Tip: Lekker voor je Vega Picknick!

  • Leg voor je gaat picknicken een fles water in de vriezer en doe de bevroren fles in een (koel)tas bij je hapjes en drinken. Zo heb je altijd koud water op je picknick en houd je je eten lekker koel. 
  • Maak simpele hapjes en bereid deze thuis voor.
  • Handige hapjes zijn (groente)muffins, stokbrood, wraps en salades. Verpak het eten luchtdicht in bewaarboxen.
Denk eens aan de volgende recepten voor je picknick:
  1. Hartige muffins
  2. Meergranenwrap met falafel
  3. Pompoenhummus
  4. Salade van gegrilde tomaat en blauwschimmelkaas 
  5. Zomerse salsa van avocado tomaat en mango
  6. Spinazierol met romige tomaat-paprikavulling
  7. Aspergetaartje

En kom 23 juli naar de Grootste Vega-Picknick van Nederland, waar je een gevuld picknick kleedje kunt kopen voor maar €2,50!
 

De Lekker.Vegetarisch Verwenbox is uit!

Laat je verrassen met de Lekker.Vegetarisch Verwenbox! Boordevol verwen-producten voor €6 (niet-leden €11). Dit bedrag is inclusief verzendkosten, de waarde van de inhoud is minstens € 30. Je ontvangt de verwenbox binnen 3 weken. Wil je de box een jaar lang ontvangen en ben je nog geen donateur? Word dan nu donateur en krijg de Lekker.Vegetarisch Verwenbox een jaar lang gratis!

De Lekker.Vegetarisch Verwenbox is gevuld met hoogwaardige kook- en verwenproducten van onder meer Lima, Machandel, Lassie, Nakd, HAK en Becel.


Word nu donateur en ontvang GRATIS een jaarabonnement op de Lekker.Vegetarisch Verwenbox (drie keer per jaar een box).

 




 

Grootste Vega Picknick - 23 juli Den Haag!

Een gezellig muziekje op de achtergrond, voor je een kleedje met veggie lekkers en natuurlijk het zonnetje dat voluit schijnt. Dat is de Grootste Vega-Picknick van Nederland. Vorig jaar hebben we 4 gezellige en succesvolle kleine picknicks georganiseerd. Dit jaar pakken we het iets groter aan op de plek waar het allemaal begon: Met 1 grote picknick voor ruim 200 mensen in het Zuiderpark in Den Haag. Het enige wat jij hoeft te doen om erbij te zijn is op zondag 23 juli met €2,50 naar het park te komen. Als jij voor de gezelligheid zorgt, dan zorgen wij voor de rest!

  • Wat: Grootste Vegapicknick Den Haag
  • Wanneer: Zondag 23 juli
  • Waar: Zuiderpark Den Haag
  • Kosten: €2,50 voor een goed gevuld picknickkleedje

Lees meer

Nieuwe Producten met het Vegetarisch Productkeurmerk

Oven Groenten Bitterballen champignon-broccoli van Mora
Knapperige vegetarische groenten biterballen op basis van champignons en broccoli, verfijnd met tuinkruiden. Zo uit de oven. Lekker op een feestje of bij een borrel!


Honderden producten dragen het V-label dat de Vegetariërsbond namens de European Vegetarian Union toekent.


 

Mederwerkers stellen zich voor: Ingrid Arts

Naam en functie:
Ingrid Arts, coördinator productkeurmerk
Wat doe je bij de Vegetariërsbond?
Ik ben coördinator productkeurmerk. Dat houdt in dat ik naga of een product aan de voorwaarden voor het Keurmerk voldoet, en dat ik zorg dat de gegevens omtrent het productkeurmerk en de keurmerkhouders up to date blijven.
Wat vind je leuk aan het werk?
Dat ik lekker de diepte in mag duiken, verder kan kijken dat het ingrediëntenlijstje.
Wat is je grootste hobby?
Hardlopen
Wat is jouw vega(kook)tip?
Kruiden en specerijen (de beste vind je op de markt of bij de toko)
Wat is je favoriete gerecht en favoriete groente?
Pompoen. Pompoensoep, curry met pompoen, pasta met pompoen, tajine met pompoen, pompoentaart… 

Kijk hier voor mijn Linkedin profiel 

Wil jij onze nieuwe (onbetaalde) collega worden en je ook inzetten voor de Vegetariersbond? Kijk dan op onze vacature pagina en help mee!

