De Groene Meisjes Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2015

1-3-2016 De Groene Meisjes hebben de verkiezing Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2015 gewonnen. Het boek ‘De Groene Meisjes’ geschreven door de groene meisjes Merel Wildschut en Jamie van Zijl kreeg in een publieksstemming een spannende finale net iets meer stemmen dan Veggie burger, balletjes en broodbeleg en Grow - Eat – Share. Het kookboek kreeg de meeste van de kleine 3.000 stemmen en volgt De Vegarevolutie op als Lekkerste Vegetarische Kookboek. De verkiezing werd georganiseerd door de Vegetariërsbond om te laten zien dat lekker vegetarisch koken makkelijker is dan je denkt. Met maar liefst 16 genomineerde kookboeken heeft 2015 een ruime keuze aan inspiratiebronnen voor smakelijke vegetarische gerechten. “De Groene Meisjes laten zien dat hip en milieubewust leven en lekker en gezond eten heel goed samen kunnen gaan. Het boek past perfect binnen de trend naar meer plantaardige voeding, maar wel genieten van lekker eten” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).

Derde editie

De verkiezing werd voor de derde keer georganiseerd. Eerdere winnaars zijn de Vegarevolutie (2014) en I Love Groente (2013). Het publiek kon in eerste instantie op alle genomineerden stemmen, hiervan gingen 3 kookboeken door naar de finaleronde. In deze finaleronde kreeg De Groene Meisjes ruim 35% van de stemmen en versloeg zo nipt de overige 2 finalisten. “De twee Vlaamse genomineerden deden het erg goed, maar net niet goed genoeg om de prijs naar Vlaanderen te laten gaan.

Van wereldkeuken tot superfoods

  • De lijst van genomineerden was zeer divers en bevatte kookboeken rond diverse thema's:
  • De wereldkeuken (Easy curry, The green kitchen travels, Vegarabia)
  • Superfoods (Havermoutje, I Love Superfood Smoothies)
  • Heel specifieke niches (Vegetarische recepten geïnspireerd door een lomilomi-chef, Vegetarisch, koolhydraatarm en glutenvrij)
  • Plantaardig eten (De groene meisjes, Grow - eat – share, Vegan Delight, Vegadutchie)
  • De gehele breedte van de vegetarische keuken (Vegatopia – Het Kookboek, De vegetarische ontdekking, Slechts 5 ingrediënten – Vegetarisch, Veggie burgers, balletjes en broodbeleg, Veggie!)