800 mensen eten vegetarisch op Museumplein

Nederlands Record Langste Vegetarische Tafel verbeterd


12-7-2012 Op 11 juli is het record Langste Vegetarische Tafel verbeterd op het Museumplein in Amsterdam. Ruim 800 mensen genoten tijdens dit evenement tegelijkertijd van een smakelijke vegetarische maaltijd. De recordpoging werd wederom georganiseerd door de Vegetariërsbond. “Een lange tafel helemaal rond de vijver en allemaal verleidelijk vegetarisch lekkers erop. Wie wil er dan niet aanschuiven en genieten?”, aldus directeur Floris de Graad (Vegetariërsbond).

Tijdens het evenement werd er 'veggieshoarma', bietensalade, pittige wortelsesamsalade, humus, paprika courgette schotel en quinoa salade geserveerd. De maaltijd werd bereid onder leiding van chef-kok Erik Wilschut van Vekologisch.

Steeds meer mensen kiezen er bewust voor om het vlees een dagje te laten staan. Nog maar 13% van de Nederlanders eet elke dag vlees en bijna de helft eet vier dagen of minder vlees. De Vegetariërsbond wil met de Langste Vegetarische Tafel de ontwikkeling van steeds minder vlees eten verder stimuleren. Het Nederlands record Langste Vegetarische Tafel is vorig jaar door de Vegetariërsbond op de Neude in Utrecht gevestigd. Toen namen er 220 mensen deel.

De Langste Vegetarische Tafel laat zien hoe lekker en gezellig vegetarisch eten kan zijn. Het is inmiddels algemeen bekend dat vegetarisch beter is voor je gezondheid, voor de dieren en voor het milieu. Veel mensen zijn daarom bereid om de stap naar vegetarische voeding te nemen, maar weten nog niet precies hoe. Bij de Langste Tafel op het Museumplein kan iedereen aanschuiven en het zelf ervaren. Het bewijst dat vegetarisch voor iedereen toegankelijk is én heel lekker kan zijn.” aldus Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond.

Dat vegetarisch eten lekker en gezellig is, staat ook weer centraal in De Vegetarische Restaurantweek, die we van 1 t/m7 oktober voor de tweede keer wordt georganiseerd

Het eten van de Langste Vegetarische Tafel werd gesponsord door Vivera, Estafette/Odin, De Nieuwe Band, Nature and More, Delicious Food en Nature Crops.

Noot voor de pers:

De meegestuurde foto kunt u gebruiken onder vermelding van Sander Foederer. Via onze website kunt u nog meer foto’s vinden, deze hebben we eventueel ook in een hogere resolutie.