Ledendag 2012

Op zondag 1 april was de ledendag in het Mirror Centre in Amsterdam. Ruim 40 man waren op de dag afgekomen. De dag begon met presentaties door directeur Floris de Graad over de activiteiten van het afgelopen jaar en de plannen voor 2012. Veel activiteiten van het vorige jaar zullen ook dit jaar weer worden georganiseerd. Zo loopt de campagne EatGreen at work door en zullen de Langste Vegetarische Tafel en De Vegetarische Restaurantweek in 2012 wederom worden georganiseerd. Nieuw in 2012 is onder andere een evenement over alternatieven voor vis op vlaggetjesdag (9 juni).

Na de presentatie over de campagnes werd er druk gediscussieerd op de ALV over het jaarverslag, de begroting en het jaarplan voor 2012. Ook werden er twee nieuwe bestuursleden benoemd, namelijk Pieter Hofland en Marjolein Hesselink. De ALV werd onderbroken door een heerlijke lunch bestaande uit bietensalade, fruitsalade, couscoussalade en Italiaanse pastasalade.

Na de ALV waren er diverse workshops. Zo werden er heerlijke vegasnacks gemaakt tijdens de workshop vegasnacks, er was een workshop met voedingskundige Sytske waarin gekeken naar hoe je een evenwichtig weekmenu samenstelt en werden er nieuwe activiteiten uitgedacht tijdens de workshop de Vegetariërsbond en ik. De dag werd afgesloten met een borrel waar de in de workshop gemaakte hapjes werden opgegeten. Tevreden en voldaan ging iedereen weer naar huis.