Extra Nieuwsbrief Vegetarische Restaurantweek en Veggie Fair

Nieuwsbrief

Smakelijke culinair genieten tijdens vijfde Vegetarische Restaurantweek

Van 5 tot en met 11 oktober is alweer de vijfde editie van de Vegetarische Restaurantweek. In heel het land zul je weer extra lekker en extra voordelig vegetarisch kunnen genieten. Dit jaar geven we de week als extra thema lokaal mee. Dit houdt niet alleen in dat je lokaal uit eten kan gaan bij de deelnemende restaurants, maar ook dat veel restaurants een menu zullen hebben met lokale producten. Dit omdat lokale producten niet alleen verser en daardoor vaak lekkerder zijn, maar ook omdat lokaal vaak milieuvriendelijker is. De eerste deelnemers maken we binnenkort bekend, dus hou de site van de Vegetarische Restaurantweek in de gaten.

 

Sluit je nu aan en eet gratis tijdens de Vegetarische Restaurantweek

Enthousiast over je menu? Wij, de Vegetariërsbond, willen je graag meer vertellen over de geheimen van de vegetarische keuken en de ins- en outs van een vegetarische levensstijl. Wie zich opgeeft als donateur ontvangt vier keer per jaar het magazine Lekker Vegetarisch en krijgt van ons het gerecht van Vegetarische Restaurantweek als welkomstgeschenk cadeau.

Kom ook naar het grootste veggie-lifestyle event van Nederland: Veggie Fair

Ben je geïnteresseerd in de veggie-lifestyle? Kom dan naar de Veggie Fair. Op de productenmarkt stelen bedrijven en organisaties jouw hart. Gepassioneerde ondernemers laten je hun product proeven, voelen en beleven. Daarnaast kun je als bezoeker kennis maken met diverse inspirerende sprekers en muzikanten. Als Vegetariërsbond zijn we partner van dit evenement en zijn we zelf ook aanwezig. We verzorgen enkele leuke programma onderdelen en je kunt natuurlijk ook bij onze stand proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn. Zien we je 3 of 4 oktober op Landgoed Zonneheuvel in Doorn?

Lees meer

Opening vegetarisch jachtseizoen op Veggie Fair

Vegetarisch jagen? Het klinkt misschien vreemd, maar het gebeurt steeds meer. Er zijn namelijk heel veel lekkere en eetbare wilde planten te vinden in de natuur. Daarom openen we op zondag 4 oktober tijdens de Veggie Fair het vegetarische jachtseizoen. Dit als aftrap van de Vegetarische Restaurantweek die een dag later start. We doen dit met een lezing van Laurette van de Slobbe, specialist in eetbare wilde planten. Na deze lezing zullen Laurette en onze directeur Floris het vegetarisch jachtseizoen openen. Daarna zal Floris nog meer vertellen over het concept van de Vegetarische Restaurantweek en je lekker maken met enkele menu's die je tijdens de week kan eten.

Bekijk het hele programma van de Veggie Fair

Vegetarische Restaurantweek: deelnemers uit alle provincies en op sterrenniveau

Tijdens de Vegetarische Restaurantweek kun je in elke provincie wel terecht bij een lekker restaurant. Er zijn namelijk deelnemers van Het Stadhuis​ in Oostburg tot 't Appeltje​ in Pietersburen. Daarnaast zijn er ook diverse restaurants met een Michelinster die meedoen. Dit zijn Restaurant Vermeer (Amsterdam), De Leuf (Ubachsbergen), Perceel (Capelle aan de IJsel), De Zwaan (Etten-Leur) en Koriander (Drachten).

Bekijk alle deelnemers

Vrijwilligers gezocht voor de Veggie Fair

Zaterdag 3 en zondag 4 oktober is de derde Veggie Fair op landgoed Zonneheuvel in Doorn. Vorig jaar bezochten duizenden gasten, jong en oud, dit evenement. Bezoekers staat een mooie productmarkt, een aansprekend programma en een heerlijk weekend te wachten met veel afwisselend aanbod. Een bron van Veggie-inspiratie voor het hele gezin.

De Veggie Fair wordt georganiseerd door Vegetafel, in samenwerking met de Vegetariërsbond, Vegatopia, DreamIT en Yarrah. Om dit evenement goed te laten verlopen zijn we op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen helpen van deze derde editie een nog groter succes te maken dan van de eerdere editie. We zijn daarom op zoek naar opbouwers, technici, manusjes van alles en publiekvoorlichters. Het is hierbij mogelijk dat je wordt gevraagd om af en toe van taak te wisselen (dit is afhankelijk van de taak en het aantal vrijwilligers).

Lees meer


Vegetarische evenementen in de lift: Steeds meer, steeds groter

Vegetarische en plantaardige evenementen zitten erg in de lift. In vijf jaar zijn er uit het niets vier grote vegetarische evenementen opgekomen, terwijl er daarvoor nauwelijks grotere evenementen waren. De komende twee maanden worden twee hiervan georganiseerd. In het eerste weekend van oktober vindt voor de derde keer de Veggie Fair plaats, de grootste vegetarische beurs van Nederland. Een maand later is VegFestNL, een groot veganistisch evenement wat in haar tweede jaar in de Jaarbeurs zal zijn.“Het is niet vreemd dat vegetarische food events zo populair zijn. Er is steeds meer interesse in minder vlees en vis eten en met de hype rond food truck festivals is lekker eten een trend in evenementenland. Wij zijn blij dat met deze evenementen steeds meer mensen kunnen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn,” aldus Floris de Graad (Vegetariërsbond, organisator van de Langste Vegetarische Tafel en partner van de Veggie Fair).

Lees meer
Agenda
Zaterdag 3 en zondag 4 oktober Veggie Fair
Maandag 5 tot en met zondag 11 oktober, De Vegetarische Restaurantweek
 
FAQ: Wat maakt de Vegetarische Restaurantweek anders dan andere restaurantweken?

Tussen het geweld van de ‘gewone’ restaurantweken weet de Vegetarische Restaurantweek zich uitstekend staande te houden. Dat is niet verbazend. Hoewel de week gunstig geprijsd is draait het tijdens de week niet om de korting maar de kwaliteit en creativiteit van het menu. De deelnemende restaurants stellen speciaal voor de week een bijzonder menu samen. Het is dus een eenmalige ervaring. Dit  jaar is het thema ‘lokaal’ en worden de deelnemende restaurants aangemoedigd om hun ingrediënten binnen een straal van 25 kilometer in te kopen. De Vegetariërsbond wil tijdens de week niet zozeer de aandacht vestigen op wat we weglaten –het vlees-, maar op de enorme mogelijkheden die de vegetarische keuken biedt. Vers en lokaal geven extra smaak en waarde aan een gerecht en sluiten daarom naadloos aan op de vegetarische keuken. Daarbij is het gebruik van lokale producten milieuvriendelijk.
Contact
Vegetariërsbond
Minahassastraat 1
1094 RS Amsterdam

T: 020-3300044
E: info@vegetariers.nl
W: www.vegetariers.nl

Disclaimer: Artikelen en advertenties in deze nieuwsbrief geven niet noodzakelijkerwijs de mening weer van de redactie. De Vegetariërsbond neemt geen verantwoordelijkheid voor ingezonden mededelingen.

 
Vind ons leuk op Facebook    Volg ons op Twitter