Nieuwsbrief Mei 2015
Lekkerste barbecue dit jaar in Amsterdam
De VegeQ is dit jaar in Amsterdam en het belooft weer een mooie en lekkere dag te worden. Op zaterdag 6 juni ben je welkom in, maar vooral ook rond de Maarten Luther Kerk. Hier zal in de tuin een gezellige en heerlijke barbecue plaats vinden. Nu extra lekker welkomstgeschenk: Vegatopia - Het kookboekOntvang Vegatopia - Het kookboek vol foto's, recepten en tips. Gratis voor jou als je je vandaag aansluit bij de Vegetariërsbond!Steeds meer mensen ontdekken de geheimen van de vegetarische keuken. Wij nemen je graag mee op ontdekkingstocht. Want iedere dag dat je kiest voor vegetarisch eten, heeft dat positieve gevolgen voor het milieu, voor de dieren en voor je eigen gezondheid. Kies ook voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten en laat je inspireren door de Vegetariërsbond. Word vandaag nog donateur en ontvang als dank voor je steun Vegatopia - Het kookboek! Naast originele gerechten, zoals een pastinaak tarte tatin, een bietenburger, bitterballen van rookkaas en een wilde tiramisu, vind je in dit boek ook gerechten die je snel en makkelijk maakt, zoals een risotto met lentegroenten, een zoete-aardappelcurry en een avocado-komkommersoep met pecannoten. Daarnaast bevat dit boek handige en lekkere tips, onder andere voor een geslaagde vegetarische barbecue, afwisselende lunches, of een bezoek aan de toko.
Zorg jij dat er dit jaar weer een Langste Vegetarische Tafel komt?
De Langste Vegetarische Tafel is het evenement dat mensen kennis laat maken met hoe lekker vegetarisch eten wel niet kan zijn. Dit jaar willen we met een kleine 2.000 mensen dit laten zien op het Museumplein. We maken een heerlijk vegetarisch gerecht en met behulp van vele vrijwilligers zorgen we dat dit lekker op de borden van alle gasten terecht komt. Dankzij onze sponsor Tivall komen we al een heel eind, maar om het evenement weer te organiseren is jouw hulp hard nodig. Daarom willen we je vragen om het evenement te steunen en supporter te worden van dit evenement. Als supporter krijg je altijd iets leuks terug, zoals een gratis VIP plek tot een diner van de chef-kok van de Langste Vegetarische Tafel bij jou thuis! Dus word supporter, zorg dat er dit jaar weer een Langste Vegetarische Tafel komt en krijg ook nog zelf een leuk bedankje!
Maandag 18 mei is het evenement voor iedere kok en food professional die beter vegetarisch wil leren koken: Het Veggie Chef of the Future evenement. Op deze dag zullen topchefs met een uitstekende staat van dienst in de vegetarische keuken (zoals Jonathan Karpathios en Chris Naylor), gerenommeerde trainers en productspecialisten van alles leren over vleesloos koken. Met een gestaag groeiend aantal Nederlanders dat vaker vleesloos wil eten, zal de vraag naar smakelijke vegetarische menu’s in restaurants immers ook toenemen. De Chef-kok van de toekomst moet hier goed voorbereid op in kunnen spelen. Goed en lekker vegetarisch kunnen koken is voor hen dus een must! |
Agenda
Zaterdag 6 juni, VegeQ, Maarten Luther Kerk Amsterdam Vrijdag 10 juli, Langste Vegetarische Tafel, Museumplein Amsterdam |
FAQ: Wat is het verschil tussen een vegetariër en een veganist?
Per definitie eet een vegetariër geen producten van gedode dieren, dus geen vlees, geen vis, en ook geen producten zoals gelatine (van huid of beenderen) en kaas (met kalfsstremsel). Veel vegetariërs letten echter minder op vegetarische instinkers zoals gelatine en kaas. Mensen die geen vlees, maar wel vis eten, worden soms pescotariër of semi-vegetariërs genoemd. Mensen die gevogelte eten noemen zich ook soms vegetariër, maar de correcte term hiervooor is pollotariër. Mensen die geen vlees, vis en dierlijke producten (zoals zuivel, eieren en honing) eten en ook geen dierlijke producten, zoals leer en wol, gebruiken zijn "veganisten". Lees meer
Contact
Vegetariërsbond Minahassastraat 1 1094 RS Amsterdam T: 020-3300044 E: info@vegetariers.nl W: www.vegetariers.nl Disclaimer: Artikelen en advertenties in deze nieuwsbrief geven niet noodzakelijkerwijs de mening weer van de redactie. De Vegetariërsbond neemt geen verantwoordelijkheid voor ingezonden mededelingen. |
|