BN’ers eten twee weken vegetarisch

3-10-2014 Vijf BN’ers eten vanaf 6 oktober twee weken vegetarisch om de groeiende belangstelling voor vegetarisch eten een duwtje in de rug willen geven. Er is nauwelijks een persoonlijke  keuze denkbaar die meer invloed heeft op mens, dier en milieu dan de keuze voor een  (meer) vegetarische voedingswijze.

De deelnemende BN’ers zijn:
  • Anita Witzier (presentatrice)
  • Johan van de Gronden (directeur WNF),
  • Eddy Terstall (filmregisseur),
  • Nilgün Yerli (schrijfster en actrice)
  • Sytske van der Ster (actrice en zangeres)

Vegetarisch eten klinkt voor een grote groep mensen ingewikkeld, maar het tegendeel is waar. De Vegetariërsbond laat zien dat vegetarisch makkelijk en lekker kan zijn.
Ook voor het ‘gewone publiek’ bieden de komende dagen een uitgelezen kans om ervaring met de vegetarische keuken op te doen: tijdens de Vegetarische Restaurantweek van 6 tot en met 16 oktober serveren ruim tachtig restaurants een speciaal voor de week ontwikkeld menu voor de vaste prijs van €27,50 (€45 in het hoog segment). Er doen ook tien restaurants met een Michelinster mee aan de week.

De actie en de Vegetarische Restaurantweek worden georganiseerd door de Vegetariërsbond. De organisatie wil hiermee onder de aandacht brengen dat de vegetarische keuken alleen winnaars kent. Deze biedt niet alleen een breed smakenpallet en een goede gezondheid, het is ook beter voor dier en milieu. De productie van een kilo (Zuid-Amerikaans) rundvlees kost 15.000 liter water. In Nederland worden jaarlijks ruim een half miljard dieren geslacht.

Meer informatie over de Vegetarische Restaurantweek: www.devegetarischerestaurantweek.nl