Nieuwsbrief Mei


Nieuwsbrief

Floris' Weblog: Sexy veggie

Floris' WeblogHet is de vraag die elke marketeer zich stelt: hoe maak ik mijn product sexy. Wie hierover voldoende zinnigs (of onzinnigs) tussen een kaftje weet te krijgen kan daar fors geld voor vragen en in een dure auto rijden. Ik kan u echter verzekeren dat nog maar weinig mensen veel geld hebben verdiend aan het sexy maken van vegetarisch. Er gaat nog te weinig geld om in de vegetarische voeding en waarschijnlijk durft de marketeer het onderwerp niet eens aan. Te weerbarstig, te vastgeroest, al te veel beladen.

Lees hier de hele weblog 'Sexy veggie'

Proeven van de Zee

Wie droomt er niet van getuige van een revolutie te zijn? Zaterdag 9 juni is het voor iedereen mogelijk. Tijdens de traditionele vlaggetjesdag laat de Vegetariërsbond op de visafslag in Scheveningen de trend van de toekomst zien.

Lees meer


Broodje gezond populairste vegalunch op werk

Vegalunch verkiezingHet broodje gezond bleek bij een verkiezing van favoriete vegalunch, gehouden door de Vegetariërsbond, het meest populair. Ruim 30% van de stemmen gingen naar deze klassieker, die daarmee onder andere de champignonomelet en het broodje met humus ruim achter zich hield. Enkele honderden mensen brachten hun stem uit. De verkiezing stond in het teken van de campagne EatGreen at work. Een campagne die op een positieve manier een vegetarische lunch op het werk promoot.

Lees meer

VegeQ 2012

VegeQNa het grote succes van de VegeQ, de heerlijke ledenbarbecue, vorig jaar willen we jou als lid (of niet-lid) van de Vegetariërsbond uitnodigen voor onze VegeQ! Kom smullen van heerlijke vegetarische en veganistische gerechten en maak kennis met andere enthousiaste vegetariërs.
De special guest en Chef de Cuisine van de avond is niemand minder dan Lisete Kreischer.

Lees meer

Vegacafé Amsterdam en Rotterdam

Leven lente 2012Gezellig kennis maken met andere vegetariërs bij jou in de buurt? Ervaringen uitwisselen, ideeën opdoen en delen voor leuke activiteiten, netwerken of gewoon een avondje kletsen met andere leden van de Vegetariërsbond? Dat kan allemaal  bij het Vegacafé!

Het volgende Vegacafé is dinsdag 12 juni in de Bekeerde Suster in Amsterdam en 14 juni in Rotterdam.
Lees meer

Sponsor een Tafel

De sponsoring van het voedsel tijdens de Langste Vegetarische Tafel is bijna rond. Nu nog de tafels!

Wil je ons helpen om te laten zien hoe lekker en gezellig vegetarisch eten is? En dat op een aansprekende locatie als het Museumplein in Amsterdam? Sponsor dan 1 van de 100 tafels tijdens de tweede editie van de Langste Vegetarische Tafel op woensdag 11 juli.

Lees meer

Vegetariërsbond: Gemeentes laten makkelijke manier om milieudoelen te halen vaak liggen

Veel gemeentes hebben ambitieuze duurzaamheidsprogramma’s. Zij stellen doelen voor de beperking van de CO2-uitstoot, het terugdringen van energiegebruik en een beter milieu. Maar één van de meest voor de hand liggende én effectieve maatregelen wordt vaak over het hoofd gezien: het eten van minder vlees.

Lees meer

“Vegetarisch eten in het vliegtuig vaak onder de maat”

Vegetarisch eten in het vliegtuig heeft voor grote cateraars geen prioriteit. Met als gevolg dat vegetariërs aan boord vaak niet krijgen wat ze hebben besteld of genoegen moeten nemen met een smakeloze hap, zo stelt de Nederlandse Vegetariërsbond in haar magazine Leven.

Lees meer

Verhuisd

Sinds 9 mei zit ons kantoor op de Minahassastraat 1 in Amsterdam in een gebouw dat de Purperreiger heet. In dit gebouw zitten we samen met andere idealistische organisaties en bedrijven. Lees meer over de verhuizing in de HQ blogs.


HQ blog

De Vegetariërsbond heeft een (bijna) wekelijkse blog die je op de hoogte houdt over wat er NVB bij zoal voor en achter de schermen gebeurt. Deze wordt wisselend door medewerkers bijgehouden. Deze maand in HQ blog:
 • Week 16: Vegetariërsbond’s sociale media - Vincent, Coördinator Campagnes en Communicatie
 • Week 17: Verkiezingen en gemeentes - Mariëtte, Campagnecoördinator Eatgreen at work
 • Week 19: Verhuisperikelen- Vincent, Coördinator Campagnes en Communicatie
Lees HQ blog

Geslaagde en gezellige ledendag

Op zondag 1 april was de ledendag in het Mirror Centre in Amsterdam. Ruim 40 man waren op de dag afgekomen. Het was een gezellige, leerzame en smakelijke dag met een presentatie van het jaarplan, de ALV, een heerlijke lunch en verschillende workshops.

