Lancering campagne EatGreen at work

1-2-2011 Op woensdag 2 februari 2011 is de officiële lancering van de campagne EatGreen at work. Met deze campagne wordt een lunch zonder vlees en vis één keer per week in het zonnetje gezet in de bedrijfsrestaurants. Het motto is: EatGreen at work: duurzaam was nog nooit zo makkelijk en lekker!

 

De campagne is voor de start al een groot succes: grote bedrijfscateraars als Sodexo, Albron, SAB-Catering, Prorest en Eurest hebben zich achter de campagne geschaard. Er worden inmiddels meer dan 200.000 informatiefolders en promotiemateriaal verspreid in honderden bedrijfsrestaurants. Ook andere organisaties zoals het ministerie van EL&I en de gemeente Amsterdam gaan de groene lunch promoten.
 

De doelstelling is een EatGreendag invoeren op de werkvloer en in het bedrijfsrestaurant. De campagne beoogt op een positieve manier mensen bewust te maken van het verband tussen het minderen van de vlees-en visconsumptie en het positieve effect op duurzaamheid, gezondheid en dierenwelzijn. Het project inspireert bedrijven en consumenten om minstens één dag per week geen vlees of vis te eten maar te kiezen voor een lekker vegetarisch alternatief.

Inmiddels eten meer dan 5 miljoen mensen één of meerdere keren per week vegetarisch. Vanwege hun gezondheid, het milieu of omdat de bio-industrie hen tegen gaat staan. De lunch op het werk is een prima gelegenheid om duurzaam te eten. Maar vegetarisch eten kan ook gewoon erg lekker zijn!
 

De Nederlandse Vegetariërsbond is de organisator van de campagne. De officiële start is op 2 februari in de Westergasfabriek, gebouw De Openbare Verlichting van 13.00 tot 17.00 uur. Het wordt een gevarieerde middag met drie lezingen, een bruisende lancering en daarna eten en proeven van de laatste ontwikkelingen op gebied van vegetarische gerechten en snacks. Het event is voor genodigden uit de bedrijfscateringwereld, horeca, bedrijfsleven en van overheidsorganisaties. De sprekers zijn: Harry Aiking, wetenschapper verbonden aan het Instituut voor Milieuvraagstukken van de Vrije Universiteit, Johan van de Gronden, directeur van het Wereld Natuurfonds en Dirk de Jager, wethouder van Stadsdeel Amsterdam West. Henk Keilman, zakenman en voorzitter van de NVB, zal de introductie verzorgen.


www.eatgreenatwork.nl
www.vegetariers.nl