In het Nieuws: Groep 8 brengt vleesconsumptie Veendam omlaag

Een plakje ham op je brood, een biefstukje bij de avondmaaltijd. Leerlingen van de mgr. Bekkersschool in Veendam zijn geschrokken hoe vervuilend het eten van vlees is. Ze willen zo veel mogelijk mensen hiervan op de hoogte stellen.

Lees meer

Het Lekker.Vegetarisch Zomernummer is uit!

Lekker.Vegetarisch is hét magazine over lekker vegetarisch eten met aandacht aan de achtergronden van vegetarisch eten en voeding in het algemeen.

In dit nummer:
  • de werkelijke prijs van goedkoop vlees
  • vega factchecker gezondheid
  • onze voedingsdeskundige Sytske de Waart
  • bewegen is leven
  • gastredacteur Stefanie van de Walle
  • 56 pagina's vol eet-inspiratie
  • en heel veel recepten!
Mis ’m niet: Word donateur en ontvang deze editie en aansluitend elk kwartaal een nieuw nummer. Of vraag eerst een digitaal proefexemplaar aan.

Lees meer

Recept: Tijm-uientaart

Deze keer een recept voor een heerlijk quiche. Dit gerecht is uitermate geschikt voor een picknick op een lekker warme zomerse dag of een lange zwoele avond.

(springvorm van 20 cm)

Ingrediënten

  • Bodem (alternatief: kant en klare bodem uit de supermarkt of Natuurvoedingswinkel)
  • 65 gram boter
  • 100 gr bloem
  • snufje zout
  • 1 a 2 tl ijskoud water

Vulling:

  • 50 gr boter
  • 750 gr (witte) uien
  • 1 groot ei
  • 2 grote eierdooiers
  • 200 ml crème fraiche
  • 2 tl mosterd
  • 1 tl tijmblaadjes
  • peper en zout
  • 60 gr rijpe kaas, geraspt (kaas is niet altijd vegetarisch, voor gegarandeerd vegetarische kaas kun je kaas met het V-keurmerk gebruiken)

Maak eerst het deeg. Meng boter, bloem en zout in een keukenmachine of met de handmixer tot een mengsel dat op grof broodkruim lijkt. Meng er met koele handen het water door. Kneed het deeg licht, stop het in een plastic zak en leg het minstens een uur in de koelkast voor je het uitrolt.

Maak tussendoor de vulling. Smelt de boter in een grote, (hapjes)pan. Snijd de uien in zeer dunne plakjes. Doe de uien in de hete boter en laat ze tussen de 40 minuten en 1 uur op een laag vuur stoven tot ze goudgeel en zacht zijn. Laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet er een platte bakplaat in om die voor te verwarmen. Rol het deeg zo dun mogelijk uit op een met bloem bestoven oppervlak en bekleed daarmee een taartvorm van 20 cm doorsnee en 3 cm diep. Prik de bodem meerdere keren in met een vork.

Meng ei, de eierdooiers, crème fraîche, mosterd en tijmblaadjes. Roer er voorzichtig de goudgele uien door, bestrooi met peper en zout en schep het mengsel op het deeg. Strooi de geraspte kaas er op. Zet de taart 45 minuten in de oven of net zo lang tot de vulling goudkleurig is en stevig aanvoelt. Laat 10 minuten staan voor je de taart aansnijdt.


Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.kok-aan-huis.com