Lees meer en bekijk de foto's


Help jij ons tijdens onze evenementen?

De Vegetariërsbond organiseert tal van activiteiten en evenementen om vegetarisch een onder de aandacht te brengen en te laten zien dat het lekker, gezond, gezellig en goed voor het milieu is. Bij beide soort activiteiten zijn vaak vrijwilligers nodig om tal van werkzaamheden te doen om van de activiteiten een succes te maken. Wil jij af en toe helpen met evenementen en activiteiten? Meld je dan aan voor het promotie en activiteitenteam! De eerste volgende evenementen waar leden van het team in actie komen zijn: De VegeQ (zaterdag 2 juni), Proeven van de Zee (zaterdag 9 juni) en bij de voorbereiding van De Langste Vegetarische Tafel (9 tot en met 11 juli).

Lees meer

Recept: Salade van zoete ui, sinaasappel en avocado

De zoete uit is bij ons in Nederland nog niet zo bekend, maar het is een interessante groente om mee te werken. De zoete ui – de naam zegt het al – heeft een veel mildere, haast zoete smaak. Dit maakt de zoete uit een uitstekende partner van andere groenten in allerlei salades.

Ook de avocado is het noemen waard. Door het eten van avocado’s kan ons lichaam extra dopamine aanmaken en dit draagt bij aan ons geluksgevoel. Ook staat de avocado bekend als grote reparateur binnen ons lichaam. Ze bevatten veel zink, koper en omega9 vetzuren. Ook worden ze gezien als een uitstekend voedingsmiddel in tijden van stress. De reden waarom ik avocado’s eet is echter omdat ik ze lekker vind en omdat ze zo veelzijdig zijn.

Ingrediënten


 • 1 zoet ui (heeft vaak een witte schil)
 • 1 handsinaasappel
 • 1 avocado
 • 1-2 trostomaat
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels citroensap
 • 1 eetlepel peterselie
 • zout peper

Snijd de ui in dunne ringen. Schil de sinaasappel en snijd in dikke plakken. Ontvel de tomaten en snijd in vieren (verwijder het zaad), snijd in blokjes. Snijd de avocado in blokjes.
Meng olie met citroensap en gehakte peterselie, breng op smaak met zout en peper. Schep de helft van de dressing door het mengsel van tomaat en avocado.
Schik de uienringen met de sinaasappelstukjes in het centrum van een schaal en schep het tomaat-avocadomengsel er losjes over of om heen. Verdeel de rest van de dressing over de salade.

Ik hoop dat je deze bijzondere salade binnenkort eens probeert en ik wens je nu al: eet smakelijk.

Birgit Flüg
www.vegetarischekok.nl

Voor meer lekkere recepten, kijk op www.eatgreen.nl
Agenda
(Leden)activiteiten:
Zaterdag 2 juni: VegeQ in Djoj in Rotterdam
Zaterdag 9 juni: Proeven van de Zee in de Kantine van de Visafslag in Scheveningen
Dinsdag 12 juni: Vegcafé in de Bekeerde Suster in Amsterdam
Donderdag 14 juni: Vegacafé in Rotterdam
Woensdag 11 juli: De Langste Vegetarische Tafel in Amsterdam

Activiteiten van anderen
Zondag 3 juni: World Ocean Day in Den Haag
Zondag 1 juli: Your Own Impact in Rotterdan
 
Leuke link

Sinds kort hebben we ter illustratie van het theoretische voorbeeld weekmenu een weekmenu met recepten. Kijk hier voor een menu voor een evenwichtige vegetarische voeding voor bijvoorbeeld je eerste week als vegetariër.
 
FAQ:
Heb je als vegetariër voedingssuplemeten nodig?
Veel drogesterijen en producenten van vitaminepillen willen graag doen of vegetariërs het beste multi-vitamines slikken. Zo ook laatst via Twitter waar DA vegetariërs aanraadde om vooral B12 suplementen te gaan slikken. Dit onder het mom van gezondheidstip

Lees meer
 
Contact
Vegetariërsbond
Minahassastraat 1
1094 RS Amsterdam

T: 020-3300044
E: info@vegetariers.nl
W: www.vegetariers.nl

Disclaimer: Artikelen en advertenties in deze nieuwsbrief geven niet noodzakelijkerwijs de mening weer van de redactie. De Vegetariërsbond neemt geen verantwoordelijkheid voor ingezonden mededelingen.

Steun de Vegetariërsbond
 
Vind ons leuk op Facebook    Volg ons op Twitter