Maak jij de Tiramisu van Renmeisje of de Taco's van Lisa goes Vegan?

Op ons online platform Lekker Vega kun je weer genieten van twee nieuwe shows met de meest interessante en leuke influencers. Kijk naar de video's en ontdek hoe lekker en makkelijk vega koken kan zijn!

 

Lisa goes VeganBuffalo cauliflower wings

In de derde aflevering maakt Lisa goes Vegan Taco'met buffalo cauliflower wings. De ster in dit recept is de gegrilde bloemkool. Dit recept is een voorproefje op Lisa’s volgende boek, de opvolger van Lisa goes Vegan, het beste vegan kookboek van 2017.

Bekijk de aflevering en het recept


Mis nooit meer een aflevering & win Lisa's kookboek

Schrijf je nu in voor de Lekker Vega nieuwsbrief en je mist nooit meer een aflevering. Je maakt dan ook kans op een gesigneerd exemplaar van Lisa's eerste kookboek!

Schrijf je in en win

Tiramisu

In de vierde aflevering maakte Giulia Califano Tiramisu. Met dit heerlijke dessert gemaakt van pure rauwe producten trekken we je uit de diepste dalen. Tiramisu betekend letterlijk 'trek mij omhoog' en dat doet Giulia, het Renmeisje, met dit heerlijke recept.

​Bekijk de aflevering en het recept

 


Word nu donateur en ontvang Honger! 

Word nu donateur en ontvang het kookboek Honger! Dit kookboek was één van de finalisten van de verkiezing voor Lekker Vega kookboek van 2017.

Om projecten zoals 30 Dagen Vegetarisch, de Lekker Vega kookboekverkiezing en onze evenementen te kunnen blijven organiseren, hebben we jouw steun nodig. Donateurs zorgen ervoor dat we meer mensen kunnen helpen en verleiden om vaker vegetarisch te eten en zo dierenlevens en het milieu te sparen.
 
 

Hoe krijgt een product het Vega(n)-keurmerk?

Het Vega(n)-keurmerk groeit snel. Ingrid controleert alle nieuwe producten, zodat jij er zeker van kan zijn dat deze producten ook echt vegetarisch zijn. Hoe dat in zijn werk gaat lees je in het interview.

Nieuwe medewerker: Anne Markus

Anne Markus is onze nieuwe Social Meda Manager Facebook. Ze verzorgt de berichten en communicatie op Facebook, zowel voor de Vegetariërsbond als voor Lekker Vega. 

"Daarbij is het heel erg belangrijk om je in te leven in mensen die vaker vegetarisch wensen te eten, maar ook mensen die al helemaal vegetarisch of plantaardig eten. Op deze manier probeer ik iedere vraag, behoefte en gedachtegang te voorzien van leuke weetjes, informatie en bijvoorbeeld kooktips."


Lees het hele interview

Wil jij je ook inzetten voor de Vegetariërsbond en onze nieuwe (onbetaalde) collega worden? Kijk dan op onze vacature pagina en help mee!

Wil je 30 dagen lekkere Vega weetjes en recepten gratis in je mailbox?

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief  "30 dagen vegetarisch" en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie! Elke dag een heerlijk gerecht, leuke weetjes en handige tips. Zo wordt vegetarisch eten supermakkelijk en superleuk! Meld je hieronder aan en begin direct.
De receptennieuwsbrief is gratis en houdt automatisch na 30 dagen op.


Nieuw Gastvrij restaurant

’Gastvrij voor Vegetariërs’ is het keurmerk van de Vegetariërsbond dat aangeeft dat je in een restaurant ook als vegetariër goed terecht kunt. In deze restaurants staan minstens twee vegetarische hoofdschotels op de menukaart. Er zijn ongeveer 200 restaurants bij dit keurmerk aangesloten.

De nieuwste 'Gastvrij voor Vegetariërs' keurmerkhouder zijn:

Meer over het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs en alle aangesloten restaurants vind je hier.

Onderzoeken pleiten voor het eten van minder vlees

Afgelopen tijd kwamen zowel de 'Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur' als 'Greenpeace' met een advies over het eten van vlees en de grote van de veestapel in Nederland. Beide pleiten voor een forse reductie. Greenpeace heeft het zelfs over 50% minder vlees in 2050 en onderstreept daarmee ook ons doel: 50% minder vlees in 2040 (wij zijn daarin net iets ambitieuzer dan Greenpeace). 

Lees verder

Recept: Gevulde portobello’s met notengehakt

Ingrediënten

  • Koop net zo veel grote Portobello’s als er gasten zijn
  • 1-2 grote tomaten
  • Wat veldsla of andere sla
  • En nog wat bolletjes mini-mozzarella

 

Notengehakt (voor 3-4 portobello’s, maar dat hangt natuurlijk van de grootte van de paddenstoelen af)

 

  • 100 g gemengde noten
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 50 g ui
  • 1-2 teen knoflook
  • ¾ tl zout
  • ½ tl paprikapoeder en wat peper


Pulse eerst de noten in een keukenmachine tot een kruimelige massa.

Pureer dan de overige ingrediënten tot een smeuïg geheel.

Roer of pulse de kruimige noten erdoor. Proef of dit een lekker pittig en smaakvol gehakt is geworden. Zo niet, kruid nog iets bij.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Breek de steeltjes uit de paddenstoelen. En plaats een hoedje van het gehakt op de lamellen van de portobello’s. Dek af met een plakje tomaat. Zet op elk plakje tomaat een 3 schijfjes mini-mozzarella.

Plaats de paddenstoelen op een met bakpapier bekleed bakblik. Zet ze zo’n 15-20 minuten in de oven.

Leg op elk bord wat blaadjes (veld)sla en zet de gevulde paddenstoel erop.


Eet smakelijk!


Birgit Flüg
www.kok-aan-huis.com