Tip van Sanne: Fruit uit de oven!

Sanne van Rooij, Hoofdredacteur van het eerste V'gan Lifestyle Magazine in Nederland,  geeft in deze show "Eten met..." van Lekker Vega, zoveel tips en leuke weetjes! Welke ga jij proberen?

Bekijk de aflevering "Eten met Sanne van Rooij"

Krijg een kookboek of een kookpakket!

Word nu donateur en ontvang het kookboek Honger! Dit kookboek was één van de finalisten van de verkiezing voor Lekker Vega kookboek van 2017.

Om projecten zoals 30 Dagen Vegetarisch, de Lekker Vega kookboekverkiezing en onze evenementen te kunnen blijven organiseren, hebben we jouw steun nodig. Donateurs zorgen ervoor dat we meer mensen kunnen helpen en verleiden om vaker vegetarisch te eten en zo dierenlevens en het milieu te sparen.
 

Nieuwe producten met het Productkeurmerk

Te koop bij Deen (onder eigen merk):
 • Knolselderijburger
 • Champignonburger
 • Mais wortel paprikaburger
 • Broccolichampignonburger
 • Falafelburger (vegan)

Honderden producten dragen het V-label dat de Vegetariërsbond namens de European Vegetarian Union toekent.

Kom jij ons team versterken?

Vacatures
We zoeken altijd actieve en enthousiaste onbetaalde medewerkers en vrijwilligers. Mocht je interesse hebben, kijk dan eerst of we specifiek mensen zoeken of mail naar info@vegetariers.nl

Op dit moment zoeken wij:

Medewerker V-label (betaald)

(8 uur per week bij ons op kantoor)
Wil jij meewerken aan het snel groeiende keurmerk dat mensen helpt om te kiezen voor vegetarische en veganistische producten? Hebben ingrediëntenlijsten, Excel en klantenservice geen geheimen voor jou? En ben je accuraat, houd je overzicht en ben je goed in onderzoek? Dan zijn we op zoek naar jou als medewerker V-Label (Vega(n)-productkeurmerk)! Interesse? Bekijk snel de vacaturetekst voor medewerker V-label.
 

Medewerker administratie en klantenservice (onbetaald)

(3 tot 6 uur per week bij ons op kantoor)

Wil jij onze missie om de vleesconsumptie te halveren in 2040 ondersteunen? Zijn administratie, klantenservice en crm systemen zaken waar jij enthousiast van wordt? Heb je goede computervaardigheden, werk je accuraat en ben je klantgericht? Dan zijn we op zoek naar jou als medewerker administratie en klantenservice. Bekijk snel de vacaturetekst.

Wil je 30 dagen lekkere Vega weetjes en recepten gratis in je mailbox?

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief  "30 dagen vegetarisch" en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie! Elke dag een heerlijk gerecht, leuke weetjes en handige tips. Zo wordt vegetarisch eten supermakkelijk en superleuk! Meld je hieronder aan en begin direct.
De receptennieuwsbrief is gratis en houdt automatisch na 30 dagen op.


 

Nieuw Gastvrij restaurant

’Gastvrij voor Vegetariërs’ is het keurmerk van de Vegetariërsbond dat aangeeft dat je in een restaurant ook als vegetariër goed terecht kunt. In deze restaurants staan minstens twee vegetarische hoofdschotels op de menukaart. Er zijn ongeveer 200 restaurants bij dit keurmerk aangesloten.

De nieuwste 'Gastvrij voor Vegetariërs' keurmerkhouders zijn:

 

Meer over het keurmerk 'Gastvrij voor Vegetariërs' en alle aangesloten restaurants vind je hier.
 

Recept: Thaise 'kip' noodles met een limoen pinda dressing

Saonah Viane maakte voor Lekker Vega deze heerlijke 'kip' noodles met een limoen pinda dressing. De stuckjes zijn populair vanwege de vlezige bite en de limoen maakt het lekker fris. Ze werkt hard aan het DutchVegan Magazine zodat mensen ook offline kunnen lezen over de vegan lifestyle.


Ingrediënten 

Voor 2 personen

 • 160 gram (1 pakje) vegan kipstuckjes 
 • 2 eetlepels sesamolie 
 • 1 á 2 limoenen 
 • 1 komkommer 
 • 2 eetlepels ketjap 
 • 2 teentjes knoflook 
 • 2 eetlepels zoete chili saus 
 • 1 eetlepel sambal 
 • 100 gram pindakaas met stukjes 
 • 200 gram sugar snaps 
 • 2 eetlepels bruine suiker 
 • 1 pakje kant en klare woknoodles conimex 
 • 250 gram taugé
 • 2 eetlepels water 
 • pinda's  
 

 

Bereiding

Bereidingstijd: 30 minuten

1. Indien nodig, snij de kipstuckjes iets fijner zodat je mooie kleine stukjes krijgt. 

2. Vervolgens maak je in een kom de marinade aan. Voor 160 gram kipstuckjes gebruik je 2 eetlepels ketjap, 1 eetlepel sambal, 2 eetlepels bruine suiker en 1 á 2 teentjes knoflook. Meng deze marinade met de kipstuckjes en laat minstens 15 minuten intrekken. 

3. Vervolgens zet je heet water op in 2 pannen. In 1 pan kook je de sugar snaps ongeveer 3 tot 5 minuten tot ze beetgaar zijn. In de andere pan gooi je de woknoodles om ze iets zachter en warmer te maken. De kipstuckjes bak of gril je in 1 eetlepel sesamolie tot ze goudbruin zijn. 

4. In de tussentijd maak je de dressing. Pak een kommetje of schaaltje en meng hierin 1 eetlepel ketjap, 1 eetlepel sesamolie, 2 eetlepels chili saus, 100 gram pindakaas, 2 á 3 eetlepels water, de rasp van een halve limoen en het sap van een hele limoen. De rasp van de andere helft gebruik je ter garnering. 

5. Als de groente klaar is, en de noodles warm zijn, giet je beide af. Vervolgens gooi je alles in 1 kom en meng je dit met de dressing. Hierna verdeel je dit over de borden en leg je er tauge, kipstuckjes en komkommer (in schijfjes of reepjes) bij. Garneer het geheel met pinda's en de rasp van de limoen.

 

Smakelijk!