Nieuwsbrief Juli 2014

Nieuwsbrief

Floris' weblog: Langste vegetarische boodschappenlijst

Volgende week vrijdag vindt de vierde editie van de Langste Vegetarische Tafel plaats. Met 1500 mensen gaan we een nieuw record vestigen. In de voorbereiding van het event worden wellicht ook de nodige andere records achteloos verbroken. Zoals het record langste vegetarische boodschappenlijst.

Lees de hele blog ‘Langste vegetarische boodschappenlijst'


Langste Hongaarse Tafel

Nog anderhalve week en dan kunnen ruim 1500 mensen genieten van een heerlijke maaltijd op het Museumplein tijdens de Langste Vegetarische Tafel. Mis het niet! Want met deze culinaire recordpoging zullen we proberen ons eigen record van vorig jaar te verbeteren. Op het menu staan 4 gerechtjes met een Hongaars thema. Allemaal even lekker. Kom dus ook. De Langste Vegetarische Tafel wordt mede mogelijk gemaakt door chef-kok Erik Wildschut (Vekologisch), vele vrijwilligers en topingrediënten van hoofdsponsor EkoPlaza.

Lees meer

Verrukelijke VegeQ

Om 15.00 uur werden de eerste barbecues ontstoken en stroomden de eerste gasten binnen. Het feest ging beginnen en niet alleen vegetariërs, maar ook veganisten en flexitariërs wisten Centrum Djoj te vinden. De bezoekers van de VegeQ waren vanuit allerlei uithoeken van Nederland naar Rotterdam gekomen om gezellig samen te genieten van een zomerse en vooral vleesloze barbecue.

Lees het verslag van de VegeQ

Langste Vegetarische Tafel: Word VIP

Wil je helemaal zeker zijn van een plaats tijdens de Langste Vegetarische Tafel? En wil je genieten van speciale VIP voordelen van dit evenement? Word dan VIP. De kosten voor een VIP plaats zijn €15,- per persoon.
 • Voordelen voor VIP gasten:
 • Een groot deel van deze betaling komt ten goede van het werk van de Vegetariërsbond
 • Een goodiebag met leuke producten
 • U heeft een gegarandeerd plek aan speciale VIP tafels
 • Als VIP heb je de mogelijkheid om aan de Vegadates single-tafels plaats te nemen
 • Eén gratis drankje
 • Meer en exclusieve VIP opscheppunten
 • Ontvangst door hostess, die tijdens de maaltijd aanwezig zullen blijven

Word VIP


Vier nieuwe productrankings

Deze maand niet 1, maar zelfs 4 nieuwe productrankings. Deze maand vroegen we ons af hoe vegetarisch zijn diverse beschuiten, maaltijdsalades, taartmixen en woksausen. Dit leidde tot verrassende lijsten. Vooral bij de taartmixen en beschuiten was het zoeken naar waarschijnlijk vegetarische producten. Benieuwd naar de resultaten van onze zoektocht? Bekijk de rankings:

 


Sponsor een tafel

Heb jij er al aan gedacht om tijdens De Langste Vegetarische Tafel een tafel te sponsoren? Dit is dé manier om ons op een eenvoudige wijze te helpen de kosten te dekken en vegetarisch eten te promoten. Voor €25 krijgt je een naamsvermelding en je mag de tafel een motto, een citaat, een thema of een naam geven. Welke boodschap wil jij onze gasten meegeven?

Lees meer

 

Nieuwe keurmerkhouders Gastvrij voor Vegetariërs

 • Kracht van Ambacht, Rockanje

Kijk hier voor de alle Gastvrij voor Vegetariërs keurmerkhouders of raadpleeg de app via m.vegetariers.nl/gvv.
 

