Marathondiner met veertig gangen bij opening Vegetarische Restaurantweek

30-9-2013 De opening van derde Vegetarische Restaurantweek vindt zondag 6 oktober plaats met de vestiging van een culinair Nederlands record. In restaurant De Keuken van Floris in Rotterdam wordt die dag een veertig gangen diner geserveerd. De Keuken van Floris is één van de ruim tachtig restaurants die van 7 tot 13 oktober meedoen aan de Vegetarische Restaurantweek.

Het Marathondiner is de ideale promotie voor de Vegetarische Restaurantweek. Het gaat bij beide events om een uitdaging. In de vegetarische keuken kun je echt de meest heerlijke gerechten  maken, maar veel chefs zijn niet gewend om groentes als uitgangspunt te nemen. Wie dat eenmaal doet kan de lekkerste gerechten serveren. Je moet alleen het gangbare durven te overstijgen. Het marathondiner symboliseert dit helemaal’ aldus Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond.

Voor zover bekend is dit het eerste veertig gangen diner in Nederland. Chef Floris Versluijs wordt bij het bereiden van het diner terzijde gestaan door koks van restaurants die meedoen aan de Vegetarische Restaurantweek of finalist zijn in de door Variatie in de Keuken georganiseerde verkiezing ‘VariatieChef van het Jaar 2013’. Het diner start om 13.30 uur en zal ruim tien uur duren. Voor gasten die veertig gangen wat teveel van het goede vinden is het ook mogelijk alleen bij eerste of tweede helft van de marathon aan te schuiven.

Tijdens De Vegetarische Restaurantweek kan men bij de deelnemende restaurants kiezen uit twee of meer vegetarische menu’s, waarvan er één speciaal voor de week wordt gemaakt. Deze menu’s kosten 25 euro; bij sommige toprestaurants is dit 40 euro.

Ook dit jaar doen er aan de week diverse restaurants met één of meer Michelinsterren mee, zoals Librije’s Zusje, De Leuf, De Leest en Vermeer. Maar ook de restaurants zonder een ster zullen een heerlijke maaltijd aanbieden.
De week wordt onder anderen gesteund door: Antoinette Hertsenberg, Maarten Tjallingii, Paul McCartney, 100% Isis, Nicolette Kluiver, Jort Kelder, Sara Kroos en Pierre Wind. 

De Vegetarische Restaurantweek is een initiatief van de Vegetariërsbond, Vara’s Vroege Vogels, Dinnersite en Variatie in de Keuken. Raadpleeg voor meer informatie over de Vegetarische Restaurantweek www.devegetarischerestaurantweek.nl

Het volledige marathondiner kost 65 euro, wie alleen het eerste (start 13.30 uur) of tweede deel (vanaf 19.00 uur) geniet betaalt 35 euro. Reserveren is mogelijk via info@indekeukenvanfloris.nl o.v.v. 40 gangendiner. Geef hierbij aan of het om het hele diner danwel de eerste of de tweede helft gaat. 

Locatie: Restaurant ‘In de keuken van Floris’ , Honingerdijk 259,  3063 AM Rotterdam www.indekeukenvanfloris.nl