Landal GreenParks krijgt Keurmerk Gastvrij

8-1-2009 Landal GreenParks heeft zich aangesloten als deelnemer aan het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs. Landal is daarmee de eerste grote aanbieder van bungalowparken die kiest voor het Gastvrijkeurmerk van de Nederlandse Vegetariërsbond. De NVB is verheugd dat mensen nu ook bij recreatieparken terecht kunnen voor vegetarische maaltijden en verwacht dat dit initiatief navolging krijgt.

Het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs wordt uitgegeven door de Nederlandse Vegetariërsbond aan horecabedrijven die hun gasten een goede vegetarische keuze aanbieden. Het keurmerk garandeert tevens dat het menu 100% vegetarisch is. Voor de ruim 700.000 vegetariërs en ongeveer 2,5 miljoen vleesverminderaars in ons land is dit goed nieuws.

 

“We zijn erg blij met Landal als deelnemer aan het keurmerk. Op vakantie kiezen veel mensen toch voor gemak en dan is het fijn te weten, dat je gewoon vegetarisch kunt eten in het parkrestaurant”, meent Vibeke Helder van de Nederlandse Vegetariërsbond, die verwacht dat meer vakantielocaties zullen volgen.

Landal beheert 45 parken in Nederland, waarvan veertien in eigen beheer. Deze veertien parken krijgen het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs. De restaurants in deze parken bieden standaard een keuze aan minimaal twee vegetarische gerechten. Daarnaast komen er bij vijf (van de zeven) parken in Duitsland vegetarische menu´s op de kaart. Ook kinderen zullen een goede vegetarische keuze kunnen maken.

“Op al onze parken staan vegetarische gerechten op het menu. Met onze deelname aan het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs dragen we dat actiever uit. Het is bovendien een logische stap, die past binnen ons beleid van milieuvriendelijk en duurzaam ondernemen”, aldus Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal GreenParks.

Landal-parken met het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs:
Aelderholt (Aalden, Drenthe); Coldenhove (Eerbeek, Gelderland); Heideheuvel (Beekbergen, Gelderland); Heihaas (Putten, Gelderland); Hoog Vaals (Vaals, Limburg); Landgoed ‘t Loo (’t Loo, Gelderland); Miggelenberg (Hoenderloo, Gelderland); Port Greve (Brouwershaven, Zeeland); Rabbit Hill (Nieuw Millingen, Gelderland); Sluftervallei (De Cocksdorp, Texel); Stroombroek (Braamt, Gelderland); Twenhaarsveld (Holten, Overijssel) en Het Vennenbos (Hapert, Noord-Brabant).

Parken in Duitsland die standaard vegetarische maaltijden aanbieden:
Hochwald (Kell am See); Mont Royal (Kröv Mosel); Sonnenberg (Leiwen); Warsberg (Saarburg)
en Wirfttal (Stadtkyll).