 

Gezocht: Opbouwers, opscheppers en opwarmers voor de Langste Vegetarische Tafel

De Langste Vegetarische Tafel is onder andere het opzetten van 5 tenten met opwarmpunten, 220 tafel, 440 banken, 17 opscheppunten, het eten opscheppen voor minstens 1500 mensen en 2000 drankjes verkopen. Dit kunnen we niet zonder jou hulp! Daarom zijn we hard op zoek naar vrijwilligers die met ons de Langste Vegetarische Tafel een groot succes maken. Word jij lid van ons team van ruim 100 vrijwilligers, als

Keukenprins of -prinses (ook op 16 en 18 juli)
Opbouwer en opruimer
Opschepper, opwarmer, hostess of drankverkoper

Traineeship Vegacademy met Jacinta Bokma

Wij willen iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Samen met foodinspirator Jacintha Bokma laat de Vegetariërsbond vanaf augustus in de Vegacademy zien dat het helemaal niet moeilijk is om lekker vegetarisch te koken. Dagelijks geeft de Vegetariërsbond in de Vegacademy tips en aanwijzingen over lekker vegetarisch eten. Wie de Vegacademie online volgt eet iedere week iets verrassends en schoolt zichzelf na verloop van tijd tot all-round vegetarisch kok.

Een aantal medewerkers krijgt de mogelijkheid om met Jacintha achter de schermen de Vegacademy vorm te geven en in de sociale media onder de aandacht te brengen. Zijn koken, foodphotography, sociale media en gevoel voor presentatie woorden die op jou van toepassing zijn, geef je dan op als medewerker.

Lees meer

Gezocht: Medewerker administatie (onbetaald)

Voor de ondersteuning van onze activiteiten en werkzaamheden zijn we op zoek naar een medewerker administratie. Het werk is voor het grootste deel administratief en voor een kleiner deel ondersteuning van overige activiteiten.

Lees meer

Recept: Voorproefje Langste Vegetarische Tafel: Fözelék

Als voorproefje op het menu van de Langste Vegetarische tafel het recept van de Fözelék. Om van te watertanden….

Fözelék van div. groenten (er zijn verschillende variaties van dit gerecht!):

 • 1kg groenten (bv: paprika, courgette, aardappel, venkel, doperwten)
 • 100gr. kikkererwten (1 nacht geweekt en met een beetje zout gaar gekookt)
 • 3tl. tijm
 • 1tl. paprikapoeder
 • zout en peper
 • beetje peterselie
Snij de groenten en grove stukken. Doe het allemaal in een ovenschaal met een scheut zonnebloem olie. Strooi er een flinke snuf zout en de paprikapoeder
door en schep door elkaar. Plaats de schaal 30 min. in een voorverwarmde oven op 180 graden. Tussen door checken of de groenten al gaar zijn.
De tijm en de kikkererwten op het laatst door de Fözelék scheppen.
Op smaak brengen met peper en evt. nog wat zout. Bestrooi het voor het opdienen met gehakte peterselie.

Eet smakelijk!
Erik Wilschut
Vekologisch

Voor meer lekkere recepten, kijk op onze site.
Agenda
Vrijdag 18 juli, Langste Vegetarische Tafel, Amsterdam
Zaterdag 4 en Zondag 5 oktober, Veggie Fair, De Olmenhorst Lisserbroek
Maandag 6 oktober tot en met zondag 12 oktober, De Vegetarische Restaurantweek
FAQ: Moet ik me aanmelden voor de Langste Vegetarische Tafel?

Nee dat hoeft niet. Sterker nog het kan ook niet, tijdens de Langste Vegetarische Tafel geldt letterlijk wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Alhoewel dat is niet helemaal waar, want als je voor 15 euro VIP wordt dan heb je gegarandeerd een plek en een maaltijd. Geen VIP, maar wil je toch laten weten dat je komt? Dan kun je dat aangeven bij het Facebook evenement.

Lees meer over de Langste Vegetarische Tafel
Contact
Vegetariërsbond
Minahassastraat 1
1094 RS Amsterdam

T: 020-3300044
E: info@vegetariers.nl
W: www.vegetariers.nl

Disclaimer: Artikelen en advertenties in deze nieuwsbrief geven niet noodzakelijkerwijs de mening weer van de redactie. De Vegetariërsbond neemt geen verantwoordelijkheid voor ingezonden mededelingen.

Vind ons leuk op Facebook    Volg ons op Twitter