Kooktip van de maand: Alle begin is (niet) moeilijkHoe begin je met (vaker) lekker vegetarisch koken? Dat lijkt misschien moeilijk, maar dat is het niet. Je kan makkelijk in 4 stappen heerlijk vegetarische eten:
|
Langste Vegetarische Tafel 15 juli 2016Vrijdag 15 juli gaat het weer gebeuren: het grootste en lekkerste evenement wat je maar kan bedenken, de Langste Vegetarische Tafel op het Museumplein te Amsterdam. Op Facebook hebben inmiddels al ruim 400 mensen laten weten dat ze zullen aanschuiven en velen nodigen familie, vrienden, buren en collega’s uit. Kortom, dit mag je niet missen!Wanneer je zeker wil zijn van een plaats, meld je dan aan als VIP. Wil je ons helpen om de Langste Vegetarische Tafel wederom groots neer te zetten? Laat het ons weten, want wij kunnen alle vegahulp gebruiken. Lees meer... |
15 juli aan tafel … of niet? Doneer voor tafels op Museumplein!
Terwijl wij druk bezig zijn de puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten voor de Langste Vegetarische Tafel, willen we jouw hulp vragen. Dat het verzorgen van een heerlijke vegetarische maaltijd aan een grote groep mensen ons wel ligt mag duidelijk zijn. Dat doen we graag. Om ook bijna 2000 mensen letterlijk aan tafel te zetten is een lastige vraagstuk. Daarom willen we je vragen om een bijdrage te leveren voor de tafels en banken. Want zeg nu zelf waar zou de Langste Vegetarische Tafel zijn zónder tafels?
|
Zondag 31 juli VegeQAl voor de zesde keer organiseert Vegenement in opdracht van de Vegetariërsbond weer de VegeQ. Dit jaar is The Budget Hotel the place to be. Als gast ben je welkom vanaf 15.00 uur (tijd kan nog iets aangepast worden). Zorg er wel voor dat je je vooraf inschrijft via het aanmeldformulier op de website van Vegenement. Uit ervaring is gebleken dat het animo groot is en eenmaal aangemeld en betaald ben je zeker van een plek.Lees meer |
Nieuw welkomscadeau: het boek De Hippe Vegetarier óf een jaar lang de Lekker.Vegetarisch Verwenbox!
Om projecten als de 'Langste Vegetarische Tafel', de 'Smaaktour' en 'Recht op Vegetarisch in de Zorg' te kunnen blijven organiseren, kunnen we niet zonder de steun van jou! Donateurs zorgen ervoor dat we meer mensen kunnen helpen en verleiden om vaker vegetarisch te eten en zo dierenlevens en het milieu te sparen. |
Nieuw: Iedere maand een Vegetarisch LeesvoerIedere maand bespreken we in 'Vegetarisch Leesvoer' een lekker vegetarisch kookboek. In april is I <3 Groente van Janneke Vreugdenhil besproken en het kookboek van de maand mei is De Hippe Vegetariër van Isabel Boerdam. Zo blijf je lekker makkelijk op de hoogte van de lekkerste vega-kookboeken!De Hippe Vegetariër krijg je nu gratis als donateur van de Vegetariërsbond! Natuurlijk helpen we je dan nóg meer om lekker en gezond vegetarisch te eten door o.a. een gratis voedingsscan, 4 per jaar het magazine Lekker.Vegetarisch boordevol eetinspiratie en korting bij restaurants en op de Lekker.Vegetarisch Verwenbox. Meld je nu aan
|
Nieuwe Productranking: ChocoladepastaAls je vegetarisch wil eten, is het soms lastig kiezen. In veel producten zit (verborgen) vlees. Om te zorgen dat je niet van elk producten de ingrediënten hoeft te lezen, is er het Vegetarisch Productkeurmerk. Nog te weinig producten hebben dit keurmerk. In onze productranking zijn verschillende categorieën en rankings. Uiteindelijk kunnen we alleen van producten met het productkeurmerk garanderen dat ze vegetarisch zijn. De andere rankings zijn een indicatie naar aanleiding van de ingrediënten van de producten.Nieuw in onze ranking: Chocoladepasta. Bekijk hier de ranking |
Zaterdag 9 juli Vega Single EventOp zaterdag 9 juli is er een leuk en gezellig Vega Single Event. In Centrum Djoj in Rotterdam kun je kennis maken met andere vegetarische singles onder het genot van een hapje en een drankje. Het Vega Single Event wordt georganiseert door Vegenement in samenwerking met ons en Vegadates. Als lid/donateur van de Vegetariërsbond krijg je 5 euro korting!Lees meer...
|
Word actiefVrijwilligers voor de Langste Vegetarische TafelOp vrijdag 15 juli gaan we het record Langste Vegetarische Tafel weer verbeteren. Dit jaar gaan we voor 1.950 mensen koken, die tegelijkertijd komen eten op het Museumplein. Om dit evenement tot een succes te maken, kunnen we alle hulp gebruiken. Help jij ons om het record te verbreken? Voor de dag zelf en de dagen daarvoor zijn we op zoek naar:
Co-coördinator Smaaktour (onbetaald)Gemiddeld 4-8 uur per week, rond activiteiten meer(per direct voor minstens een half jaar) De Vegetariërsbond promoot vegetarisch eten door te laten zien hoe lekker dat kan zijn. Dit doen we onder andere door eigen activiteiten te organiseren, maar ook door actief te zijn op festivals en beurzen. Voor beide activiteiten hebben we een groeiend aantal vrijwilligers nodig. Daarom zijn we ter ondersteuning van onze huidige coördinator Smaaktour op zoek naar een extra Co-coördinator Smaaktour. |
Recept: Groentenpilav, Vegetarische paté & GroentefritattaVoor mij geen BBQ! Ik heb niks met BBQ’s. Nou ja – eigenlijk - als je een aversie hebt, dan hebt dus wel degelijk iets met BBQ. Want ook als je tegen iets of iemand bent heb je een innige relatie.
Vegetarische BBQ vind ik erg geforceerd. Of je legt heerlijke groenten die in grote machines, platgeslagen, gewalsd en met waardeloze dikmakers weer aan elkaar geplakt zijn – oh ja, voorzien van de nodige gluten en transvetten – op de BBQ – en daar verbranden ze meestal omdat het paneerlaagje tegen zo veel hitte niet bestand is – of je legt heel inventief wat champignons, paprika en aubergine op de hete ijzers. En dat alles met een gezicht van: nou vegetarisch BBQ – best lekker hoor. Nou daar loop ik nou niet warm van. Groentenpilav
Vegetarische paté
Groentefritatta met Hummus en zwarte olijven(2 x heel verschillend opgemaakt tijdens de kookcursus)
|