Verslag Algemene Leden Vergadering

Ben jij lid, maar liet je onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering aan je voorbij gaan? Dan heb je wat gemist! Een groot aantal cijfers over onze activiteiten in 2018 bereikten middels een aantal boeiende presentaties de vele aanwezigen die naar Driebergen waren afgereisd.
We zagen veel lachende gezichten en de middag werd afgesloten met h'eerlijke hapjes en drankjes. 

Wil je er de volgende keer ook bij zijn? De uitnodigingen voor de volgende ALV zal in april 2020 plaatsvinden. Houd de uitnodiging in de gaten!

Lees meer
 

Nieuwe producten met het V-Label keurmerk

Nieuw van Garden Gourmet: de Incredible Burger!
Als je deze vegan burger bakt in de pan, blijft hij sappig en mals, kleurt mooi bruin van buiten en blijft roze van binnen. Probeer en ontdek zelf waarom ze deze burger ''Incredible'' hebben genoemd.

Zo'n producten dragen het V-Label keurmerk dat de Vegetariërsbond namens de European Vegetarian Union exclusief voor Nederland toekent. 

 

Daarom wil ook jij -of je collega/partner/kind- met ons mee doen

"Liever 100 vleesminderaars dan 1 vegetariër!"
Des te meer mensen ons bij deze missie helpen, des te eerder mens, dier en Aarde hiervan kunnen profiteren. 
Daarom zoeken wij (naast onze betaalde medewerkers) altijd vrijwilligers. Voor zowel de Vegetariërsbond als voor ons platform Lekker Vega.
Het staat ook fantastisch op je cv! Doe ook mee:

Word nu donateur en ontvang het Lekker Vega Kookpakket, én meer!


Gratis Kookpakket voor nieuwe ledenIn 2040 eet Nederland 50% minder vlees. Het kán, maar alleen met jouw hulp. Wij benaderen de bedrijven en de politiek. En wij laten jou kennismaken met de geheimen van de vegetarische keuken. Zo inspireer je de mensen in je omgeving. Iedere stap telt. Met onze welkomstgeschenken helpen we je op weg.

Als dank voor je donatie krijg je:
  • Gratis het Lekker Vega kookpakket bestaande uit een prachtig kookschort, de startersbrochure TastToe! én "Vegatopia, het kookboek" 
  • Gratis! 4 x per jaar magazine Lekker Vega t.w.v. 16 euro
  • Korting! Je krijgt korting in een paar honderd restaurants en webshops. 
  • Gratis! Persoonlijke voedingsscan

Koken met Armanda aka EvenGeenVlees

Vegan ei- en kipsalade en gebakken tofu-ei met vegan bacon
 

Mijn vriend die was vroeger gek op gebakken eieren, met spek en kaas. Samen met zijn moeder heeft hij talloze ei vervangers geprobeerd, maar geen van die producten kwamen echt dichtbij. Tot vandaag dus... We willen daarom de kijkers met onze smaken kennis laten maken met onze gebakken ei en eiersalade. Voor de lunch hielden mijn vriend en ik ook van kipsalade. Dat was een iets makkelijker recept om meteen goed te krijgen.

Bekijk het recept en het filmpje
 

Farfalle met eigen gemaakte vegan kaas

van Charlotte zum Vörde sive Vörding

"Speciaal voor de Vegetariersbond heb ik twee gerechtjes bedacht die lekker, makkelijk en gezond zijn, ideaal voor elke gelegenheid. De Charly's zijn zo veelzijdig en deze gerechten zijn herkenbaar in smaak en ook zeer geschikt voor kinderen."

Ingredienten:
Voor 2 personen

  • 1/2 rode ui
  • 1/4 paprika geel, rood en groen
  • 30 gram Cheddâh
  • 45 ml non-melk (ongezoet!)  bijvoorbeeld soja
  • 30 gram eikenbladsalade
  • 1/2 kleine rode biet
  • 1/2 kleine gele biet
  • 1/2 avocado
  • 15 gram Boerse 'zin
  • 4 gram zonnebloempitten
  • olijfolie
  • 80 gram farfalle



Bereiding
Bereidingstijd: 15-20 minuten

  • pasta koken.
  • rode en gele biet schillen (tenzij voorgekookte gekocht),
  • koken
  • snijden
  • grillen.
  • rode ui snijden.
  • paprikas snijden.
  • uitje aanbakken,
  • paprika erbij.
  • avocado snijden.
  • boerse'zin mengen 15 ml met non-melk.
  • cheddâh mengen met 30 ml non-melk.
  • pasta afgieten en mengen met Cheddâh saus.
  • salade opmaken, sla - bietjes, avocado, Boerse'zin dressing, zonnebloempitten.
  • groente bij de pasta, roeren en op het bord.
  • afmaken met Parm á Zaan

Bekijk de video op lekkervega.nl

Smakelijk!