Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Grootste vegetarische barbecue van Nederland trapt barbecueseizoen echt af

30-5-2012 Zaterdag 2 juni is de VegeQ, de grootste en gezelligste vegetarische barbecue van Nederland. De VegeQ vindt plaats in Rotterdam waar 220 mensen zullen genieten van een heerlijke en diverse vleesloze barbecue in centrum Djoj. Deze VegeQ, zoals een vegetarisch barbecue heet, wordt georganiseerd door de Vegetariërsbond in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Veganisme gebarbecued. Achter de VegeQ staat niemand minder dan schrijfster en trendsetter Lisette Kreischer. “Barbecue staat voor veel mensen gelijk aan vlees, echter met groente en vegetarische producten kun je heerlijk barbecueën. De lijst met wat er op de VegeQ komt is dan ook veel langer en diverse dan bij de gemiddelde barbecue”, aldus Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond.

De VegeQ is zaterdag 2 juni van 18.00 tot 24.00 in Djoj, Antony Duyklaan 5-7 in Rotterdam. Op de barbecue komt van alles en nog wat, zoals seitan, aubergine, tempeh, sojaworstjes, vegetarische hamburgers en kipstukjes etc. De barbecue zal bedient worden door Lisette Kreischer dé trendsetter op het gebied van groen en bewust leven. Zij is onder andere bekend van Veggierose, Veggie in Pumps en NON*FISH*A*LI*CIOUS. Zij zorgt ook voor de toetjes.