Bulgaars succes product Roo’bar wint Veggie Bite Award voor Innovatief Foodproduct tijdens Veggie Fair

14-10-2014 De Veggie Bite Award wil supermarkten en foodproducenten aanmoedigen vaker voor happy, healthy écht eten te kiezen. De raw, suikervrije snoep/energiereep Roo’bar is door de vakjury uitgeroepen tot Innovatief Foodproduct van het Jaar. Winnaar van De Vegetariërsbond foodbloggers/Publieksprijs is De Vegetarische Slager voor haar Tonynsalade en Gehacktbal. De Veggie Bite Award werd uitgereikt tijdens de tweede Veggie Fair. “Veel te vaak grijpen voedingsproducenten te makkelijk naar goedkope smaakmakers zout, suiker, binders en e-nummers.  De Veggie Bite Award wil supermarkten en foodproducenten aanmoedigen vaker voor happy, healthy écht eten te kiezen,” aldus initiatiefnemer Jacinta Bokma (Foodinspirator o.a. voor de Vegetariërsbond).

De Veggie Bite Award is een aanmoedigingsprijs voor innovatieve foodmerken die veggie, happy, healthy en echt eten produceren. Deze merken kiezen voor meer groente op het bord en inspireren vaker het vlees te vergeten. De vakjury bestond uit Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond), Femke van den Heuvel (VIP Health Nutrition en één na beste vegan chef van Europa), Eric Wilschut (Vekoligisch en chef-kok van de Langste Vegetarische Tafel) en Luc Kusters (chef-kok Bolenius Restaurant, beste groenterestaurant volgens GaultMillau).

Veggie Fair

De Veggie Bite Award werd uitgereikt tijdens de tweede Veggie Fair van afgelopen weekend Duizenden mensen bezochte deze beurs en kwamen zeker aan het eind van de dag ook soms langs stand die uitverkocht waren. Het evenement dat plaatsvond op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek liet bezoekers kennis maken met vegetarische, duurzame en vaak ook plantaardige producten. Teven was er een podium met sprekers, zo sloot Yvonne Kronenberg de beurs af met een inspirerend en persoonlijk verhaal. “De Veggie Fair is nog jong, maar heeft al een stevige naam. Veel bezoekers van vorig jaar kwamen weer terug en veel nieuwe mensen wisten het evenement ook te vinden,” aldus organisator Christine Burgemeester (Vegetafel).

Trend

Foodinspirator Jacinta Bokma, initiatiefnemer van de Veggie Bite Award, adviseert merken in “Happy Healthy Food”: “Voedselproducenten trekken alles uit de kast om ons verslaafd te krijgen aan hun producten. De groep consumenten die vraagt naar gezondere varianten groeit explosief. Je ziet op social media, bij foodbloggers: iedereen wil suikervrij, glutenvrij, melkvrij, goed vet! Veggie Bite Award winnaar Roo’Bar -megagroot in Bulgarije, in Nederland bezig met een opmars- geeft het juiste antwoord met een hele range verrukkelijke energierepen die raw, zoet zonder suiker, vegan én glutenvrij zijn. Dat de publiekjury unaniem weg liep met de vlees- en visvervangende producten van De Vegetarische Slager is geen verrassing. Revolutionaire vleesvervangers met een juicy beet zijn enorm in opmars.”

De winnaars mogen een jaar lang het Veggie Bite Award 2015 logo voeren in alle uitingen (verpakkingen, displays, online, in nieuwsbrieven etc.)