Kooktip: Koken met de feestrestjesVeel mensen zullen eten over hebben van alle feestdagen. Wat doe je met al dat eten? Er zijn genoeg manieren om de restjes te verwerken.
|
Word donateur en krijg een Lekker.Vegetarisch Verwenbox & Schort!
Om projecten zoals de 30 Dagen Vegetarisch, onze kerstcampagne en onze evenementen te kunnen blijven organiseren, hebben we jouw steun nodig! Donateurs zorgen ervoor dat we meer mensen kunnen helpen en verleiden om vaker vegetarisch te eten en zo dierenlevens en het milieu te sparen.
|
Verkiezing Lekkerste Vegetarische Kookboek 2017!Voor het vijfde jaar organiseren we de verkiezing van het Lekkerste Vegetarische Kookboek. Dat steeds meer mensen steeds vaker voor vegetarisch eten kiezen, zie je terug in het aantal vegetarische kookboeken dat is uitgekomen: 40 boeken in 2017!Welk van deze kookboeken de meest smakelijke recepten bevat, wordt bepaalt door jullie. Stem op het Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2017! Alle genomineerde boeken bevatten uitsluitend vegetarische recepten en kwamen in 2017 voor het eerst in Nederland uit. Eerdere winnaars zijn Chef het Samen met Tomaat (2016), De Groene Meisjes (2015), Vegarevolutie (2014) en I Love Groente (2013). |
Goede voornemens? Schrijf je in voor 30 dagen vegetarisch!Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief "30 dagen vegetarisch" en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie! Elke dag een heerlijk gerecht, leuke weetjes en handige tips. Zo wordt vegetarisch eten supermakkelijk en superleuk! Meld je hieronder aan en begin direct.De receptennieuwsbrief is gratis en houdt automatisch na 30 dagen op. |
Vegetarisch Keurmerk groeit 75%Het Europese V-label voor vegetarische en veganistische producten heeft in 2017 een stormachtige groei doorgemaakt. In Nederland werden vorig jaar ruim 750 nieuwe producten gecertificeerd. Het aantal gecertificeerde producten in Nederland groeide daarmee met ruim 75%. Er zijn in Europa inmiddels 16.000 producten met het logo op de markt.Het logo van het V-label is een V met een blaadje. Door het gebruik van dit logo kan de consument in de winkel in één oogopslag vegetarische en veganistische producten onderscheiden. De Vegetariërsbond is in Nederland de licentiehouder voor het Europse V-label. Een mijlpaal voor de ontwikkeling van het keurmerk in Nederland was de keuze van Unilever eind 2016 om het label stapsgewijs op honderden van haar producten in te gaan voeren. In 2017 vroegen ook bekende merken als Lassie, Maggi, HAK en McDonalds het V-label aan voor een aantal van hun producten. Het V-label is daarmee zowel in ‘gewone’ retail als in de biologische sector goed vertegenwoordigd. Lees meer |
Lekker.Vegetarisch Feest SpecialLekker.Vegetarisch is hét magazine over lekker vegetarisch eten. Een rijke bron om uit te putten, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast besteden we in het magazine ook aandacht aan de achtergronden van vegetarisch eten en voeding in het algemeen.In deze Feest-Special:
|
Medewerkers stellen zich voor: Saskia van Trotsenburg-van der Jagt
Saskia helpt sinds 2012 mee aan het online kinderplatform vegakids. Uiteraard is hier alle informatie te vinden die kinderen nodig hebben om een spreekbeurt of werkstuk te maken en het is een plek waar kinderen zich gesteund voelen wanneer ze (soms als enige) vegetarisch gaan eten. We zitten ook op Twitter via @vegakidsnl. In 2015 was Saskia ook onderdeel van het evenemententeam, dus ze kent de Vegetariërsbond erg goed. Sinds 2016 doet Saskia ook webredactie werkzaamheden voor de website.
"Nadat ik als juf had gewerkt was het in eerste instantie een mooie opstap om weer een baantje te hebben. Onderhand ben ik een vaste kantoormedewerker en dat voelt erg fijn, omdat het tenslotte een organisatie is met een hoger doel voor ogen. En ik werk met leuke collega's! In 2017 is onze vegakid zoon geboren en ben ik dus fulltime veggie mama. Al jaren eet en kook ik vegetarisch en sinds een jaar of vijf neig ik naar veganistisch. Vooral met taarten, maar ook met andere lekkere dingen, is het leuk om mensen te verrassen en te laten proeven dat het prima zonder dierlijke ingrediënten kan. Daarnaast maak ik graag handwerkjes en wandel en fiets ik graag. En sinds 2017 speel en groei ik mee met ons kleintje." Lees meer Wil jij je ook inzetten voor de Vegetariërsbond en onze nieuwe (onbetaalde) collega worden? Kijk dan op onze vacature pagina en help mee! |
Appeltaart met frangipaneVandaag een lekker recept voor een gezonde taart. Zo lekker!
Ingredienten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 °C. |