UITNODIGING Algemene Ledenvergadering

De ALv wordt gehouden in het klimaatneutrale cultuur- en congrescentrum Antropia, op het landgoed de Reehorst, met een hapje en drankje na. 

 

Je bent van harte uitgenodigd

Praat mee over onze plannen, en geef je op voor deze bijeenkomst: 

e-mail naar onze officemanager Agata, of geef je op per post: Minahassastraat 1, 1094 RS Amsterdam. Bellen mag ook: 020-3300044.

En dan worden jou de agenda en stukken in de week voorafgaand aan de ALv toegestuurd. 

 

We hopen je tijdens de ALv te mogen ontvangen! 

Lees meer


Wel willen komen, maar nog geen lid of donateur? Vanaf 3,50 euro steunt u ons al, en ben je van harte welkom op onze ALv.
 

Wordt donateur

Daarom wil ook jíj met ons mee doen

Net als jij willen wij mensen om ons heen inspireren om te proeven van de rijke, vegetarische keuken. Daarbij helpen wij mensen én bedrijven bij hun keuze voor gezond én bewust lekker vega eten. Dit doen we door het geven van heerlijke recepten, veel info en tips, het certificeren van consumentenproducten met het V-Label Keurmerk, als ook het organiseren van evenementen waarbij geproefd kan worden van smakelijke vegetarische gerechten. En natuurlijk door onze Kookshows, die sinds begin 2018 het hart vormen van ons platform Lekker Vega. Kortom, door vegetarisch eten te promoten (met uitstapjes naar plantaardig eten).  

 

Hoe meer mensen ons bij onze missie helpen (vermindering van vleesconsumptie met 50% in 2040, ten opzichte van 2007), des te eerder de mens, dieren en Aarde kunnen profiteren hiervan. 
En daarom zoeken wij (naast onze betaalde medewerkers) altijd wel vrijwilligers. Voor zowel de Vegetariërsbond als voor ons platform Lekker Vega.
Het staat ook fantastisch op je cv! Dus, doe ook mee:


De Gezonde Bourgondiër wint 6e editie Lekkerste Vega Kookboek

"De Gezonde Bourgondër" is het "Lekker Vega Kookboek" van 2018! Het kookboek van auteur Jacinta Bokma kreeg in de finaleronde meer publieksstemmen dan "No Milky Way 2" en "De Groene Keuken".  De finalestemronde werd net vóór de Nationale Week Zonder Vlees gepland. Het kookboek volgt ‘Wereldgerechten’ van Monique van der Vloed op dat vorig jaar won.

"We kunnen de honderden stemmers op dit geweldige boek  dat uitgegeven wordt door NieuwAmsterdam, alleen maar een groot compliment maken voor hun keuze. Prachtige fotografie. Van snack tot gangenmenu. Verrassende varianten op gerechten die we al jaren kennen en een mooie, eigenzinnige visie van de auteur die tevens foodstylist en receptuurontwikkelaar is!", aldus  Erwin Polderman, communicatiestrateeg van de Vegetariërsbond. 

Lees meer

 


Word nu donateur en ontvang het Lekker Vega Kookpakket  

In 2040 eet Nederland 50% minder vlees. Het kán, maar alleen met jouw hulp. Wij benaderen de bedrijven en de politiek. En wij laten jou kennismaken met de geheimen van de vegetarische keuken. Zo inspireer je de mensen in je omgeving. Iedere stap telt. Met onze welkomstgeschenken helpen we je op weg.

Als dank voor je donatie krijg je:
 • Gratis het Lekker Vega kookpakket bestaande uit een prachtig kookschort, de startersbrochure TastToe! én "Vegatopia, het kookboek" 
 • Gratis! 4 x per jaar magazine Lekker Vega t.w.v. 16 euro
 • Korting! Je krijgt 10% korting in een paar honderd restaurants
 • Gratis! Persoonlijke voedingsscan

Natafelen met Han Go

We kennen Han Go als directeur van de bekende sauzen en kroepoek van Go-Tan. Hij kookte voor ons het het authentieke Gado Gado-recept, dat komt uit deze foodloving family.
Tafel na met Han Go en hoor wat hen inspireert.

Kijk het filmpje
 

Recept: Streuselkuchen - muffins 

Dit heb je nodig:

 • 200 g bloem 
 • 100 g boter  
 • 100 g suiker  
 • 1 theelepelbakpoeder  
 • 1 ei  
 • 2 appels


 Bereiden: 

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius  
 2. Weeg in een grote kom de bloem, boter en suiker af. Strooi het bakpoeder hierover heen.  
 3. Kluts het ei en giet de helft ook in de kom.  
 4. Begin met je handen kruimeltjes te vormen door steeds wat van het mengsel in je hand te nemen en tussen je vingers te wrijven. Als je denkt dat alles goed gemengd is, doe je ongeveer de helft van de deegkruimels in een kleinere kom.  
 5. Kneed van het deeg in de grote kom een stevige bal. Dit kan wel even duren. 
 6. Maak terwijl je aan het kneden bent met de deegbal als het ware de kom schoon door steeds weer langs de randen van de kom met de deegbal te vegen. 
 7. Als de deegbal klaar is, pak je een balletje ter grote van een grote knikker ervan af en druk je deze in muffinvorm. Het deeglaagje zou ongeveer 2-3 mm dik moeten zijn. 
 8.  Schil de appels, snijd ze in partjes en haal de klokhuizen eruit. Snipper de appelstukjes zeer fijn en verdeel over de muffinvormen.  
 9.  Dek luchtig af met de kruimels uit de andere kom. 
 10. Veeg alle losse kruimeltjes van de bakvorm (want die branden aan). 
 11. Bak circa 20 minuten totdat de kruimeltjes goud bruin zijn. 

Geniet van een lekkere appelkruimelmuffin. 


Birgit Flüg
www.kok-aan-huis.com