Op zoek naar nieuwe Flappiehit

De Vegetariërsbond lanceert YouTube wedstrijd voor vervanger hit Youp van ’t Hek

Vandaag, 27 november, is de Vegetariërsbond zijn campagne voor een vleesloze kerst begonnen met een wedstrijd voor een opvolger van de kerstklassieker Flappie van Youp van ’t Hek. De Vegetariërsbond roept mensen op om een YouTube filmpje te maken met een lied op de melodie van Flappie. De tekst moet gaan over waarom men voor een vegetarisch kerstdiner zou moeten kiezen. “Kerst wordt steeds meer een feest van vooral veel en lekker eten. Wij willen laten zien dat dit kan zonder dierenleed. Het lied Flappie is daarvoor een leuke aanleiding”, aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).

De tekst moet in enige mate gaat over waarom je geen dieren zou moeten eten met kerst. Men neemt deel door een YouTube filmpje up te loaden en deze te delen via Twitter met hashtag #vegakerst of de link in te sturen via een formulier op de kerstsite van de Vegetariërsbond via www.vegetariers.nl/kerst. De mooiste filmpjes worden op de site gezet en het beste filmpje wordt beloond met een prijzenpakket.

Tijdens de kerstcampagne vraagt de Vegetariërsbond aandacht voor de gevolgen die het eten van vlees heeft voor dieren in de vee-industrie. Dit door middel van het geven van informatie over gevolgen en alternatieven. Daarnaast worden er een aantal acties en activiteiten georganiseerd waarvan deze actie de eerste is. Tevens is op de campagnesite een recept voor een vegetarisch kerstdiner zonder vlees of vis te vinden.