Vegetariërsbond VegeQ groot succes!

De inschrijvingsmogelijkheid moest gestaakt worden en ruim 80 gasten zijn naar Naarden gekomen voor de VegeQ. De gasten van de VegeQ kregen een heerlijk viergangen menu voorgeschoteld, waarvan de hoofdmaaltijd natuurlijk bestond uit allerlei heerlijke vegetarische en veganistische geVegeQde hapjes. Ondanks wat kleine buitjes werd de VegeQ zeer gezellig en werd er genoten van het eten, klaargemaakt door onze vrijwilligers onder supervisie van de zeer geïnteresseerde chefkok René van NH Naarden. Na afloop ging iedereen met een goed gevulde goodiebag, voor de geluksvogels een loterijprijs en een goed gevoel naar huis.

Bij een VegeQ denk je aan buiten zitten en genieten van een groene omgeving. Dit had ook gekund, ware het niet dat de rondlopende koeien van binnen uit werden bekeken doordat het mooie weer een dag op zich liet wachten. Dit weerhield de ruim 80 deelnemers aan de VegeQ er niet van om naar NH Naarden te komen en zo ontstond er om kwart voor 4 al een grote rij voor de inschrijfbalie. Eenmaal binnengekomen stonden diverse vegetarische en veganistische brooden en smeersels klaar. Vervolgens konden de gasten kiezen tussen kaassoep, broccolisoep en groentensoep.

Barbecue

Iets later dan gepland (onder andere omdat de barbecue in de file stond) kon men genieten van al het lekkers van de VegeQ. Seitanspiesjes, Soya burgers, Greek, "kipfilet" en nog veel meer lekkers als mais, courgettes, aubergine rolden van de VegeQ. Diverse groentengerechten, pastasalade, roseval aardappeltjes en frietjes vergezelden dit geheel. Uiteraard werd alles gecombineerd met heerlijke vegetarische en veganistische sauzen. Alles bij elkaar maakte een heerlijke maaltijd.

Dessert, prijzen en goodies

Ten slotte was ook het eind spetterend. Met lekker veganistisch ijs, diverse fruitsalades, gegrilde ananas, vegetarische en veganistische chocolade tractaties. Alles werd boven verwachting snel genuttigd! Gedurende de maaltijd bestond de mogelijkheid om langs Viva las Vegas te lopen en deel te nemen aan het Roulerwtespel. Ook konden bezoekers meespelen aan een spel aangeboden door Vegadates, waarbij deelnemers de mogelijkheid werd geboden om met elkaar in gesprek te komen over... eten! Na de desserts rijkten Veerle en Pablo van Viva las Vegas een prachtig vegetarisch kookboek uit. Frija en Stef waren de gelukkige winaars! Om de avond af te sluiten werden de lootjes voor de loterij getrokken. Ongeveer een derde van de deelnemers ging met een duurzame prijs naar huis. Variërend van wasbare boterhamzakjes, batterijvrije zaklampen en vegetarische kookboeken naar een Lush pakket. Aan het einde ging dan ook iedereen tevreden met zijn goodieback (met o.a. een soyadrank, een duurzame notenmix, een champignonborstel en een stukje bodybutter) weer naar huis.

Zie hieronder voor een fotoverslag. Meer foto's vindt u op onze Facebook pagina.