaas er op. Zet de taart 45 minuten in de oven of net zo lang tot de vulling goudkleurig is en stevig aanvoelt. Laat 10 minuten staan voor je de taart aansnijdt. Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.kok-aan-huis.com |