x















Tip: Snacken met het Vegetarisch Productkeurmerk

Iedereen heeft af en toe zin in een lekkere snack. Hoe pak je dat aan als je zeker wilt weten dat je snack vegetarisch is? Natuurlijk kun je zelf alle ingrediënten doorspitten, maar met ons Vegetarisch Productkeurmerk weet je zeker dat je goed zit.

Er zijn ondertussen heel wat lekkere vegetarische snacks die het keurmerk dragen, zoals:

Het Vegetarisch Keurmerk wordt in Nederland beheerd en gecontroleerd door de Vegetariërsbond. In andere Europese landen doen verwante organisaties dit.

In producten met het keurmerk zit geen vlees, dierlijke bouillon, gelatine of hulpstoffen die afkomstig zijn van gedode dieren of slachtafval. Meer informatie over de producten en de keurmerkvoorwaarden lees je hier – veel snackplezier! 

Meer tips
 

Word donateur en krijg het boek De Hippe Vegetariër

Om projecten zoals de vegetarische picknicks, de VegeQ en 'Recht op Vegetarisch in de Zorg' te kunnen blijven organiseren, hebben we jouw steun nodig! Donateurs zorgen ervoor dat we meer mensen kunnen helpen en verleiden om vaker vegetarisch te eten en zo dierenlevens en het milieu te sparen.


Word nu donateur en ontvang het boek De Hippe Vegetariër, finalist voor Lekkerste Vegetarische Kookboek 2016, t.w.v. 22,50 euro.
 




 


16 september VegeQ op Landgoed de Olmenhorst

Wat een heerlijke combinatie! Veggie Fair met VegeQ in de avond! Da's op en top Veggie!

Op 16 september gaan we op Landgoed de Olmenhorst te Lisserbroek spetteren met de VegeQ. Samen met de Vegenement wordt deze vegan BBQ een geweldig feest voor jong en oud. Je mag onbeperkt eten, zoveel je wilt. Je drankjes zijn voor eigen rekening.

De VegeQ vindt plaats vanaf 17.00 uur. Je bent van harte welkom in het restaurant op landgoed de Olmenhorst. De maaltijden worden bereid door topkok Rinske en zijn team, aangevuld met vegan specialisten.

Alweer voor het zevende jaar op rij wordt dit gezellige evenement georganiseerd. Maak kennis met de vele vleesvervangers. Laat je verrassen door diverse groentes, salades en heel veel meer. Je zult niets tekort komen.

Veggie Fair én VegeQ hoofd-organisator Christine Burgemeester is blij om de Veggie Fair gasten dit jaar voor het eerst te mogen laten aanschouwen hoe magisch het landgoed in de avonduren is. Al vele malen aanschouwde zij de feërieke taferelen van de invallende avond en nacht.

Kom en geniet mee. We hebben zowel binnen als buiten zitplaatsen voor je gereserveerd. Helaas is het niet mogelijk om bij dit bewerkelijke evenement rekening te houden met voedselallergiën. De maaltijd zal geheel veganistisch zijn.

Met deelname aan de VegeQ steun je de Vegetariërsbond. Per verkochte maaltijd zullen zij een mooi bedrag ontvangen.
 

Wat: VegeQ
Wanneer: Zaterdag 16 september vanaf 17:00
Waar: Landgoed de Olmenhorst te Lisserbroek
Kosten: € 25,- voor volwassenen (kinderen gerecduceerd tarief)

Bestel je tickets online!

Programma Veggiefair op 16 en 17 september bekend

Veggie Fair staat in het teken van proeven, ervaren en genieten. Kom met vrienden of familie en geniet samen met duizenden anderen van alles wat er te beleven valt. De toegang is GRATIS!

Kom luisteren naar één van de sprekers of schuif aan bij een kookdemonstratie. Loop ook even een rondje over de productmarkt, waar je kennis kan maken met de nieuwste items uit vegetarialand. En bereid je zintuigen alvast voor op ons proefplein! Wat je ook niet mag missen: de gloednieuwe, speciale editie van het PlantPower magazine, wordt uitgedeeld. 
Vegenement de eerste Silent Disco op VeggieFair en ook dit jaar valt de VeggieFair weer samen met de Zelfpluk op de Olmenhorst.

Check hier het volledige programma!

Wat: Veggie Fair
Wanneer: Zaterdag 16 september en zondag 17 september van 10.00 tot 17.00 uur
Waar: Landgoed de Olmenhorst te Lisserbroek
Kosten: Gratis, voor sommige workshops kan een vergoeding worden gevraagd.

Initiatiefnemer en hoofdorganisator Vegetafel is jarig en daarom geven ze een gratis stand weg op de Veggiefair. Je kunt nu al online stemmen, maar ook op de Veggie Fair kun laten weten dat je ons de allerleukste stand vindt. 
Wat moet je doen? Vul het online formulier in en breng je stem uit (even naar beneden scrollen tot De Nederlandse Vegetariersbond ;-)).
STEM HIER! Bedankt!
 

