Maryam Hassouni en Laurens de Groot Meest Sexy Vegetariërs

Laurens de Groot en Maryam Hassouni Meest Sexy Vegetariër van 2013. Foto: Rein Janssen19-12-2013 Actrice Maryam Hassouni en auteur en activist Laurens de Groot zijn verkozen tot Meest Sexy Vegetariër van 2013. Zij kregen de meeste stemmen tijdens een publieksverkiezing op de website van de Vegetariërsbond. Drummer Ries Doms en playmate Beau Hesseling werden tweede, singer-songwriter Maarten van Praag en zangeres Sabrina Starke werden derde. De Vegetariërsbond organiseert de verkiezing omdat er nauwelijks een persoonlijke keuze is te bedenken die meer positieve gevolgen heeft voor mens, dier en milieu dan de keuze voor vegetarische voeding. “Een Nederlander eet in zijn leven gemiddeld 727 dieren. Deze Bekende Nederlanders laten zien dat vegetariërs niets tekort komen.” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).

 Maryam Hassouni Meest Sexy Vegetariër van 2013. Foto: Rein JanssenMaryam Hassouni brak op haar vijftiende door met Dunya & Desie. In 2006 won Hassouni de Emmy Award voor Beste Actrice voor haar rol in ‘Offers.’ Tevens werd ze gekozen tot Shooting Star op de Berlinale. In 2010 vertrok ze naar New York om daar aan een gerenommeerde theaterschool te studeren. Op dit moment is ze te zien in de film Soof.

Laurens de Groot Meest Sexy Vegetariër van 2013. Foto: Rein JanssenLaurens de Groot is schrijver van het boek Jacht op de jagers - mijn jaren bij Sea Shepherd. Hij was 5 jaar lang campaigner voor Sea Shepherd en is daarna in Afrika aan de slag gegaan met campagnes tegen stropers door middel van onbemande vliegtuigen. Tegenwoordig is hij eigenaar van ShadowView, een bedrijf dat deze onbemande vliegtuigen inzet voor goede doelen. Laurens zat tevens in de eerste drie seizoenen van de populaire Discovery Channel serie Whale Wars.

Prijsuitreiking in de Melkweg

De bekendmaking van de Meest Sexy Vegetariër vond plaats in de Melkweg. Bijna alle genomineerden waren hier aanwezig, werden geïnterviewd en verzorgden optredens. Naast de genoemde top 3 waren ook auteur Jamal Ouariachi, documentairemaker Jack Valkering, theatermaker Anne van Veen en presentatrice Kee Huidekoper genomineerd. De Meest Sexy Vegetariërs van 2013 werden bekend gemaakt door Boris van de Ven, Meest Sexy Vegetariër van 2012.

Meest Sexy Vegetariërs 2006-2012

Vorig jaar koos het Nederlandse publiek voor ‘Playmate van de Wereld’ Zimra Geurts en MTV presentator Boris van de Ven. Winnaars van andere jaren zijn actrice Nicolette Kluijver en voetballer Evgeniy Levchenko (2011), Sanne Vogel en cartoonist Dio van der Veen (2010), schrijver/journalist Leon Verdonschot en GTST-actrice Inge Schrama (2009), model Ancilla Tilia en acteur Noah Valentyn (2008), cabaretier Guido Weijers en actrice Monique van der Werff (2007), actrice Marly van der Velde (GTST) en acteur Antonie Kamerling (2006). Wereldwijd wordt de Meest Sexy Vegetariër verkiezing georganiseerd door Peta.org.

De verkiezing werd afgelopen 7 jaar georganiseerd door Wakker Dier. De winnaars van afgelopen jaren hebben zich ieder ingezet als ambassadeur voor vegetarische voeding.

Vegetarisch eten is de trend

Steeds vaker eten Nederlanders vegetarisch. Zeven miljoen Nederlanders laten minimaal 3 dagen per week het vlees links liggen tijdens de hoofdmaaltijd. 35% van de Nederlanders noemt zich zelfs een bewuste flexitariër en slechts 31% ziet vlees nog als noodzakelijk. Deze trend is belangrijk, omdat de veeteelt wereldwijd verantwoordelijk is voor 18% van de uitstoot van broeikasgassen. Daarnaast zorgt de teelt van veevoer voor ontbossing en zorgt overbevissing voor onherstelbare schade aan oceanen.

Vegetariërs leven langer

Daarnaast blijkt vegetarische voeding veel positieve effecten te hebben voor de gezondheid. Zo hebben vegetariërs een kleinere kans op obesitas, diabetes en hart-en vaatziekten. Tevens blijkt uit diverse onderzoeken dat vegetariërs langer leven.

Foto's: Rein Janssen
De foto's zijn in hoge resolutie te downloaden door op de afbeelding te klikken of hieronden op de naam of namen van de gefotografeerde(n) te klikken. De foto's zijn met vermelding van de fotograaf vrij te gebruiken bij artikelen over de verkiezing .
Laurens de Groot en Maryam Hassouni
Maryam Hassouni
Laurens de Groot