Tip: Kant-en-klare vleesvervangers

Is 'vleesvervangerland' nog nieuw voor je?
Lees hier welke soorten er allemaal zijn en wat je ermee kan doen!

Wil je 30 dagen lekkere Vega weetjes en recepten gratis in je mailbox?


Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief  "30 dagen vegetarisch" en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie! Elke dag een heerlijk gerecht, leuke weetjes en handige tips. Zo wordt vegetarisch eten supermakkelijk en superleuk! Meld je hieronder aan en begin direct.
De receptennieuwsbrief is gratis en houdt automatisch na 30 dagen op.


 

Nieuwe producten met het Vegetarisch Productkeurmerk

Bij McDonalds zijn twee producten met het V-keurmerk verkrijgbaar! Beide broodjes worden gemaakt met burgers van Valess, een vleesvervanger gemaakt van zuivel. 
Deze burger is niet bij alle vestigingen verkrijgebaar, kijk daarom eerst hier.
 

  • Veggie homestyle crispy chicken burger

  • Veggie McChicken
     

toekent. Honderden producten dragen het V-label dat de Vegetariërsbond namens de European Vegetarian Union toekent.

Win het kookboek '7 INGREDIËNTEN VEGAN'


Schrijf je nu in voor de maandelijkse Lekker Vega nieuwsbrief*
en maak kans op '7 INGREDIËNTEN VEGAN' van Rita Serano.

*Deze actie loopt tot 18 september

Meer weten over dit boek? Lees de review!

 

Vacatures: Doe jij mee?


We zoeken altijd actieve en enthousiaste onbetaalde medewerkers en vrijwilligers. Mocht je interesse hebben, kijk dan eerst of we specifiek mensen zoeken of mail naar info@vegetariers.nl.

Op dit moment zoeken wij:

Coördinator administratie (& personeel) (betaald)

(20 tot 28 uur per week, waarvan minimaal 2 dagen op kantoor)
De Vegetariërsbond heeft een klein team betaalde medewerkers en werkt met veel onbetaalde medewerkers. Om deze onbetaalde medewerkers op gebied van administratie te coördineren en in verband met het aanstaande vertrek van één van onze medewerkers zoeken we een medewerker die enerzijds onze medewerkers op het gebied van administratie & klantenservice kan aansturen en anderzijds ook zelf een deel van de werkzaamheden uitvoert. Deze werkzaamheden variëren van invoerwerk en beantwoorden van mails als er gaten vallen bij de onbetaalde medewerkers tot het oplossen van lastigere administratieve vraagstukken. Daarnaast kan bij een goede kandidaat de functie worden uitgebreid met een deel HRM.

Bekijk de vacature
 

Medewerker administratie en klantenservice (onbetaald)

(3 tot 6 uur per week bij ons op kantoor)


We zoeken iemand die oog heeft voor details en met goede computervaardigheden.  Onze voorkeur gaat uit naar een medewerker die voor wat langere tijd bij ons kan komen werken en die in de buurt van Amsterdam woont. Wij bieden o.a. een gezellige werkplek op ons kantoor in een oud schoolgebouw nabij station Amsterdam Muiderpoort, informele sfeer, reiskostenvergoeding en lunch.

Bekijk de vacature

Vegetarisch en duurzaam zijn de norm tijdens de duurzaamste Eurekaweek ooit

Steeds meer duurzaamheid & Vega op universiteiten in Nederland! Introductieweken kunnen zelfs een prijs winnen voor 'Duurzaamste Introductieweek'! Van eigen energie opwekken, tot een recordpoging vegetarisch kebab eten. Best iets om trots op te zijn! 

Lees meer
 

Recept: Tabouleh – peterseliesalade (Libanese keuken)

Met dit warme weer is deze salade uit het Arabische halfrond een ware verademing. Lekker verkoelend en ook heel gezond, want peterselie bevat veel ijzer.

 

Ingrediënten 

  • 50 g Bulghur
  • 400 g Peterselie, plat
  • 50 g Munt
  • 4 bosuitjes
  • 300 g tomaten
  • 75 ml citroensap
  • 150 g olijfolie
  • zout
  • 1 romaine sla

 

Laat de Bulghur in ca 50 ml. water zacht worden.

Snijd peterselie en munt heel erg fijn.

Tomaten in zeer kleine blokjes en de bosui in fijne ringen snijden.

Dressing maken van citroensap, olijfolie en zout.

Goed mengen.

Neem een mooie platte schaal en schik er langs de rand mooie blaadjes Romaine sla op. Lepel de tabouleh er op.

Serveer (ijs)koud!

Eet smakelijk!

 

Birgit Flüg

www.kok-aan-huis.com