Grote barbecue zonder verbrand vlees

10-6-2011 Verbrand vlees zal je er niet vinden. Toch vindt er zaterdag 25 juni een grote en gezellige barbecue plaats in Naarden. De Nederlandse Vegetariërsbond (NVB) organiseert daar dan namelijk de vleesloze VegeQ. “Met dierenziekten en het risico van niet gaar vlees is de vleesbarbecue niet meer van deze tijd. Toch hoort de barbecue bij het Nederlandse zomergevoel. Deze VegeQ laat zien dat het kan: gezellig, lekker en vleesloos barbecueën,”, aldus Floris de Graad (directeur NVB).

De barbecue vindt plaats op zaterdag 25 juni vanaf 16.00 en is in het NH Hotel Naarden (IJsselmeerweg 3) . Het menu zal onder andere bestaan uit kaassoup, seitanspiesjes met courgetterolletjes, vegetarische burgers en vegetarische “garnalen” spiesjes. Natuurlijk ontbreken de diverse sausjes, salades en aardappeltjes niet en wordt er afgesloten met een heerlijk toetje.

Naast gegeten kan er ook worden genoten van een programma met onder andere roulerwten en een loterij. De verwachting is dat er rond de 75 mensen naar de barbecue zullen komen.