Nieuwsbrief Oktober 2014
Floris' weblog: Groeispurt vegetarische keuken verdient aandachtEr zit volop vaart in de vegetarische keuken. De vraag is nog slechts hoe we dit zo goed mogelijk bij een breed publiek onder de aandacht brengen. Om de zaak een steuntje in de rug te geven eet een zestal BN’ers vanaf maandag 6 oktober twee weken vegetarisch. We bereiken zo een publiek dat meestal weinig van ons hoort: RTL boulevard schonk er al bijvoorbeeld aandacht aan. Om meteen goed van start te gaan werden de BN’ers door ons uitgenodigd voor een diner in restaurant Vork & Mes, waar men bijna alle ingrediënten uit de directe regio betrekt. Niet geheel toevallig was het ook de eerste dag van de Vegetarische Restaurantweek. Op tafel kwam, vanzelfsprekend, het gerecht dat het restaurant tijdens de restaurantweek serveert. De aanwezigen waren unaniem onder de indruk van het diner, waarbij de meloencarpaccio het meeste respect afdwong. De souschef werd zelfs gevraagd het recept toe te lichten. ‘wacht maar op ons tweede boek’ grapte hij, maar onthulde uiteindelijk toch welwillend het keukengeheim.Lees de hele blog 'Groeispurt vegetarische keuken verdient aandacht' Vegetarische Restaurantweek van start: extra lekker en extra voordeligDe vierde editie van Vegetarische Restaurantweek is gisteren van start gegaan en duurt nog tot en met 16 oktober. Tijdens de week is er extra keuze en wordt er door deelnemende restaurants een speciaal en voordelig menu gemaakt. De menu’s tijdens deze week kosten €27,50, bij sommige toprestaurants is dit €45. Ook dit jaar doen er diverse restaurants met 1 of meer Michelinsterren mee, zoals Restaurant De Leuf (Ubachsbergen, 2 sterren), Vermeer (Amsterdam) en 't Nonnetje (Harderwijk). Maar ook de restaurants zonder een ster zullen een heerlijke maaltijd aanbieden. Mis dus deze kans om heerlijk en voordelig vegetarisch uit eten te gaan niet!Bekijk de deelnemende restaurants Help ons groter groeien: word lid en ontvang kookboek Vegeterranean t.w.v 34,95!Ontvang Vegeterranean, hét Italiaanse koffietafelboek vol foto's en recepten. Gratis voor jou als je je vandaag aansluit bij De Vegetariërsbond!Steeds meer mensen ontdekken de geheimen van de vegetarische keuken. Wij nemen je graag mee op ontdekkingstocht. Want iedere dag dat je kiest voor vegetarisch eten, heeft dat positieve gevolgen voor het milieu, voor de dieren en voor je eigen gezondheid. Kies ook voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten en laat je inspireren door De Vegetariërsbond. Duizenden mensen maken kennis met veggie lifestyle tijdens Veggie FairDe tweede Veggie Fair van afgelopen weekend was een groot succes. Duizenden mensen bezochten deze beurs en kwamen zeker aan het eind van de dag ook soms langs stand die uitverkocht waren. Het evenement dat plaatsvond op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek liet bezoekers kennis maken met vegetarische, duurzame en vaak ook plantaardige producten. Teven was er een podium met sprekers, zo sloot Yvonne Kronenberg de beurs af met een inspirerend en persoonlijk verhaal. “De Veggie Fair is nog jong, maar heeft al een stevige naam. Veel bezoekers van vorig jaar kwamen weer terug en veel nieuwe mensen wisten het evenement ook te vinden,” aldus organisator Christine Burgemeester (Vegetafel).Lees het verslag
|
Agenda
Maandag 6 oktober tot en met donderdag zondag 16 oktober, De Vegetarische Restaurantweek |
FAQ: Hoeveel restaurants met een Michelinster doen er mee aan de Vegetarische Restaurantweek?
Er nemen wel 10 restaurants met een Michelinster deel aan de week. Waarvan er 1 met wel 2 sterren! Hier eet je voor €45 op sterniveau, heerlijk, culinair en hoogstaand vegetarisch! Bekijk alle deelnemers
Contact
Vegetariërsbond Minahassastraat 1 1094 RS Amsterdam T: 020-3300044 E: info@vegetariers.nl W: www.vegetariers.nl Disclaimer: Artikelen en advertenties in deze nieuwsbrief geven niet noodzakelijkerwijs de mening weer van de redactie. De Vegetariërsbond neemt geen verantwoordelijkheid voor ingezonden mededelingen. |
|