De Vegarevolutie lekkerste vegetarische kookboek

9-2-2015 De Vegarevolutie van Lisa Steltenpool heeft de verkiezing Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2014 gewonnen. De Vegarevolutie kreeg in een publieksstemming de meeste van de kleine 2.000 stemmen en volgt I Love Groente op als Lekkerste Vegetarische Kookboek. De verkiezing werd georganiseerd door de Vegetariërsbond in samenwerking met boekhandelketens Libris en Blz. De Vegarevolutie versloeg 14 andere genomineerde waaronder Veggie Kidz (2e) en De Dronken Vegetariër (3e).

De Vegarevolutie laat zien hoe lekker en gezond vegetarisch eten kan zijn. De top 3 geeft ook mooi weer hoe breed de vegetarische keuken is. Veggie Kidz richt zich op de bewuste ouder, terwijl De Dronken Vegetariër laat zien dat bourgondisch leven en vegetarisch eten uitstekend samen gaan” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).

Van drankkookboek tot super gezond

De Vegarevolutie won de verkiezing in een spannende nek aan nek race van Veggie Kidz. De top 5 bestond  naast De Dronken Vegetariër ook nog uit Plant Power en Fourplay. Deze 5 kookboeken waren doorgedrongen tot de finale van de verkiezing.
Voor de verkiezing waren in totaal 15 kookboeken genomineerd. De lijst van genomineerde kookboeken was erg divers:
  • voor de kok op zoek naar makkelijke recepten (Easy Vegetarranean, Eenvoudig Alledaags Vegetarisch, Lekker Vegetarisch, Vegan Eenvoudig Genieten)
  • voor de gezonde kok (Elke Dag Supergezond, Plant Power, De Vegarevolutie)
  • voor de kok met kinderen (Veggiekidz)
  • voor de alcoholistische kok (De Dronken Vegetariër)
  • voor de internationale kok (Vegetarische tajines & couscous)
  • voor de professionele kok (In Verde - de vegetarische filosofie van Pietro Leemann)
  • en meer algemene kookboeken (Fourplay, Het Forestfeast Kookboek, Het Vegan Kookboek,
Er is in Nederland een groeiende belangstelling voor zelf koken en voor vegetarisch eten. In vegetarische kookboeken komen deze twee trends samen. De kwaliteit van deze kookboeken neemt dan ook steeds meer toe en belangrijker: er valt wat te kiezen. Er is echt voor elk wat wils: van drankorgel tot gezondheidsfreak, vegetarisch koken wordt lekker en makkelijk gemaakt.” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).

U kunt hoge resolutie afbeeldingen downloaden van het logo in .jpg en .eps en van de cover van de Vegerevolutie.