Pierre Wind kookt eerste Facebookrecept

13-8-2011 Er is een nieuw middel om de culinaire creativiteit te stimuleren. De Nederlandse Vegetariërsbond (NVB) heeft via Facebook het eerste kettingbriefrecept ter wereld gelanceerd. Topkok Pierre Wind kiest het spannendste recept en kookt een driegangenmenu voor iedereen die aan dit recept heeft meegewerkt .

Facebookgebruikers kunnen via http://apps.facebook.com/kettingbriefrecept/ een ingrediëntenlijst starten en hun vrienden ingrediënten toe laten voegen tot er acht ingrediënten op de lijst staan. Pierre Wind selecteert uit de inzendingen de spannendste combinatie en kookt op basis van deze lijst op 21 september naar eigen inzicht een vegetarisch driegangenmenu voor de opstellers.

In de vegetarische keuken kan eindeloos worden gevarieerd en er kunnen honderden ingrediënten worden gebruikt. Toch blijft het vegetarische aanbod in de horeca vaak beperkt tot een saaie geitenkaassalade. Met acties als dit kettingbriefrecept en De Vegetarische Restaurantweek van 3 tot 9 oktober wil de NVB de horeca aansporen tot het serveren van creatievere en spannendere vegetarische recepten.

Pierre Wind:‘Ik heb me als kok altijd bovengemiddeld ingezet om de vegetarische maaltijd meer allure te geven. Ondanks dat ik zelf geen vegetariër ben. Goed initiatief, die restaurantweek, want ook vegetariërs hebben recht op culinair genot.

De meeste deelnemende restaurants aan De Vegetarische Restaurantweek zijn niet exclusief vegetarisch. Tijdens de week geldt het volgende aanbod: wie een vegetarisch driegangenmenu bestelt, krijgt het vegetarische voorgerecht gratis. Ook de tafelgenoot krijgt een gratis vegetarisch voorgerecht.

De Vegetarische Restaurantweek wordt georganiseerd door de Nederlandse Vegetariërsbond en Vroege Vogels in samenwerking met Variatie op de Kaart en Dinnersite. Meer informatie over de week is te vinden op www.devegetarischerestaurantweek.nl