Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

De Langste Vegetarische Tafel: Record gevestigd

Op woensdagavond 3 augustus heeft de NVB het Nederlands record Langste Vegetarische Tafel neergezet. 210 mensen aten op de Neude in Utrecht van een heerlijk vegetarisch voorgerecht. Aan lange tafels werd er genoten van gerechten als gevuld witlofblad met humus en framboos, een boerenbroodje met rozebottelchutney en pijnboompitten en gemarineerde zongedroogde tomaatjes, olijf en gegrilde champignon aan een stokje.

Naast lekker was het ook vooral erg gezellig. Doordat iedereen aan een lange tafel zat, kwamen er veel gesprekken op gang. Door het droge weer en het lekkere eten was de sfeer perfect. Om kwart voor 7 was het dan zover. Directeur Floris de Graad gaf het startsein voor het eten en vroeg nog aandacht voor de eerste Vegetarische Restaurantweek, waarvan De Langste Vegetarische Tafel de publieke aftrap was. Na de heerlijke voorgerechten werd het eten afgesloten met een lekker soep.

Hiermee staat het Nederlands record voor nu op 210 mensen. Dat er trouwens maar 210 mensen waren lag niet aan het gebrek aan interesse. Het aantal aanmeldingen liep op tot 300 en de mogelijkheid om je aan te melden moest stop worden gezet. Spontane voorbijgangers konden daarom alleen verlekkert kijken. Dit geeft ons dan ook de motivatie om te kijken of we niet volgend jaar ons record kunnen verbeteren en langzaam aan (misschien over een paar jaar) niet het record van de Belgen (dat staat op 1000) kunnen bedreigen.Lees ook het persbericht: "Geslaagde recordpoging langste vegetarische tafel".

Kijk voor meer foto’s op Facebook http://www.facebook.com/Vegetariersbond.