![]() |
|
Floris' Weblog: Een heldere keuze tegen vlees![]() Lees hier de hele weblog 'Een heldere keuze tegen vlees' ![]() Verkiezing van de meest favoriete vegetarische lunch![]() Stem hier ![]() Lushpakket voor nieuwe leden![]() Als lid van de Vegetariërsbond help je ons vegetarische voeding te promoten en krijg je 4 keer per jaar het magazine Leven thuis. Benieuwd naar onze successen? Kijk hier. Lid worden kan al vanaf €24,50 per jaar. Word nu lid! ![]() Vegacafé Utrecht![]() Het volgende Vegacafé is dinsdag 8 mei in King Arthur in Utrecht. Lees meer ![]() Sponsor een Tafel![]() Lees meer ![]() VegeQ 2012![]() De special guest en Chef de Cuisine van de avond is niemand minder dan Lisete Kreischer. Lees meer ![]() Een visvrije vlaggetjesdagWie droomt er niet van getuige van een revolutie te zijn? Zaterdag 9 juni is het voor iedereen mogelijk. Tijdens de traditionele vlaggetjesdag laat de Vegetariërsbond op de visafslag in Scheveningen de trend van de toekomst zien.Lees meer ![]() Vegetarisch Twitterspreekuur![]() Lees meer ![]() HQ blogDe Vegetariërsbond heeft een (bijna) wekelijkse blog die je op de hoogte houdt over wat er NVB bij zoal voor en achter de schermen gebeurt. Deze wordt wisselend door medewerkers bijgehouden. Deze maand in HQ blog:
![]() Meest gestelde vraag over vegetarisch eten: Vegetariërs krijgen genoeg vitamine B12Om misverstanden rond vegetarische voeding weg te nemen houdt de Vegetariërsbond sinds januari elke maand het Vegetarisch Twitterspreekuur. De meest gestelde vraag aan de Vegetariërsbond is of je als vegetariër genoeg vitamine B12 krijgt. Dit is één van de hardnekkige misverstanden over vegetarische voeding. ![]() Bouw vegetarisch wooncomplex gaat doorDe bouw van het wooncomplex De Deurvorst in Terborg voor vegetarische senioren gaat door. Wel wordt het iets kleiner dan eerder het plan was.Lees meer ![]() Recept: Feestelijke hapjes die ook heel goed als maaltijd gegeten kunnen wordenBasis Recept Bruchetta
Pel de knoflook en snijd in grove stukken. Doe deze in een hoge mengbeker en voeg wat zout toe en de olijfolie. Maal dit met de staafmixer zeer fijn. Bestrijk hiermee het brood en bak het op een stukje bakpapier in een hete oven in zo’n 10 minuten knapperig bruin. Dit kun je tot 3 dagen van te voren doen – maar let op: dit geroosterde brood is zelfs zonder dat je er verder iets mee doet zo lekker dat je er nauwelijks af kunt blijven. Maak er dus wat meer van! Met avocado salade:
Snijd de tomaat in vieren en de mozzarella in plakjes of stukjes. Snijd de avocado in dobbelstenen. Voeg alles bij elkaar en breng op smaak met fijngehakte knoflook, olijfolie, citroen en zout. Doe deze salade kort voor het serveren over de bruschetta’s. Met gebakken paddestoelen en (blauwe) kaas of geitenkaas
Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de in stukjes gesneden champignons of andere paddestoelen zacht. Roer de in brokjes getrokken geitenkaas of blauwe kaas en het citroensap door de champignons en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel kort voor het serveren over de broodjes en garneer met fijngehakte peterselie. Bruchetta’s zijn ook heel goed geschikt om met dipsauzen te serveren. Denk bijvoorbeeld aan een guacamole of een tapenade. In dat geval is het grappig om het brood in lange 1-2 cm dikke repen te snijden, dan met de knoflookolie te bestrijken en vervolgens afbakken in de oven. Degenen die graag nog creatiever zijn kunnen ook met koekjesuitsteekvormen bruschetta’s maken in de vorm van sterretjes, hartjes, bloemetjes, vliegtuigjes en bedenk het nog meer. Geniet van de zon en eet smakelijk! Birgit Flüg www.vegetarischekok.nl Voor meer lekkere recepten, kijk op www.eatgreen.nl |
Agenda
Ledenactiviteiten: Dinsdag 8 mei: Vegacafé in Café King Arthur in Utrecht 2 juni: VegeQ in Djoj in Rotterdam Activiteiten van anderen 3 juni: World Ocean Day in Den Haag Leuke link
Tijdens de VeggieChallange van Viva las Vega's kun je de uitdaging aangaan om 30 dagen geen vlees te eten. |
FAQ:
Wat is gelatine en waarin zit gelatine? Gelatine is een bindmiddel dat uit slachtafval (meestal huiden en botten van runderen en varkens) wordt gehaald. In de huishoudkeuken kunnen twee soorten gelatine worden gebruikt bij het maken van producten: gelatineblaadjes en gelatine in poedervorm. Lees meer Contact
Vegetariërsbond Nieuwezijds Voorburgwal 153 1012 RK Amsterdam T: 020-3300044 E: info@vegetariers.nl W: www.vegetariers.nl Disclaimer: Artikelen en advertenties in deze nieuwsbrief geven niet noodzakelijkerwijs de mening weer van de redactie. De Vegetariërsbond neemt geen verantwoordelijkheid voor ingezonden mededelingen. ![]() ![]() ![]() |
|