Golden Tulip hotels haken in op vegetarische trend

Golden Tulip hotels haken in op vegetarische trend

10-1-2012 De restaurants van 11 Golden Tulip en Tulip Inn hotels hebben het keurmerk ‘Gastvrij voor Vegetariërs’ gekregen. Dit brengt het totaal aantal restaurants waar vegetariërs en vleesminderaars goed terecht kunnen op 200. Het aantal bij het keurmerk Gastvrij voor Vegetariers aangesloten restaurants is in 2011 meer dan verdubbeld.

Het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs wordt gegeven aan restaurants die op hun menukaart genoeg keuze bieden aan mensen die (een dagje) geen vlees willen eten. De consument weet daardoor zeker dat hij in dit restaurant goed terecht kan voor een vleesloze maaltijd. Het keurmerk wordt beheerd door de Nederlandse Vegetariërsbond (NVB).

We zijn trots dat een groot deel van de Golden Tulip hotels nu aangesloten is bij ons keurmerk. Met dit keurmerk maken deze Golden Tulip hotels duidelijk dat ook in hun restaurants goed vegetarisch kan worden gegeten. Vleesloos eten past in een moderne bewuste en gezonde levensstijl, maar nog niet alle restaurants spelen hier goed op in. Met het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs willen we helderheid verschaffen en de groei van het aanbod van vegetarische maaltijden bevorderen. Dit is nu dus al bij 200 restaurants gelukt ”,
aldus Floris de Graad (directeur NVB).

Een grote groep van ongeveer 4 miljoen mensen kiest er bewust voor om minder vlees te eten. Daarnaast telt Nederland ruim 800 duizend vegetariërs. De ervaring van deze groepen is dat ze in de horeca niet altijd even goed bediend worden. Ook groepen met een vegetariër in hun midden hebben vaak moeite om een geschikte locatie te vinden om uit eten te gaan. Veel vegetariërs en vleesminderaars gaan daarom relatief weinig uit eten. “Dat is jammer”, aldus Floris de Graad, “niet alleen voor de vegetariërs en al die mensen die eens een keer geen vlees wil eten, maar ook voor de horeca. Een deel van de horeca laat een interessante doelgroep links liggen. Daarom is het goed dat al 250 restaurants ‘Gastvrij’ zijn voor vegetariërs. Dat daaronder zich ook hotels bevinden als de 12 Golden Tulip hotels, maar ook Huis ter Duin en Landhuishotel de Bloembeek, maakt het steeds makkelijk om ‘vegetarisch’ te overnachten.


Deelnemende Golden Tulip hotels

Inmiddels doen al 12 hotels van de Golden Tulip keten, aan het keurmerk mee. De deelnemende Golden Tulip hotels zijn : Golden Tulip Arnhem-Velp, Strandhotel Westduin, Parkstad Limburg, Jagershorst, Weert, Tjaarda Oranjewoud, Midden Drenthe, Lion d'Oir, Val Monte en Garderen en de Tulip Inns de Valk Franeker, Raalte, Heerlen City Center en Brinschoten. Golden Tulip Hotel Centraal uit Den Bosch is al langere tijd deelnemer.


Keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs

Het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs houdt in dat er minimaal twee vegetarische hoofdschotels op de kaart staan. Deze schotels bevatten geen ingrediënten als dierlijke bouillon of gelatine. De gebruikte eieren in deze restaurants zijn scharreleieren of biologische eieren.

Op https://www.vegetariers.nl/restaurants kan men alle ruim 200 restaurants met dit keurmerk vinden.