Nieuwe Producten met het Het Vega(n) Keurmerk (V-Keurmerk)

Er zijn weer nieuwe producten met het Het Vega(n) Keurmerk (V-Keurmerk) te koop (allen vegan):

Honderden producten dragen het V-label dat de Vegetariërsbond namens de European Vegetarian Union toekent.;

Medewerkers stellen zich voor: Gina Wisse 

Gina is online communicatiemedewerker en zorgt voor updates op Instagram en Twitter. Soms maakt zo ook zelf beeld daarvoor. Bovendien schrijf ze af en toe een kooktip of recensie.
 
"Als trotse vegetariër sinds mijn geboorte vind ik het erg leuk om me in te zetten voor een doel waar ik voor sta. Bovendien ben ik erg geïnteresseerd in nieuwe media en kan ik hierbij mijn creativiteit kwijt, dus mijn functie bij de Vegetariërsbond is een perfecte combinatie."

Lees meer

Wil jij onze nieuwe (onbetaalde) collega worden en je ook inzetten voor de Vegetariersbond? Kijk dan op onze vacature pagina en help mee!

Nieuw vegetarisch leesvoer

Vegan is een handzaam boekje voor de beginnende veganist. Het boekje begint met een korte inleiding over wat veganisme is, en welke producten veganisten kunnen gebruiken om zuivel, eieren en gelatine te vervangen. 

De recepten zijn over het algemeen simpel, maar bij sommige recepten wordt de lezer geconfronteerd met ingrediënten als gluten of veganistisch eipoeder. Dergelijke ingrediënten kunnen de beginnende veganist afschrikken.

Bij alle gerechten staat de bereidingstijd en de voedingswaarde vermeld. De meeste recepten vragen nogal wat tijd, waarbij vaak wel een deel van de tijd in beslag wordt genomen door weken, marineren of bakken. Verwacht niet om minder dan een half uur in de keuken te staan.

Voor de wat verder gevorderde kok, die de tijd neemt en die niet te beroerd is om eventueel wat dingen op te zoeken is Vegan een leuke introductie in de veganistische keuken.

Lees meer


Gastvrij restaurants in het nieuws: Bla Bla

afbeeldingElzenga is sinds jaar en dag werkzaam bij vegetarisch restaurant Bla Bla, vroeger als bijbaan in Rotterdam, inmiddels heeft ze de zaak samen met haar man al lang en breed overgenomen en draait de vestiging in Groningen sinds 2009. 
Ze zegt dat de meeste gasten niet-vegetarisch zijn. De laatste tijd merkt ze op dat er steeds meer veganisten aanschuiven: ,,Ik denk dat veganisme het nieuwe vegetarisme is.’’


Lees meer

In het nieuws

In het nieuws: imitatievlees 'is nu al beter dan het origineel'

‘Vegetarisch vlees’ is hot. De omzet stijgt sinds vorig jaar explosief.
"Over 10 tot 15 jaar hoeft er geen beest meer geslacht te worden.”


Lees meer



 

Recept: Appeltaart: met amandelen en dadels  gluten-, lactose- en suikervrij

Vandaag een heerlijke appeltaart die niet alleen lekker is voor mensen met een lactose- of glutenvrij dieet, maar voor iedereen die van een zoete versnapering houdt. De koolhydraten in deze taart behoren niet tot de snelle, maar jij kunt lekker snel dit tongstrelende diamantje maken. Dus ga snel aan de slag!
 

Ingrediënten

  • 200 gr  dadels/ deeg
  • 100 g dadels/vulling
  • 250 gr  havermout 
  • 1  ei 
  • 100-125 ml kokosolie
  • 5-6 appels 
  • 150 gr amandelmeel 
  • scheutje  appeldiksap, honing, dadelstroop


Smelt de kokosolie op een zacht vuurtje.
Maal de havermout fijn in de keukenmachine.  Hak en maal ook 200 gram dadels fijn. Meng dadels en havermout samen met het ei en de kokosolie (begin met 100 ml, voeg meer toe indien het deeg te droog lijkt). Kneed tot een soepele, iets vettige deegbal ontstaat. Druk het deeg in een ingevette springvorm of nog beter in een quichevorm met uitneembare bodem met een doorsnede van 26 cm. Boetseer een mooi opstaand randje.
Maak in de keukenmachine een smeuïge vulling van twee geschilde en in stukjes gesneden appels, 100 gram dadels en het amandelmeel. Strijk dit mengsel over de bodem uit en bedek het geheel met dunne plakjes appel, die je mooi in cirkels op de vulling legt. Schuif de taart in een voorverwarmde oven van 175 °C en bak gedurende 30-35 minuten tot goudbruin en gaar. Bestrijk de appelpartjes direct na het bakken met je favoriete stroop voor meer glans.

Smakelijke groet,
Birgit Flüg
www.kok-aan-huis.com


Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.kok-aan-huis.com