Pop-up restaurants in vegetarische woestijnen

17-9-2014 De Vegetariërsbond zet in diverse plaatsen vegetarische pop-up restaurants op. Dit gebeurt in plaatsen waar (bijna) geen restaurants deelnemen aan de Vegetarische Restaurantweek. Hierdoor kunnen ook de bewoners van deze plaatsen profiteren van het aanbod tijdens deze week: een speciaal voor de week ontwikkeld vegetarisch menu voor een vaste lage prijs. De locaties zijn stuk voor stuk bijzonder, van een kunstatelier in Den Helder tot een molen in Deventer.

Tijdens de Vegetarische Restaurantweek kunnen mensen in talloze restaurants culinair genieten, maar er zijn nog steeds plaatsen waar er ‘niets’ is. We willen niemand teleurstellen. In deze vegetarische woestijnen zetten we daarom pop-up restaurants op”, aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).

De vegetarische pop-up restaurants zullen allemaal slechts een paar dagen open zijn. Het eten wordt verzorgd door een plaatselijke kok, die geselecteerd is door de Vegetariërsbond en een verrassend vegetarisch menu serveert. Dit menu zal €27,50 kosten, net als in de overige restaurants die deelnemen aan de Vegetarische Restaurantweek. Reserveren voor de pop-up restaurants kan via www.devegetarischerestaurantweek.nl. De locaties zijn Bolswerksmolen in Deventer (24 en 25 september), Werkcafé Zoomers in Nieuwegein (25 en 26 september), 't Rode Hert in Alkmaar (2 en 3 oktober), De Oude Ambachtsschool in Apeldoorn (3 en 4 oktober) en Windkracht 13 in Den Helder (8 en 9 oktober).

Vegetarische Restaurantweek

De Vegetarische Restaurantweek vindt plaats van 6 tot en met 16 oktober in restaurants door heel het land. De week is een initiatief van de Vegetariërsbond in samenwerking met Vara’s Vroege Vogels. Tijdens deze week is er extra keuze en wordt er door deelnemende restaurants een speciaal voor de week ontwikkeld menu gemaakt. Deze menu’s kosten €27,50. Ook doen er meerdere exclusieve restaurants mee, waarvan vele met één of meerdere Michelinsterren, Restaurant De Leuf (Ubachsbergen, 2 sterren), Cordial (Oss) en Restaurant de Zwaan (Etten-Leur). In deze restaurants kost een menu €45. Voor meer informatie over de week en reserveren voor de week zie www.devegetarischerestaurantweek.nl