Kooktip: Soep van overgebleven groenteHoud je ook vaak groenten over en weet je niet wat je er mee moet doen? Weggooien is zonde! Maak er bijvoorbeeld een lekkere soep van.
|
Word donateur en krijg een Lekker.Vegetarisch Verwenbox & Schort!
Om projecten zoals de vegetarische picknicks, de VegeQ en 'Recht op Vegetarisch in de Zorg' te kunnen blijven organiseren, hebben we jouw steun nodig! Donateurs zorgen ervoor dat we meer mensen kunnen helpen en verleiden om vaker vegetarisch te eten en zo dierenlevens en het milieu te sparen.
|
Smaakpanel Veggiefair: En de lekkerste hummus is...
Ook in 2017 stond tijdens de Veggie Fair de duurzame, biologische en veggie lifestyle centraal. Als partner van de Veggie Fair waren wij benieuwd wat de bezoekers van de beurs de lekkerste hummus en cassavechips vonden. De uitslag van cassavechips zullen we volgende maand bekend maken. Deze maand eerst hummus. |
Het Lekker.Vegetarisch herfstnummer is uit!
De herfst is het jaargetijde van oogst en rijkdom, en tegenwoordig ook het begin van het vega-beurzen seizoen in Nederland. In Silicon Valley worden enorme bedragen in de ontwikkeling van vlees- en zuivelvervangers gepompt en de Chines overheid laat weten de vleesconsumptie met de helft terug te willen dringen. Nederland is zijn voorsprong op het gebied van de ontwikkeling van vlees-alternatieven kwijt, maar ook hier loopt de vleesconsumptie jaarlijks met een kilo terug! Omdat het van ons altijd sneller mag gaan, is "Vega Kickstart" het thema van dit herfstnummer.
|
Nieuw Gastvrij restaurant
’Gastvrij voor Vegetariërs’ is het keurmerk van de Vegetariërsbond dat aangeeft dat je in een restaurant ook als vegetariër goed terecht kunt. In deze restaurants staan minstens 2 vegetarische hoofdschotels op de menukaart. Er zijn al ruim 200 restaurants bij dit keurmerk aangesloten. Leden/donateurs van de Vegetariërsbond krijgen hier 10% korting.
Meer over het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs en alle aangesloten restaurants vind je hier.
|
Nieuwe Producten met het Vegetarisch ProductkeurmerkTe koop, in de serie 'Dagje geen vlees', drie producten van Maggi (allen vegan):
En van de Verspillingsfabriek. De Verspillingsfabriek verwerkt voedsel dat de consument niet bereikt (want te klein, niet mooi lang of rond, verkeerd gesneden, verkeerd gelabeld) tot kant-en-klaargerechten, zoals soepen. Dit met als doel om voedselverspilling tegen te gaan. Zes van die soepen dragen nu het V-keurmerk:
Honderden producten dragen het V-label dat de Vegetariërsbond namens de European Vegetarian Union toekent. |
Medewerkers stellen zich voor: Robert Anton SoumanRobert is administratief medewerker bij de Vegetariërsbond en verricht 24 uur per week algemeen ondersteunende werkzaamheden & regelt een deel van het product de "Lekker.Vegetarisch Verwenbox" op ons kantoor op de Minahassestraat in Amsterdam."Een bijdrage leveren aan een levensstijl voor een beter milieu & dierenwelzijn vind ik erg motiverend. Naast het werk voor de Vegetariërsbond, werk ik voor het partijbureau van de PvdA & ben ik secretaris van een OR. In mijn vrije tijd ben ik veel buiten, o.a. hardlopen, op de fiets door Amsterdam, park en musea. Mijn meest indrukwekkende eetervaring had ik bij een eethuisje van een oude mevrouw in het Arví Park, Santa Elena, Noordoostelijk van Medellín (Colombia)" Lees meer Wil jij onze nieuwe (onbetaalde) collega worden en je ook inzetten voor de Vegetariersbond? Kijk dan op onze vacature pagina en help mee! |
Lekker leesvoer: Groot Handboek Vegetarisch Koken
Auteurs: Claudia Bruckmann en Cornelia Klaeger |
In het nieuws: Zondag met Lubach over de bio-industrie in Nederland.Er is van alles aan de hand met de bio-industrie in Nederland. Zelfs als iedereen zich aan de wet houdt hebben veel beesten nog een rotleven. Daar moet verandering in komen. |
Vegetarische jachtschotel
In mijn jeugd heeft mijn moeder een hele tijd vegetarisch gekookt. Linzen speelden daarin een belangrijke rol. Wat mij betreft toen iets te belangrijk. Daarom heb ik in mijn volwassen leven een hele tijd geen linzen meer gegeten en noemde ik het grappend mijn ‘jeugdtrauma’. Totdat mijn moeder dit recept maakte en ik verkocht was. Mijn kinderen vinden het heerlijk en ik maak het niet te vaak, zodat ze dat ook blijven vinden... Tip van Kyra
Je kunt bleekselderij, om alle voedingsstoffen te behouden, ook apart stomen en pas op het laatst, wanneer het vuur onder de linzenschotel uit is, toevoegen. IngrediëntenVoor 5 personen
*als je meer tijd hebt, kun je de linzen zelf weken/koken. Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minuten |