VegeQ 2012

Gezellige en heerlijke VegeQ

Met ruim 220 mensen gezellig barbecueën, of we moeten zeggen VegeQen, en dat met al het heerlijks wat de vegetarische keuken te bieden heeft. Dat was de VegeQ 2012 in een notendop. In centrum Djoj was het een drukke en gezellige bedoening. Het zonnetje scheen en de tuin lonkte voor de vele deelnemers. Uit heel het land kwamen mensen om te genieten van seitan, aubergine, vegaworstjes etcetera en natuurlijk van de cupcakes van Lisette Kreischer.

Iedereen die van lekker vegetarisch en veganistisch (de VegeQ was dit jaar in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Veganisme) eten houdt en er op tijd bij was (wederom moesten we enkele dagen van te voren de aanmelding sluiten) verzamelde zich bij Centrum Djoj in Rotterdam. Al snel stond er een rij voor de barbecue waarin leuke gesprekken werden gevoerd. De VegeQ was dit jaar nog beter gevuld dat vorig jaar. De lijst met sponsors was lang en de goodiebag die iedereen na afloop meekreeg goed gevuld. Een kleine greep uit wat er op de VegeQ deed is seitanspiesjes, groentespiesjes, aubergine, pittige worstjes, vegaburgers, vegakipstukjes, tempeh, falafelballetjes enzovoorts enzovoorts. Alles even lekker en al helemaal met de lekkere sausjes als tofunaise en pindasaus. De maaltijd werd afgesloten met lekker fruit en cupcakes gebakken door Lisette.

De locatie paste ook perfect bij het evenement. In de tuin was het lekker vertoeven en aan de grote tafels waren er ook leuke ontmoetingen. Ook was er een filmzaal waarin de trailer van de Dutchweedburger werd gedraaid en waar Lisette extra informatie gaf over dit project. Daarna werd de filmzaal de Vegadates singles zaal: Er werd Breakfast at Tiffanies gedraaid en singles konden er elkaar ontmoeten. In een hoekje van de tuin was er nog een leuk spel waarbij leuke prijzen konden worden genomen, waaronder kookboeken, stroopwafels van Billy Farm, producten van Sano Promotions, schoonmaakmiddelen van Aseptix en een taart van Lisette Kreischer.

De VegeQ is mede mogelijk gemaakt door:

 

Fotoverslag VegeQ 2012 door Alfons Spoler


Fotoverslag VegeQ 2012 door Martine de Klein


Genoten van de VegeQ?

Of heb je hem gemist? Kom naar één van onze komende activiteiten, zoals Proeven van de Zee, Vegacafé in Amterdam of Rotterdam of De Langste Vegetarische Tafel.

Ons werk steunen en zorgen dat we leuke evenementen die vegetarisch eten promoten kunnen blijven organiseren? Word dan lid!