Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Culinair record: 40 gangen in 10 uur

7-10-2013 In restaurant De Keuken van Floris in Rotterdam is zondag 6 oktober een nieuw Nederlands culinair record gevestigd. In een tijdsbestek van 10 uur werden 40 gangen opgediend. Het record is tevens de opening van de derde Vegetarische Restaurantweek die van 7-13 oktober plaatsvindt.

'Er werden veertig vegetarische gangen opgediend, zonder in herhaling te vallen. Dit record is een mooie manier om te tonen dat de vegetarische keuken allerminst beperkt is, maar juist de mogelijkheid geeft om eindeloos met smaak te variëren. Het is daarom onbegrijpelijk dat de vegetarische optie op de kaart van veel restaurants zich nog steeds beperkt tot geitenkaassalade. Gelukkig begint daar nu verandering in te komen. Met initiatieven als het veertig gangen diner en de Vegetarische Restaurantweek moedigen we restaurants continu aan om de lat hoger te leggen.' Floris de Graad, directeur Vegetariërsbond

Chef Floris Versluijs werd bijgestaan door koks van restaurants die meedoen aan de Vegetarische Restaurantweek of finalist zijn in de door Variatie in de Keuken georganiseerde verkiezing  ‘VariatieChef van het Jaar 2013’. Het gaat om soms nieuwe restaurants die flink aan de weg timmeren.

De Keuken van Floris is één van de ruim tachtig restaurants die van 7 tot 13 oktober meedoen aan de Vegetarische Restaurantweek. Tijdens De Vegetarische Restaurantweek kan men bij de deelnemende restaurants kiezen uit twee of meer vegetarische menu’s, waarvan er één speciaal voor de week wordt gemaakt. Deze menu’s kosten 25 euro; bij sommige toprestaurants is dit 40 euro.

Ook dit jaar doen er aan de week diverse restaurants met één of meer Michelinsterren mee, zoals Librije’s Zusje, De Leuf, De Leest en Vermeer. Maar ook de restaurants zonder een ster zullen een heerlijke maaltijd aanbieden. De Vegetarische Restaurantweek is een initiatief van de Vegetariërsbond, Vara’s Vroege Vogels, Dinnersite en Variatie in de Keuken. Raadpleeg voor meer informatie over de Vegetarische Restaurantweek www.devegetarischerestaurantweek.nl

De volgende restaurants hebben een aantal gangen: Het Koetshuis uit Hoogenveen, restaurant Vaartsche Rijn uit Utrecht, restaurant Perceel uit Capelle aan den IJssel, Pure Passie uit 's Gravenzande, Mazie uit Den Haag, Chez Sjaan, De Matroos en het Meisje en Happy Banchan uit Rotterdam.

Fotomateriaal is vrij van rechten te gebruiken voor publicaties die verband houden met de Vegetarische Restaurantweek. Fotograaf: Annemarijne Bax. Downloaden in hoge resolutie kan door op de foto te klikken. Of hieronder:
Foto 1
Foto 2
Foto 3