Verkiezing Lekkerste Vegetarische Kookboek 2018!

Wat was jouw favoriete kookboek van 2018? 

Onze 6e vegetarische Kookboekverkiezing is gestart met 44 nominaties. 
Stem nu en help je favoriet naar de finale! 

Vegetarische Restaurantweek 2019

https://www.vegetariers.nl/nieuws/nationale-week-zonder-vleesVan 11-17 maart 2019, tijdens de  Nationale Week Zonder Vlees, vindt de zesde Vegetarische Restaurantweek weer plaats. Want heerlijk vegetarisch eten doe je niet alleen thuis, maar ook uit.

Alle chefs van de deelnemende lunchrooms, cafés en restaurants laten je zien, proeven en ervaren hoe fantastisch de groentekeuken smaakt. Of je nu regelmatig vegetarisch eet, of net begint met een dagje minder vlees: je wordt verrast! 

Wil je dat jouw favoriete vega-restaurants meedoen met de Vegetarische Restaurantweek? Zorg dan dat ze zich snel hier inschrijven; dit kan nog tot en met 15 februari.

Wordt jij onze nieuwe social media expert?

(Voor minimaal een half jaar, gemiddeld 2-6 uur per week)

Wil jij meehelpen zoveel mogelijk mensen te laten proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn? Hebben sociale media geen geheimen voor jou? En weet jij je als geen ander te verplaatsen in mensen die minder vlees willen gaan eten? Dan zoeken we jou!

Lees meer
 

Recept: MAROKKAANSE SHEPHERD’S PIE

 

Samen met Paul Bom (productontwikkelaar van De Vegetarische Slager) maken we een vegetarische en Marokkaanse variant van een echte Engelse klassieker namelijk de Sheperd’s Pie. Dit recept wordt niet alleen gekenmerkt door heerlijke kruiden, groenten en krokante aardappelen, maar ook door het gehackt van De Vegetarische Slager (waarmee ze de smaak en structuur van gehackt als echte hackers hebben gekraakt). Dit gerecht vraagt erom om het te proberen en om er eindeloos op te variëren.


Bereidingstijd: 50 minuten

 

  1. Wel de saffraan een uurtje van te voren in het warme water.
  2. Verwarm de oven voor op 180 ?C (heteluchtstand).
  3. Breng het water met het saffraanwater aan de kook, hier mag een snufje zout en peper bij. Zodra het kookt draai je het vuur uit en giet je de couscous erbij. Dek de pan af met een deksel.
  4. Schil de aardappelen. Als ze groot zijn kan je ze halveren om de kooktijd te verminderen.
  5. Kook de aardappelen gaar in water met een 1 geplette knoflook en een snufje zout. Giet deze af wanneer ze gaar zijn en stamp samen olijfolie, havermelk, zout, peper en de saffraan couscous tot een mooie puree.
  6. Snijd de ui grof en de aubergine en courgette in blokjes van 1 cm. Deze mogen in een grote braadpan/ koekenpan met de overige 6 eetlepels olijfolie. Bak deze mooi bruin op middel hoog vuur.
  7. Voeg een fijn gesneden teentje knoflook en de ras el hanout toe en bak deze 2 minuten mee.
  8. Vervolgens snijd je de tomaten in grove blokjes en stoof je die samen met de granaatappelstroop, abrikozen en noten heel kort.
  9. Dan gaan als laatste de kikkererwten, Rul Gehackt en de grof gehakte peterselie bij de stoof. De pan mag nu van het vuur. De stoof mag lekker stevig zijn, wanneer je het te droog vindt voeg je een klein beetje water toe. Breng de stoof evt. nog op smaak met peper en zout.
  10. Schep de stoof in een ovenschaal en bedek deze met de puree.
  11. Dit mag lekker grillig, zodat het mooi krokant kan worden in de oven en bak deze 30 min of als je het gerecht de dag ervoor gemaakt hebt 45 min.

Wil je zien hoe dit gerecht gemaakt wordt? Kijk dan hier.

Eet smakelijk!