Recept amateurkok in restaurant te proeven

Winnend recept komt tijdens Vegetarische Restaurantweek op de kaart bij Brasserie Alles met Liefde

23-8-2012 De beste waardering die een amateurkok kan krijgen is dat een eigen recept in een echt restaurant op de kaart komt te staan. Dit overkwam Lins Adriaens. Ze won dinsdag 21 augustus met glans de door de Vegetariërsbond georganiseerde eerste Nederlandse vegetarische kookwedstrijd voor amateurkoks. In de Culinaire Werkplaats mochten de finalisten hun recept koken voor de jury onder de deskundige leiding van Mac van Dinther (culinair journalist Volkskrant). Het winnende recept komt tijdens De Vegetarische Restaurantweek, die van 1 tot en met 7 oktober plaatsvindt, op de kaart bij Brasserie Alles met Liefde. “Geweldig dat mijn recept nu door veel mensen wordt geproefd. Het delen van lekkere gerechten is het mooiste wat er is”, aldus winnaar Lins Adriaens.


‘De vegetarische gerechten die restaurants in het algemeen op de kaart zetten zijn vaak weinig creatief. De Vegetariërsbond wil een interessanter vegetarisch aanbod in restaurants stimuleren. Het blijkt dat mensen thuis wel allerlei spannende gerechten op tafel zetten. Deze kookwedstrijd voor thuiskoks is een hele mooie manier om de horeca te inspireren.’ Floris de Graad, jurylid en directeur Vegetariërsbond.

Het winnende recept ‘Torentje in het groen’ bestaat uit boekweitpannenkoekjes, roomkaas en erwtenpuree. De overige deelnemers waren de Albino Burrito en Exotische quinoa omringd door een zoet-zilte bietenmelange en hartige amandel-oesterzwam. De jury bestond uit Mac van Dinther (culinair journalist van de Volkskrant), Max en Liesbeth van Wersch (Brasserie Alles met Liefde) en Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).

Het recept staat tijdens De Vegetarische Restaurantweek op de kaart te staan bij Brasserie Alles met Liefde in Velsen-Noord. “De gerechten hadden veel potentie. We gaan het torentje nog verder verfijnen, maar het past zeker goed bij ons op de kaart. We gaan waarschijnlijk zelfs ook met de exotische quinoa aan de slag.”

Tijdens De Vegetarische Restaurantweek kunnen mensen in het hele land bij deelnemende restaurants lekker en voordelig vegetarisch eten. Het motto van de tweede editie is: “Lekker kiezen!”. Tijdens de week kan men namelijk kiezen uit twee lekkere vegetarische menu’s, waarvan één speciaal voor de week wordt gemaakt. Daarnaast is vegetarisch eten die week extra voordelig. Voor een menu betaalt men slechts 25 euro (bij toprestaurants is dat 40 euro). Voor meer informatie over De Vegetarische Restaurantweek kijk op: www.devegetarischerestaurantweek.nl.

Voor meer foto's zie het fotoverslag.