Maak jij de Tiramisu van Renmeisje of de Taco's van Lisa goes Vegan?
Op ons online platform Lekker Vega kun je weer genieten van twee nieuwe shows met de meest interessante en leuke influencers. Kijk naar de video's en ontdek hoe lekker en makkelijk vega koken kan zijn!
Buffalo cauliflower wingsIn de derde aflevering maakt Lisa goes Vegan Taco'met buffalo cauliflower wings. De ster in dit recept is de gegrilde bloemkool. Dit recept is een voorproefje op Lisa’s volgende boek, de opvolger van Lisa goes Vegan, het beste vegan kookboek van 2017.Bekijk de aflevering en het recept
Schrijf je nu in voor de Lekker Vega nieuwsbrief en je mist nooit meer een aflevering. Je maakt dan ook kans op een gesigneerd exemplaar van Lisa's eerste kookboek! |
Word nu donateur en ontvang Honger!
Word nu donateur en ontvang het kookboek Honger! Dit kookboek was één van de finalisten van de verkiezing voor Lekker Vega kookboek van 2017. |
Hoe krijgt een product het Vega(n)-keurmerk?Het Vega(n)-keurmerk groeit snel. Ingrid controleert alle nieuwe producten, zodat jij er zeker van kan zijn dat deze producten ook echt vegetarisch zijn. Hoe dat in zijn werk gaat lees je in het interview. |
Nieuwe medewerker: Anne MarkusAnne Markus is onze nieuwe Social Meda Manager Facebook. Ze verzorgt de berichten en communicatie op Facebook, zowel voor de Vegetariërsbond als voor Lekker Vega."Daarbij is het heel erg belangrijk om je in te leven in mensen die vaker vegetarisch wensen te eten, maar ook mensen die al helemaal vegetarisch of plantaardig eten. Op deze manier probeer ik iedere vraag, behoefte en gedachtegang te voorzien van leuke weetjes, informatie en bijvoorbeeld kooktips." Lees het hele interview Wil jij je ook inzetten voor de Vegetariërsbond en onze nieuwe (onbetaalde) collega worden? Kijk dan op onze vacature pagina en help mee! |
Wil je 30 dagen lekkere Vega weetjes en recepten gratis in je mailbox?Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief "30 dagen vegetarisch" en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie! Elke dag een heerlijk gerecht, leuke weetjes en handige tips. Zo wordt vegetarisch eten supermakkelijk en superleuk! Meld je hieronder aan en begin direct.De receptennieuwsbrief is gratis en houdt automatisch na 30 dagen op. |
Nieuw Gastvrij restaurant
’Gastvrij voor Vegetariërs’ is het keurmerk van de Vegetariërsbond dat aangeeft dat je in een restaurant ook als vegetariër goed terecht kunt. In deze restaurants staan minstens twee vegetarische hoofdschotels op de menukaart. Er zijn ongeveer 200 restaurants bij dit keurmerk aangesloten.
Meer over het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs en alle aangesloten restaurants vind je hier.
|
Onderzoeken pleiten voor het eten van minder vleesAfgelopen tijd kwamen zowel de 'Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur' als 'Greenpeace' met een advies over het eten van vlees en de grote van de veestapel in Nederland. Beide pleiten voor een forse reductie. Greenpeace heeft het zelfs over 50% minder vlees in 2050 en onderstreept daarmee ook ons doel: 50% minder vlees in 2040 (wij zijn daarin net iets ambitieuzer dan Greenpeace).Lees verder |
Recept: Gevulde portobello’s met notengehakt
Ingrediënten
Notengehakt (voor 3-4 portobello’s, maar dat hangt natuurlijk van de grootte van de paddenstoelen af)
Birgit Flüg www.kok-aan-huis.com |