Open community EatGreen Together gelanceerd

Amsterdam, 1 april 2009; Vandaag lanceert de Nederlandse Vegetariërsbond (NVB) EatGreen Together. Het initiatief is een vervolg op de EatGreen campagne 2008. EatGreen staat voor een dagje minder vlees in de week als de makkelijkste en lekkerste manier om bij te dragen aan een beter klimaat. Directeur van de NVB, Vibeke Helder, heeft gisteren bij Vara Vroege Vogels TV de eerste EatGreen Together georganiseerd.

Met EatGreen Together wil de NVB een stapje verder gaan. Als online platform biedt EatGreen Together de mogelijkheid om met elkaar in contact komen en kookavondjes – EatGreen Together’ te organiseren. Samen het klimaatprobleem aanpakken door groene maaltijden te kokkerellen, en tegelijkertijd het sociale netwerk uitbreiden.

Klimaatprobleem samen oplossen
Een handige CO2 bespaartool op een persoonlijk profiel houdt bij hoeveel CO2 een ‘EatGreener’ bespaart per georganiseerde EatGreen Together. Hoe meer deelnemers aan het etentje, hoe meer CO2 besparing het oplevert. “Het wordt zo wel heel smakelijk om CO2 te besparen”, aldus NVB directeur Vibeke Helder.

Social networking op regionaal niveau
EatGreen Together is een open community waarbij gebruik wordt gemaakt van alle beschikbar technieken op het gebied van social networking. Gebruikers maken een profiel aan en kunnen op basis van hun postcode gelijkgestemden in hun regio vinden om als kookmaatje uit te nodigen, of informatie mee uit te wisselen. Recepten, foto’s en video’s kunnen allemaal uitgewisseld worden via Twitter, YouTube en Flickr. Het unieke ervan is dat EatGreen Together de virtuele wereld naar de gebruiker thuis brengt, het liefst met een pan met eten!

www.eatgreen.nl